שאלה מעצבנת

שאלה מעצבנת

היי היי, רציתי לשאול פה את כל הסטודנטים למשפטים שנרשמו ליותר ממוסד לימודים אחד (בעדיפות לאוניברסיטאות), התקבלו, שילמו מקדמה ואז החליטו לעבור למוסד אחר /התקבלו למוסד אחר מאוחר. האם יש דרך להשיב את המקדמה בשלבים מאוחרים? אני יודעת שברוב המקומות אם מודיעים עד ה15.8 אז מקבלים את המקדמה במלואה אם מודיעים עד ה15.9 מקבלים חצי מהמקדמה ואילו אח"כ מפסידים את כל המקדמה. האם מישהו היה בסיטואציה הזו והצליח להשיב את המקדמה איכשהו?? אני שילמתי מקדמה לבר אילן וממתינה לתשובה מאת"א (שמתעכבים מאווווווווד עם החתכים של השנה) וקצת חבל לי לאבד את המקדמה במידה ואתקבל לאת"א בסופו של דבר. תודה רבה, שבוע טוב

הייבי

New member
אין לנו ממש תשובה

בעיקרון האוניברסיטאות נוטות להיצמד לכללים היבשים. אם הם יתחילו לאשר החזר מלא אחרי התאריך, אז הרבה אנשים ידרשו אותו וכל התאריך יהפוך לאות מתה. בעיקרון, זה ההימור ואת צריכה לשאול את עצמך מה עדיף לך (במידה ותתקבלי לת"א אחרי המועד האחרון לקבלת המקדמה המלאה)- ללמוד בת"א או לא להפסיד את הכסף? וכן, זה נראה כאילו הם מאוד אטומים באת"א ולא נוטים לך תשובה לגבי החתכים הסופיים, הבעיה היא שפשוט אין להם תשובה וזה לא תלוי רק בהם, אלא גם בסטודנטים אחרים שמבטלים (תחשבי על זה ככה- יכול להיות שיש מישהו שהתקבל לחיפה ומחכה לתשובה מבר אילן ורק אחרי שאת תבטלי יקבל אותה, גם אם זה אחרי התאריך האחרון למקדמה
)

היי

קודם כל - תודה על התשובה
שמעתי על מישהי שקיבלה את המקדמה בחזרה אחרי תחילת שנת הלימודים אחרי שהביאה אישורים רפואיים על כך שלא יכולה ללמוד (למרות שעוד באותה השנה התחילה ללמוד במוסד אחר..) ותהיתי אם מישהו מכיר הנמקות אחרות שעשויות לעזור.. אגב- מה הקטע הזה שהם לא מחזירים מקדמה? הרי ממילא הם ימלאו את הכיתות ויקבלו כסף (גם אם ידרוש מהם היערכות נוספת) אז למה לעשוק את המועמדים ?? ממש מעצבן.

הייבי

New member
הרעיון הוא פשוט

האוניברסיטה רוצה למלא את כל המקומות בפקולטה. ברור שבתחילת ההרשמה יש יותר אנשים ממקומות, אבל ככל שמתקרבת פתיחת השנה זה לא ככה. אם בכל שלב היו מחזירים את המקדמה אז כולם היו יכולים לחכות לשניה האחרונה לראות אם בכל התקבלו למוסד חלומותיהם ואז לבטל במוסדות אחרים. אחרי שהם היו מבטלים אנשים אחרים היו מקבלים הודעות קבלה, אבל כבר לא בטוח שהם היו רוצים לבוא ללמוד- כבר התקבלו לאוניברסיטה אחרת (אולי אחת שפחות רצו אבל כבר היו שם בימי היכרות, אולי אפילו שכרו דירה). החשש של האוניברסיטאות שבסוף ישארו מקומות פנויים, הקטע עם המקדמה זה כמו ביטוח: מבינים שאנשים נרשמים לכמה מוסדות אז נותנים להם זמן התלבטות, אבל משלב מסויים האוניברסיטה רוצה וודאות- אתה איתנו או שאנחנו נותנים את המקום שלך למישהו אחר.

"האוניברסיטה רוצה ודאות"

גם המועמדים רוצים ודאות. אנחנו נושקים לאוגוסט ועדיין יש פער של 28 נק' בין חתך הקבלה לחתך הדחיה. כשדיברתי עם אחת המזכירות לפני שבועיים היא אמרה לי שהחתכים יסגרו "הרבה הרבה לפני תחילת שנת הלימודים" (מה שמוכיח שבחיים הכל יחסי) אבל אני לא קונה את עניין הביטולים של הרגע האחרון. יש לי חברה שהתקבלה ללימודי הפרעות בתקשורת לפני כחודשיים עם סכם 684 בעוד שבאתר של את"א כתוב שהסכם הנדרש הוא 701 (כנסו לאתר ותיווכחו בעצמכם) ולכן אני חושבת שהם סתם מבלפים ומושכים את עניין החתכים עד הרגע האחרון כדי להראות שהם יוקרתיים יותר וזה בא על חשבון המקדמות שלנו. בקיצור- אלו היו 30 שניות של פריקת תסכולים

אין מה לעשות אלא לחכות..

לדעתי דווקא אחרי ש"פוקע" המועד שאנשים חייבים להחליט סופית- אם הם מתחילים ללמוד או לא (אם נניח הם שילמו כי קבלו הודעת קבלה והחליטו שפתאום בא להם לטייל או להחליף תחום או אונ' וכו'), עוברים עוד כמה ימים וגם החתכים מתחילים לזוז אפילו ממש לקראת כיון סופי.. ועם כמה שזה מבאס, ולזרוק כסף סתם..- אונ' זה משהו לטווח הרחוק, ואם את"א כ"כ חשובה לך(
) אז כפרות על ה1,500 ש"ח

1500?

יותר בכיוון של 3,000 אם התשובה תגיע אחרי ה15.9.08 מה שמעצבן זה שהמזכירות לא יודעות לתת תשובה מתי פוקע המועד הזה שאנשים צריכים להחליט, זה היה עוזר מאוד לדעת בערך מתי יש לצפות לעדכונים. נ.ב- אהבתי את ה-(
)

yaari88

New member
ממ עוד אופציה אבל בערבון מוגבל

אני נרשמתי לת"א ירושלים ובר אילן ורציתי ת"א. לא שילמתי מקדמה לאף אחת מהם והם לא דרשו אותה כל עוד הייתי מועמד (כולל את בר אילן שהתקבלתי אליהם כבר במרץ), מת"א קיבלתי תשובה אחרונים אחרי שכבר התקבלתי לירושלים.. את יכולה להבין את גודל הדילמה אם לשלם לירושלים או לקוות שת"א יורידו בעוד נקודה את החתך קבלה (מה שלמזלי קרה).. אבל הנקודה היא שאני לא מבין בדיוק את המעמד של המקדמה שכן ירושלים החשיבו אותי לסטודנט שלהם גם חודש אחרי תחילת הסמסטר מסיבה תמוהה, אז אולי את יכולה למשוך את המקדמה עכשיו ולהשאיר אותם על סטנדביי אם כי יש בזה סיכון כמובן..

yaari88

New member
כן, יש לי את המערכת שעות של סמסטר א' בבית ../images/Emo6.gif

נשמע לי בעייתי למדי

בשנה שעברה בר אילן המשיכו לשלוח לי מיילים חצי שנה אחרי ששנת הלימודים התחילה (ולא התקבלתי) - נדמה לי שהם פשוט לא מעדכנים את רשימות התפוצה שלהם ואולי זה ככה גם בי-ם. למשוך את המקדמה נשמע לי ריסקי מדי.. אם הייתי במרחק נקודה מהסכם אולי הייתי עושה את זה, אבל חסרות לי כמה נקודות.. אולי בספטמבר כשאקבל את שיפורי בגרויות קיץ ובע"ה אהיה מעל חתך הקבלה אני אמשוך את זה. אורררררר שונאת אותם!! המקדמה + שיפורי בגרויות -פסיכו' כדי להתקבל לאת"א עלו לי כמעט כמו ללמוד שנה שלמה ברייכמן!!

האוניברסיטה העברית, לא אוניברסיטת ירושלים

איך אתם חושבים מרגיש סטודנט בפקולטה לחקלאות ברחובות כשאומרים לו שהוא לומד באוניברסיטת ירושלים??? די לקיפוח! יש לנו שם!

yaari88

New member
מצטער, אני התקבלתי לאונ' ירושלים ../images/Emo3.gif

אם אפשר ללכת בת"א לחוף ירושלים, אפשר ללכת גם ברחובות לאונ' ירושלים :)

למעלה