שאלה מעשית

שאלה מעשית

לדעתי אם יש את האופציה לעזוב את הדת בהדרגה זו האפשרות המועדפת . בהתאם לכך אני מתאים את עצמי לעולם החופשי בשני מישורים: להשתפשף מנטאלית-רגשית-חברתית. ופורמלית מעשית-כסף.ידע רישיון. בגרות. כושר גופני. כול זה כדי לשפר את נתוני הפתיחה שלי למטרה הסופית לימודים גבוהים ועבודה מכובדת. כמובן תוך כדי ניצול הדת.. אפילו שאני אתאיסט חחה. נשארו לי רק כמה התלבטיות האם לעשות צבא או להציא פטור? במידה וכן העשה צבא באיזה חייל? חשבתי על מודיעין/קשר בהקשר לזה אציין שאני אדם יותר שקט ואינטלקטול מאשר מזרחי רגשי ורועש זן שנפוץ בחילות הרגלים. והאם יש סיכוי שאסתדר יותר טוב בחברה החילונית השקטה יחסית על פני החברה החרדית התוססת יותר? נ.ב ממתי להתחיל להעזר בהילל אם בכלל? אשמח לשמוע ניסיון מהחיים על הדברים שלי. תודה ובוקר טוב

תשמע אחי

שאלת כאן אוסף מבולבל של שאלות הרות גורל לגביך שאני גם לא בטוח שלאנשים כאן יהיה הרבה מה לענות לך. אבל דבר ראשון תרשום לך המלצתי - אל תסמוך על סלולרי קטן כשאתה עומד לדון בנושאים כל כך מהותיים לגביך:) ברצינות אני לא צוחק. וכמובן תתקשר להלל כבר עכשיו.

admor

New member
אין סיבה, רוצים להפיל אותך.

עם אתה מעל גיל 18 מומלץ לך לפנות להלל כי הם עוזרים ליוצאים מהגזר החרדי. סליחה אבל למרות שטויות שה"ליברל" כתב אנסה ללמד עליו זכות. הוא חיי בחברה גיזענית שיש לה תורה גיזענית. הוא אולי לא מאמין אבל בכל זאת יש "אמיתות" שהוא עדיין לא הפנים שהם אינם נכונות. אני הייתי מנסה להסביר לבחור שלא כל מה שלימדו אותו והוא חונך בצורה הזאת הוא נכון. המזרחים כמו האשכנזים הם בני אדם מותר להתחתן איתם אפילו. יש בהם שקטים ויש בהם רעשנים, יש בהם מלומדים ויש בהם כאלה שבקושי סימו את חוק חינוך חינם. ממש כמו האשכנזים הסוד הוא איזה חינוך האנשים מקבלים. האם הם מקבלים חינוך לסובלנות, או חינוך לגזענות. נכון שיש סתיגמה מסוימת ליחידות צבאיות. אני הכרתי מקרוב את הצנחנים ואני רוצה להגיד לך שהיו שם לא מעט מזרחים ולא מעט אשכנזים. היו שם אפילו דתיים (מזרחים, אשכנזים ואפילו רח"ל נישואי תערובת) כל עם ישראל היה שם. תמיד תמצא בכל קבוצה את אלה שיותר נעים לך להיות בחברתם.

אני מבין אותך

כבר הרבה זמן לא ההית בישיבה שחורה. אני אשמח לספר לך ששם מי שיותר ברבר/טיפש/היפר המעמד שלו בחברה יותר גבוה ואת הכיון הזה מובילים אחינו הספרדים עם החוסר תרבות שהביאו ארצה. אבל שוב זה לא הנושא. אני הכרתי גברים ונשים חילונים אשכנזים ומזרחים נכון שבגדול הם יותר מתורבתים מחרדים אבל אצל הספרדים שבהם נשאר ניצוץ ברבריות. אני בטוח שברגע זה אני מעורר עלי את חמת הפורום אבל מה לעשות אני אדם שאוהב לומר את האמת שלו.

whitewidow

New member
אתה צוחק, נכון?

בבקשה תגיד לי שסתם הבאת את המישפטים האלה כדי לעשות בלאגן ולעצבן. אני לא מאמינה שאנשים כמוך עוד נושמים. ציפיתי מהגרמנים להיות יותר יסודיים.

king211

New member
ששששששש

תעשה צבא ואל תבלבל תמוח בכל מיני שטויות של הכללות שפץ תהודעה שלך ואז יענו לך לשאלות

whitewidow

New member
אם לא הבנת אעזור לך: שפץ את המשפט

הזה: "בהקשר לזה אציין שאני אדם יותר שקט ואינטלקטול מאשר מזרחי רגשי ורועש זן שנפוץ בחילות הרגלים" למה שמישהו ירצה לעזור לך אם יש לך דעות קדומות? היזהר - בין המתנדבים של הילל ישנם מזרחיים רגישים ורועשים

ואז מה?

אז יש בהילל מזרחים כניראה אני אפגוש אותם. אני לא רואה אשם באדם שככה נולד והתחנך. אני פשוט בא ואמר מציאות.

למעלה