שאלה מעניינת- לדיון

papal

New member
שאלה מעניינת- לדיון

היום ראיתי פרק של אנטרפרייז - זה היה הפעם השניה שאני רואה אותו אבל לא על זה העניין ארצ'ר ניסה לפרק שם איזה מוקש שנדבק לגוף הספינה- ותוך כדי הם סובבו שם כל מיני ברגים כדי לפרקו עכשיו לשאלתי ארצ'ר השתמש שם במושג "לסובב כנגד כיוון השעון, עכשיו שאלה המאה ה 22 - לדעתי שעון מחוגים רגיל הוא מוצג מוזאוני נדיר בכלל אם קיים אז מאיפה שגור כל כך בשפתו של ארצ'ר המושג "נגד ו- עם"- כיוון השעון ורק כדי להמחיש את מה שאני מתכוון פעם- היה מושג שנקרא "עם גלגל העגלה "(סבי סיפר לי על זה) - וזה היה משהוא שהתייחס לכיווני נסיעה היום לכמעט אף אחד אין מושג מה זה נכון?? כנ"ל לגבי המושג "כיוון השעון" מה דעתכם?? אולי הכותבים לא חשבו על זה והיו יותר מדי בראש של היום ???? ועוד שאלה חשובה מאוד איך מתייחסים לזמנים בעולם מס"ב- האם המושג 24 שעות קיים- ואם כן -איך- והאם הוא מתייחס רק לבני האדם ?????

Lu Tze

New member
בתןר בנאדם שמשתמש בני שעונים,

אחד שעון כיס ואחד גם עם מחוגים (אני מרגיש כ"כ גיקי כרגע...) אני רוצה לציין ששעונים דיגיטליים זה דבר מגניב (מאוד, *מאוד* גיקי). גם היום כל השעונים הממש יוקרתיים הם שעונים אנלוגיים ולא דיגיטליים (או שילוב בין שניהם) ואני לא רואה סיבה שזה ישתנה.

המממ. דעתי... ../images/Emo26.gif

קודם כל, יש דברים שנשארים בשפה למרות שבאופן רשמי כבר מזמן לא משתמשים בהם. אין לי דוגמה טובה כרגע, אני מצליחה לחשוב רק על אחת: נניח שאתה נוסע לאילת, אתה לא תגיד לאמא שלך "אמא, אני יורד אילתה". וגם לא "בא לי לנסוע מצרימה". אבל כן תגיד "אני נוסע העירה" או "אני הולך הביתה", כי אלה דברים שהשתרשו בדיבור היומיומי שלנו. כיוון השעון הוא דרך טובה להגדיר תנועה מעגלית, כי כשאתה מתאר מעגל המושגים "ימינה" ו"שמאלה" קצת מתערבבים... (תלוי על איזה חצי של המעגל מסתכלים, העליון או התחתון....
) בקיצור, יכול להיות שהדימוי הזה ייקלט בשפה ויישאר. אז זה הסבר אחד.... והסבר שני הוא, שגם אם הכותבים היו יכולים להכנס במידה כזו לראש של הדמויות והתקופה, ולהמציא סלנג חדש ומעודכן, אנחנו, יצורים פרימיטיביים שכמותנו, לא היינו מבינים כלום, אז בלית ברירה הם משתמשים בשפה המדוברת של ימינו. קורה, מה לעשות...

אתה מתכוון...

שבמאה ה22 כל האנשים יחשבו ששעונים דיגיטליים זה רעיון גדול?
כבר במאה שלנו אפשר שלא להשתמש בשעוני מחוגים. זה לא אומר שעושים את זה.

papal

New member
רגע רגע

ומהב בקשר לעניין הזמנים במס"ב ולמושג 24 שעות ?? איך הם קובעים את זה?

לא אמרתי שאין להם שעונים

אמרתי שאין להם בהכרח רק שעונים דיגיטליים. יש את שעון הספינה, שאני לא מצליח לחשוב על התייחסות למה הוא מכוון בדיוק, למרות שאני חושב שהוא מכוון לשעון גריניץ'. לגבי שעוני מחוגים, אני זוכר שבפרק Year of hell של VOY צ'קוטיי נותן לג'יינווי במתנה שחזור של שעון מחוגים מתקופת הרנסנס, ולא נראה שלג'יינווי יש בעיה לקרוא אותו. אגב, לגבי הפרק, זה פרק הרומולאנים שכולם מדברים עליו? פעם ראשונה שאני רואה אותו והוא די מאכזב.

Lu Tze

New member
כמו שקובעים איזורי זמן עכשיו.

לכל כוכב יש מערכת זמנים משלו. לא כולם מבלים את זמנם בנסיעה בין כוכבים, כמו שכיום לא כולם מבלים את זמנם בנסיעה בין מדינות, אז לרוב האנשים אין בעיה ללכת לפי הזמן המקומי.

tomersde

New member
מב הקטע עם הרומיולנים?

היתה איזה סצנה שהושי מתרגמת את ההודעה שלהם והיא אומרת לא נכון רומיולאנים(באנגלית) וט'פול מתקנת אותה ואחרי זה ארצ'ר שאל אותה אם היא יודעת מיהם והיא אמרה שהיא לא יודעת אבל אם ידעה מספיק לתקן את הושי אז היא חייבת לדעת. וגם אני אף פעם לא הבנתי מי הרומיולנים לפי מה שהבנתי הם וולקנים אבל נכנסתי לאתר הרשמי וכתוב שם שהם יותר קילנגונים אז מה הקטע?

Bajoran Priest

New member
הם בטח לא קלינגונים.

ע"פ התיאוריה הנפוצה הם גזע שהתפצל מהוולקנים לפני אלפי שנים. הדיעות חלוקות לגבי מה בדיוק קרה: האם הם קבוצת וולקנים שלא הסכימו לקבל על עצמם את תורות ההיגיון ופרשו? האם הם גזע נוסף שנולד בוולקן ובשלב מסויים נטש? יש עוד כמה תיאוריות, כמדומני.

tomersde

New member
רשום שבפיסיולוגיה הם יותר

דומים לקלינגונים מלווקנים. אבל אם להם לוולקנים התפתחו מגזע אחד אז הם אמורים לדעת אחד על השני ויתר נראה לי שהם פרשו מוולקן כי הם לא קיבלו את דרך ההיגיון והוולקנים לא מספרים על זה לאף אחד כי הם מתביישים במידה מסויימת וגם בפרק ב-TOS שראו אותם בפעם הראשונה איזה מישהו התעצבן על ספוק אז הם בטח אותו גזע. וגם זה די מוזר שחייזרים במרחק מאות שנות אור מכדור הארץ יקראו לעצמם רומיולן ולזה שלידו רמוס (מייסדי רומא העתיקה) והפרלמנט שלהם זה סנאט (כמו ברומא).

Bajoran Priest

New member
"סנאט" זה כנראה תרגום לאנגלית

מרומיולנית. בקשר לשמות כוכבי הלכת...זה אולי לא הגיוני, אבל זה מה יש.

Broken Bow

New member
יש תשובות בסדרות

אני מזמין את כולכם לצפות בפרק Balance of Terror מהעונה הראשונה של TOS, שם רואים לראשונה רומולאנים (פרק מעולה אני חייב לציין). לפני זה (גם במהלך המלחמה שאמורה להתרחש עוד כמה שנים מהזמן ש"אנטרפרייז" נמצאת בו) לא ראו אותם בכלל. ט'פול אולי מכירה את השם, אבל היא לא יודעת עליהם דבר נוסף. עוד על הרומולאנים והיחס שלהם אל הוולקנים מספרים לנו בפרק Unification מ-TNG (הפרק עם ספוק).

אודו

New member
פרק מעולה

רק מלא מלא בעיות: איך זה יכול להיות שאין לרומיולנים את מנוע הווארפ אם אנחנו יודעים שכבר היה לבני האדם מנוע כזה? איך הם הצליחו בכלל להילחם ביניהם אם צד אחד יכל פשוט לצאת מהמערכת של הקרב ולתת לצד השני לנסות במשך שנים רבות להגיע עליהם... מה שכן יכול להיות זה שאולי היו להם כמה ספינות עם וורפ שנילחמו בביניהן, אבל במאה שנה (2160 המלחמה והם ניפגשו אם קירק ב2250 בערך אם אני לא טועה) לא יכלו לפתח עוד כמה ספינות?

TUVIX

New member
הרומלנים קיבלו מהקלינגונים

ווארפ תמורת טכנולוגיית ההסוואה אותם הם התאימו לספינות הישנות שלהם אחרי זה הם קיבלו גם ספינות ישנות מהקלינגונים והשתמשו בהם ואחרי זה הם גם בנו ספינות משלהם... וכל זה stfc II :)

אודו

New member
את זה

אני יודע, אבל בזמן המלחמה עצמה לא היה להם ווארפ (לפי הבנתי) ואם אני זוכר את הפרק על בוריו, ספוק אומר שגם לנו לא היה אז ווארפ בעצם (אבל יכול להיות שאני סתם מתבלבל)

seti2

New member
זה לא מה שרשום...

מה שרשום הוא שהריבוזומים של הרומיולונים דומים יותר לקלינגונים,לא כל הפיזיולוגיה.ד"א זה לקוח מהפרק השביעי של העונה השלישית של הדור הבא: The Enemy.

יש עוד

ומה עם וולקן (אל האש היווני)? קרונוס (אחד הטיטאנים)? במערכת השמש שלנו, כוכבי הלכת קרויים על שם אלי יוון ורומא. לכן גם במס"ב (TOS) קרויים חלק מהכוכבים על שם האלים. נראה שיש גם קשר בין שמות הכוכבים לבין העמים שחיים עליהם: רומולוס (לא רומיולן) ורמוס - כמו שציינת, מייסדי האימפריה הרומאית. במס"ב, זהו הבסיס לאימפריה הרומולאנית. וולקן - אל האש, לדעתי רמז לעבר העלים של הכוכב. קרונוס - טיטאן (מלך הטיטאנים אם אני לא טועה) , אלים מאד, דומה מאד לקלינגונים (מבחינת האופי).

למעלה