שאלה מעשית

תתגייס

הצבא די משקף את מגוון האוכלוסיה בישראל (כן, גם את המזרחים שמשום מה לא מוצאים חן בעיניך). החברה החילונית הישראלית לא בדיוק "שקטה" ומושפעת מאוד מהמערכת הצבאית ככה שהייתי אומר שזו דרך טובה "להיכנס לענינים" אלא אם כן אתה לא מתכוון להישאר בארץ שאז תשכח את כל מה שאמרתי.

תשובה

זה שהצבא משקף את האוכלוסיה זה נכון חלקית בלבד (חרדים.ערבים..) וגם אם זה נכון אני עדיין לא אמור לסבול במקום שלא מתאים לי לכן שאלתי לאיזה חייל להתגיס. ובאמת ההיתי שמח לרדת מהארץ עם הייה לי אמצעים לזה.

אתה לא ערבי

ואתה לא חרדי (או שכן?) השאלה לאיזה חיל להתגיס לא כ"כ רלוונטית. בצבא כמו בצבא אתה מקבל פקודות. יש אנשים מעטים מאד בצבא שבאמת מעניין אותם לאיפה אתה רוצה להתגייס (אפילו הקב"ן...). למרות שבשנים האחרונות יש מגמה של "ללכת לקראת בלה בלה", לפחות לפני הגיוס, לא נראה שבשטח זה מיושם בצורה גורפת אם בכלל. בשביל לקבל את מה שאתה רוצה בצבא (ובחיים בכלל...) אתה צריך לעבוד קשה מאוד. לא להרפות. והעיקר: להפנים את יחסי הכוחות בינך לבין המערכת. להתעקש על הדברים שחשובים לך ולדעת לוותר על דברים מסוימים. אתה לא אמור לסבול בכלל. אתה אמור להשקיע. לדעת להתמודד עם מצבים לא נעימים. להרים את הראש מעל הגל ולהוריד אם הגל גבוה מידי. בכל מקרה, יש סיכוי גדול שתיתקל בקשיים ואתגרים אחרים שיגמדו את ה"סבל" מלהיות במקום שלא מתאים לך... אולי זה לא מעודד במיוחד אבל יש בזה גם צד חיובי. זה החיים. תזרום עם זה. אם אתה מוכשר ואתה מוכן להשקיע אני בטוח שתסתדר.

יודיX3

New member
לפני שאתה נכנס לעולם החילוני

תזניח לחלוטין ביטוים ודיעות גזעניים כמו "שאני אדם יותר שקט ואינטלקטול מאשר מזרחי רגשי ורועש זן שנפוץ בחילות הרגלים".

uri80

New member
אני אכן צופה לך גדולות ונצורות בצבא

לאחר עוד כמה משפטים בסגנון "אדם יותר שקט ואינטלקטול מאשר מזרחי רגשי ורועש", אני בהחלט צופה שתכיר מקרוב את המושג "שמיכה" (לא סמיכה לרבנות) שתערך לך ע"י כמה עובדי רס"ר רגשיים, רועשים וחמי לבב. ברצינות- אם לא תוציא לך את השטויות האלה מהראש ובמהרה, עתיד ורוד אני צופה לך. נ.ב. מה זה אינטלקטול? והאם יש קשר לחתחתול? גרגמל? דרדסים?

miss mcmillan

New member
זה חתול אינטלקטואל../images/Emo54.gif

אבל אם הייתי חתול, הייתי נעלבת בשם הגזע כולו. בעצם, אני בת אדם, וגם ככה די נעלבת. הייתי ממליצה בחום להתחיל מלהכיר מקרוב את בני האדם המאכלסים את העולם הנפלא שאתה הולך אליו, ולצאת בהקדם מסרטי העם הנבחר הישיבתיים שלך, לפני שאתה הולך לחדר כושר ומשתפשף להנאתך ועושה בגרות.

יפה לך להיות בת אדם

האמת שאני חושב שאת שווה תגובה מכובדת אבל באמת נמאס לי לכתוב את אותו דבר כמה פעמים אז בבקשה תראי תגובות קודמות ותביני אותי,

miss mcmillan

New member
התכוונתי ברצינות אגב, לא ניסיתי

לתקוף אותך, למרות שאתה עושה חשק כזה. הדבר שאני עשיתי, והדבר שאני מחשיבה הכי טוב לעשות במצב הזה <כמובן שבמקביל לכל הדברים האחרים> זה להתחיל לחפש את האנשים שלך- לא רק במסגרות כמו הפורום הזה, עם כל הכבוד. רק מהאנשים שנמצאים בעולם הזה ומרכיבים אותו, תוכל ללמוד מה באמת חשוב, מה האופציות שלך, לפחות חלקם יעניינו ויעשירו אותך והאחרים יראו לך מה אתה לא רוצה להיות ולעשות- כולל להתגייס. יש מצב שתהנה, ועם הגישה הנכונה אולי אפילו לא תצטרך להשתפשף יותר _
סורי, זה הצחיק אותי נורא).

לא. אין קשר

ושוב אני לא מבין למה כול העולם רוצה לאנוס אותי.. ועוד לא ענו תשובות. ס``ה הצגתי שני סוגי אנשים. אתה רוצה לומר לי שאתה לא מכיר כאלה אנשים?

ארמוני

New member
לא לפחד

"מזרחי רגשי ורועש" - נפוץ בגולני בעיקר, ואכן בשל כך השירות שלך יכול להיות סיוט לא קטן אם תגיע לשם. אבל יש נח"ל שהוא אליטיסטי יותר, יש שריון, תותחנים, הנדסה קרבית.

../images/Emo13.gifאינטלקטואל נכבד!

ראשית, עליך ללמוד את המילה "ערס" - "ערס" הוא מזרחי רעשן - ובכל זאת, כשאתה אומר "אני לא רוצה להיות עם ערסים, זה נשמע הרבה יותר טוב-שהרי כדי לקבול אותך באשמת גזענות, יש להניח ש"ערס" חייב להיות מזרחי. ועכשיו ברצינות: בהקשר של ה.ל.ל, ביקשת סיבה להתקשר לה.ל.ל - אני אספק לך אחת כזו בלי לדעת בדיוק מהי - הסיבה היא אותה הסיבה שאתה כותב כאן בפורום. לפחות את מה שאתה משיג כאן, תוכל להשיג שם. מישהו יעבור אתך על המצב, יערוך אתך הערכות מצב, יספר לך על הצבא, על מה שהעתיד צופן לך וינסה לעבור יחד אתך את תהליך היציאה בשאלה. מה גם שה.ל.ל מקיימת מפגשים חברתיים חבים שבמסגרתם תוכל לפגוש ולהכיר המון צעירים, חלקם במצבך וחלקם בשלבים היותר מאוחרים של התהליך. אני פחות יודע איך זה אצל אחרים-אצלי, לאר התקבלה החלטה לצאת בשאלה עד לאותו יום שבו השתתפתי במפגש של ה.ל.ל. בי בינתיים שבתאי

עוד משהו ששכחת

להלל אתה צריך לבוא כבר מגולח למשעי (אני לא צוחק) וגם לעבור מבדק פסיכולוגי משפיל....

מגולח למשעי??

עד כמה שאני זוכר,הגעתי למפגש שלי עם עובדת סוציאלית (לא "מבדק פסיכולוגי") עם זיפים א-לה יודה לוי. אני לא זוכר הערות בנידון. ומבדק פסיכולוגי עוברים כאלה שלא ממש בטוחים שהם מתאימים לה.ל.ל. (אנשים שלא סגורים על עצמם,כאלה שרק רוצים לברוח מהבית וכדו').

מגולח למטה?

מזה השטויות האלה? מה אני נראה לך חסיד שעיר? ואני ישמח להוכיח את היכולת השכלית שלי.

שלום לאיש והמסכה

אינני מכיר אותך ואינני יודע מהם מניעך. בכל זאת חשוב שתדע שדבריך אינם נכונים. אין שום תקן המחייב את היוצאים בשאלה להגיע למפגשים מגולחים. בעניין ה"מבדק הפסיכולוגי המשפיל" - בישראל, כשאתה נכנס לקניון, אתה עובר מבדק גופני. אתה יודע למה בודקים אותך? כי חוששים שאתה מחבל!!! לא בטוחים לגביך, לא מכירים אותך, לא יודעים מי אתה, אולי תתפוצץ ותפוצץ אתך אנשים??? לכן בודקים אותך. מאוד משפיל לחשוב שחשדו בך שאתה מחבל. אבל כאזרח ישראלי למדת להבין בצורך שבבדיקה ובחשיבות שבחשד. אני מניח שאינך חבר ה.ל.ל. אבל עליך לדעת שישנם המון חרדים ש"לא מתאימים" למסגרת ה.ל.ל - זה יכול להיות משום שהם לא רציניים לגבי הכוונות שלהם לצאת בשאלה, זה יכול להיות משום שהבעיה שלהם היא נפשית ואיננה קשורה להיותם חרדים-המון סיבות. ואותם אמור לאבחן הפסיכולוג. זכותך לראות בזה השפלה, לי זה נראה מאוד אלמנטרי.

למעלה