שאלה מעניינת- לדיון

seti2

New member
בקשר לאבולוציה....

אבולוציה זה לא עניין של פיתוח אלא של יד המקרה ושרידת המותאם.

לא אמרתי "האבולוציה פיתחה"

אמרתי שהתכונה התפתחה בתהליך האבולוציה. באופן סביל.

seti2

New member
אז פה הבעייה....

אבולוציה זה לא "פיתוח", אבולוציה זה "זבנג וגמרנו".

לא, זה לא.

זה תהליך של נדבך על נדבך. לא צמחה לה ביום אחד ג'ירפה עם צוואר ארוך. אורך הצוואר הממוצע של הג'ירפה גדל בכל דור. לא צמחה לה ביום אחד חיפושית עם כנפיים. משערים שאלה היו קוד בלוטות לוויסות חום הגוף, שנתנו יתרון *שונה* מהיתרון של הכנפיים. ובטח שהאדם לא קיבל הכרה ביום אחד - אלא בהרבה מאוד שלבים של פיתוח איטי להחריד של אינטליגנציה, שכללה סוג מסוים של אינטילגנציה שאפשר לפתח תקשורת (ושיתוף פעולה, שהוא יתרון אבולוציוני), ולאחר מכן היה יתרון למוח שמסוגל לעבד סימנים במקום אינסטינקטים... אותה אינטליגנציה סימבולית היא הבסיס להכרה!

seti2

New member
לא הסברתי את עצמי טוב......

לא התכוונתי שיום אחד לקוף נולד בן-אדם, אלא שהשינויים האבולוציונים הם מוטציות אקראיות, והמילה "התפתחות" לא כל כך מתאימה לכאן. למשל הסברה שהזרת שלנו תעלם רק בגלל שאנחנו לא משתמשים בא היא פשוט לא נכונה, יכול להיות שהיא תעלם ויכול להיות שלא, מה שבטוח זה לא יקרה לכל האוכלוסיה באותו זמן ובטח לא בגלל שלא משתמשים בה.

wolf359

New member
not exactly?

there are naturals ways of messuring time: one cycle of the earth an orbit of the noom around the earth an orbit of the earth around the sun but the other divisions such as seconds, minutes, hours, and weeks are artificial, arbitrary and man-made - as much as 26 hour day is bajorean made. again: I assume that the bajorean day is the time the bajoean planet revovles itself, and it doensnt have to be 24 earth hours, or 26 earth hours. the bajorean hour can be an earth minute or and earth day as much as we care. the earth week was originally an artificial period of time used to express time passage of time between one market day to the other. the babylonian week was 10 days for that reason. the period of 24 hours is truly embedded in human nature - but the actual name "hour" is not. nonetheless the division to 24 of thiese time units in a single cycle.

אודו

New member
שמע

כתבתי את זה בשרשור הנוכחי משהו כמו 13 *שעות* לפני פרסום ההודעה הזאת!

itstzar

New member
שמע צודק, ארררר התפוז האלה

אבל באותו זמן שכתבתי את ההודעה, ההודעה שלך לא הייתה קיימת אצלי ההודעה שלך, אחרת לא הייתי קופייץ ובאמת שחיפשתי, נו טוב,

papal

New member
התאוריות שהעלתיםמעניינות מאוד

אבל אני נוטה לחשוב שגם הגוךף מתאים עצמו לזמן- ולמה אני מתכוון? הגוף "רגיל" לחיות לפי 24 שעות- ואם נניח תשנה את זה- ותגדיר ששעה היא זמן אחר- ותגדיר סדר אחר של שעות וכו- תשבש גם פעולות בגוף קחו למשל את תופעת הג'ט לג אדם ש"מאבד" שעות מה לגבי "ספייס לג"???(הבנתם למה אני מתכוון?

seti2

New member
תופעת הג'ט לק היא לא ממש תופעה,,,,,

לגוף באופן כללי (לא נכנס לעניין שהאור חשוב לגוף) לא מפריע לעבור מאיזורי זמן שונים כל עוד האדם ישן מספיק, ג'ט לק זה בעצם נסיון של האדם להתאים את מחזור השינה שלו לתנאי האור באיזור.

n i v1

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif אני לא יודע מה איתך אבל

אני נותן לק רק לגלידה ומידיי פעם לחברה שלי. אבל כשאני חוזר מביקור בניו יורק אצל אחותי יש לי ג'ט לג

למעלה