שאלה מעט כואבת

Prolivon

New member
שאלה מעט כואבת

בכמה ראיונות הייתם (כולל ראיונות שניים) עד שהתקבלתם, או עד שעדיין לא התקבלתם?

Anabol

New member
ראיונות שניים זה מאוד מקובל

לפחות במרדים הגדולים - די נדיר שמקבלים בראיון הראשון. חלק מהמקומות גם קיימו ראיון שלישי. בדר"כ זה הולך ככה: ראיון ראשון - חתך ראשוני מתוך קבוצה מאוד גדולה. זה הראיון שצריך להבריק בו. ראיון שני - ראיון עם שותף יותר בכיר או ראיון עם שותף במחלקה שאליה מיועדים. פה צריך להמשיך את הרושם הטוב מהראיון הראשון. מהנסיון שלי, דוחים מעט אנשים בשלב השני. לפעמים יש גם ראיון שלישי, לרוב זה יהיה "חותמת גומי" של שותף בכיר או ראש מחלקה. בראיונות השניים והשלישיים פחות מנסים להתקיל וכמעט לא נכנסים לשאלות מקצעויות, אבל יש יותר דגש על אופי ועל האם אתה "טיפוס" שמתאים להם. בקיצור, צריך לדאוג לראיון הראשון והמסנן.

Anabol

New member
הא, עכשיו הבנתי מה שאלת

יצאתי קצת דביל - זה מאוד תלוי.. עם הזמן גם מקבלים מומחיות מסוימת בלהתראיין, ואז מתחילים להתקבל. אני לא חושב שמעל 10-15 ראיונות זה חריג (כולל ראיונות שניים).

Drunk Bullet

New member
אני לקחתי הימור גדול

נורא רציתי להתקבל למקום מסוים וחיכיתי רק לזימון לראיון לשם (לקח כחודשיים), כשעד אז לא פניתי לשום מקום (משמע גם ראיונות לא היו לי). יוצא שהתקבלתי בראיון היחיד שהלכתי אליו.

יפתח00

New member
אם איני מתבלבל בספירה

מדובר היה בכ-17 ראיונות ראשונים ועוד 10 שניים (אבל הלכתי לכל מי שהזמין אותי, לא הייתי בררן...). ככל שעובר הזמן יש לי הערכה לתקופה הזו, יש משהו מקסים (בדיעבד, רק בדיעבד) ביכולת להיות זבוב בלתי תלוי על הקיר ולהחשף לתרבויות ארגוניות שונות לחלוטין. יותר משלמדתי על משרדים ועורכי דין, למדתי הרבה מאוד על בני אדם, ולאו דווקא משעת הראיון עצמו, אלא מחצי שעת ההמתנה הקבועה שהייתה לפניו (אני נוהג להקדים, מאוד...). ולמרבה הפלא, הראיון האחרון (כלומר, לא היו עוד משרדים שהזמינו אותי, זה היה הראיון האחרון ביומן) הוא הראיון שבסופו של דבר התקבלתי בו (ולא נדרשתי, סוף סוף, לראיון שני...).

nicolosh

New member
אכן שאלה כואבת

באזור ה12 משרדים אני כבר לא זוכרת כמה ראיונות היו ראשונים וכמה שניים אבל כבר היה לי מקרה שלא עברתי ראיון שלישי במקום שמאוד רציתי בראיון שהיה אמור היה להיות חותמת גומי אבל כנראה שלא באתי בטוב למראיין... תקופה לא קלה. שונה מאוד מחיפוש עבודה סטנדרטי שאליו הורגלתי עד אז, אבל בסופו של דבר זה עובר. ואחרי שכבר התקבלתי אז פתאום עוד מקום שבו רציתי להתמחות כנראה קיבל איזה ביטול ונזכר בי אחרי דממה של חודש- מרפי.

למעלה