שאלה מעניינת- לדיון

"וולקן" הוא שם של כוכב היפוטתי

ע"פ הספר "המעלית של איינשטיין" היה מדען צרפתי בשם לווריה, שניסה להסביר למה יש סטייה קטנטנה במסלול של מרקורי - שלא ניתן להסביר לפי הנוסחאות של ניוטון. לכן הוא שיער שיש כוכב יותר קרוב לשמש. הוא אפילו חישב את מסלול הכוכב. הכוכב הזה (שהיום אנחנו יודעים שהוא לא קיים) נקרא "וולקן" - מאחר שהוא מאוד מאוד חם.

DGOMBOSH

New member
בקשר ל24 שעות

בדומה למתרגם האוניברסלי, גם לכל כוכב יש את השעון שלו שנקבע לפי הזמן שלוקח לכוכב הלכת לעשות סיבוב סביב עצמו - זו יממה. הזמן הזה מתורגם לזמן של בני האנוש של 24 שעות ביממה שנקבע עפי כדור-הארץ.

itstzar

New member
מוזר שמשה עוד לא קפץ, אבל בDS9

למשל, הם מנהלים יממה של 26 שעות.... והם לא בדיוק מסתירים את העובדה או ממירים ל24 או משהו...

wolf359

New member
ds9 26 hours

they run a 26 hour day because the station is not considered as federation soil but as bajorean. the bajoean have a developed the idea of a 26 hour day, as much as the ancient greek on earth decided on 24. we donnot knowwhether the bajorean hour is equivalent to the earth hour

seti2

New member
לא מדוייק.....

אף אחד לא "החליט" על יממה של 24 שעות, זה מחזור שטבוע בביולוגיה של האדם, ליתר דיוק מחזור של 24 וחצי שעות.

אבולוציה

קודם סיבוב כדוה"א סביב עצמו היה 24 שעות. אז, במשך הרבה שנות אבולוציה, האדם פיתח מחזור בן 24 שעות. היום, גם אדם בסביבה ניטרלית (חללית, למשל. אבל לא כוכב שיש בו מחזור יום אחר) ימשיך לחיות במחזור של 24 שעות. זה *כבר* טבוע בנו. זה לא רק מהרגל, זה יהיה נכון גם לאדם שמינקותו לא היה בכדוה"א.

אתה מתכוון לומר שזמן הסיבוב של

כדור הארץ סביב עצמו הוא קבוע, ושה"שעון הביולוגי" של בני אדם מכוון לפיו. וזה הגיוני באותה מידה שהגוף שלנו מתוכנן לתפקד בסביבה שהכבידה שלה היא זו של כדור הארץ. ואולם החלוקה ל- 24 שעות (וכן לדקות ולשניות) היא מן הסתם המצאה אנושית. באותה מידה ניתן היה לחלק את משך הסיבוב ל- 20 שעות או 30 שעות. אגב, ניתן לפתח דיון פילוסופי מרתק בשאלה אם הזמן כפי שאנחנו תופסים אותו למעשה נוצר בשל סיבוב כדור הארץ, ואם היינו חיים על פלנטה שאינה מסתובבת מה היה קורה..

זו שאלה יותר גדולה

למה המספר 6 מתחבר לנו עם זמן, כבר מתקופה כל כך עתיקה? 60 שניות 60 דקות 24 שעות 30 יום 12 חודשים

כי ככה הרגילו אותנו

אאל"ט גם המטבעות האנגליים היו בנויים סביב שיטה של 6 במשך מאות שנה.

seti2

New member
זו שיטה בריטית....

הם אוהבים את המספר 6, למרות שגם הבבלים אהבו אותו, אבל הם לא ספרו בשיטה העשרונית:1,10,100,1000 אלא בשיטת ה-שש-רונית:1,6,60,600,6000

תיקונים והערות

הם ספרו על בסיס 60: 1,60,3600,216000 כל אחת מהספרות הייתה בעצם מספר קטן בבסיס 5 (אני חושב. לגבי הפרט האחרון אני לא בטוח). וזה נכון - השעון היא זכר מהבבלים. כך גם מספר המעלות (360). אבל יממה? אם אני לא טועה, היממה הייתה 24 שעות עוד כשאימפריה השלטת הייתה מצרים. והערה לגבי מספר החודשים: ע"פ ספר בשם "העם הישראלי - התרבות האבודה" / און זית, השנה הישראלית הייתה בת 7 חודשים (יש פסוק בספר מלכים שאומר: "בחודש השביעי, חודש אשר בדה ירבעם מליבו"). אבל חשוב לשים לב: זו לא שנת שמש. זה מחזור של 7 חודשי ירח (30 יום כ"א). חישוב פשוט בשיטה הזו הופך את כל מספרי השנים הלא סבירים בתנ"ך לסבירים. חוץ מזה, רק במקום אחד (סיפור נוח) מוזכר חודש שהוא אחרי החודש השביעי. בתרבות הישראלית הקדומה המספר 7 היה קשור לזמן, ולא 6. 7 ימים. 7 שבועות (ספירת העומר - ספירה חקלאית). 7 חודשים. 7 שנים (שמיטה). 7 שמיטות (יובל - שמיטה כפולה).

כסף אנגלי. סתם לידע כללי

בשנת 1971 המטבע האנגלי "פאונד" (לירה סטרלינג) חולק ל 100 פני, ובריטניה עברה לשיטה העשרונית. עד אז, הפאונד היה שווה 20 שילינג או 240 פני (12 פני לשילינג). שיטה מוזרה ביותר, שלכל ערך מטבע היה גם כינוי נפרד.. אני לא יודע למה נדמה לנו שהשיטה העשרונית נוחה יותר. אולי כי ככה הורגלנו באיזור הגיאוגרפי הזה.

n i v1

New member
תיקון טעות (בערך)

במציאות אין באמת זמן. כדור הארץ לא "יודע" כמה זמן לוקח לו להקיף את השמש והירח לא יודע כמה זמן לוקח לו להקיף את כדור הארץ. זמן זו המצאה אנושית. פעם לא היה זמן. חיות לא יודעות על זמן, הן רק קולטות אינסטינקטים. ההמצאה הראשונית של הזמן מתוארכת בערך בתקופה בה בני אדם החלו לעבוד את האדמה, שזו תקופה אחרת לגמרי מאשר שהם היו לקטים ציידים. אמנם בתקופת הצייד הם היו צריכים לנדוד יבשות עקב חילופי עונות, ברגע שהם הפכו להיות חקלאים הם היו צריכים להבין מתי לזרוע ומתי לקצור, אז הם החלו לפתח שיטות לספירת זמן, לפי הירח למשל. רק אז, וזה מה שמעניין, החל להתפתח מושג הטריטוריה (הא צמי?), כי הרי הם עבדו כל כך קשה על האדמה שלהם.

פעם ראשונה שאני שומע על הקשר בין

ספירת הזמן לטריטוריה. יש בזה משהו.. אתה מדבר מהגיון או שקראת את זה איפשהו? אם יש לך מקורות אני אשמח אם תפרט, זה מעניין מאוד מה שאתה אומר כאן.

n i v1

New member
האמת ש:

קודם כל זכורה לי השיחה איתך שדיברנו על טריטוריה ומשפט. שנית, במקרה שלשום ראיתי תכנית בנשיונל או בערוץ 8 על זמן, זה היה בהקשר, כנראה, של היום הארוך ביותר בשנה, דיברו על סטונהנג' ועל הערצת השמש והירח והשליכו את זה על זמניות ועל אלפי שנים אחרונית כאמור. הם אמרו שם בפעם הינו ציידים לקטים ולכן היינו נודדים אחרי בעלי החיים. ברגע שהשתנה האקלים על כדור הארץ, אנשים נאלצו להפסיק כמעט לגמרי לצוד, דבר שהיה בו הרבה אדרנלין וכיף והחלו לעבוד את האדמה עבודה סיזיפית ולא מתגמלת באדרנלין. אז קרו שני דברים- אחד, הם פיתחו לעצמם טריטוריות כי אין עוד טעם לזוז ממקום למקום- אדמה טובה שווה טריטוריה טובה ושנית, הם בנו להם מקומות מקדש דוגמת סטונהנג' ע"מ שיוכלו לסגוד לירח שסימל עבורם את תקופת העבר בה הם היו נהנים מהצייד ורצו לחזור לתקופה הזו. על כן: זמן-טריטוריה-משפט-ירח-דת הכל הולך יחד

מעניין

אז אולי גם מושג הזמן הוא חלק מהרשימה הארוכה של מושגים ש, בבוא היום, נצטרך להסיבר לתרבויות זרות? זוכרים את הפרק הראשון של DS9, כשהפרופטס שואלים את סיסקו מה זה זמן?

seti2

New member
בקשר לכבידה....

עד כמה שידוע לי (ותקנו אותי אם אני טועה), אין קשר ישיר בין כבידה לזמן, ואין איבר בגוף שיודע לתרגם עוצמות כבידה למשהו.

אודו

New member
יש

אם אני זוכר נכון, בתאורית היחסות מדובר על עיווט זמן כתוצאה מבארות כבידה (אבל יכול להיות שאני נזכר בפרק ממס"ב
)

למעלה