שאלה מסיונרית

מדוע לא ?

לדעתי אני דוגל בכפירה, וטעמי ונימוקי עימי. ולא כדאי לך להוכיח לי שאני טועה! אולם אני עדיין צוחק על עצמי שבתור מכשיר לבדיקת כדאיות הדת, הצעתי לו לעיין היטב בספר מדרגת האדם, טרם יעשה צעד בלתי הפיך

א פאר

New member
בתור אחד שמצהיר

על עצמו כדוגל בכפירה. בא שכנע אותי גם? שכנע אותי באידיאולוגיה שלך.

למרות כותרת השרשור ``שאלה מיסיונרית``

עכ``ז אינני מסיונר. אולם אבוי לו לאיזה מחב``ת שנכווה בגחלתי בפורום חופש או אתאיזם. שאם כבר עוברים הם על איסור להתוכח עם אפיקורוס ישראל, אזי לא יזיק לי להלעיט את הרשע וימות! ובזאת מודו אף רבנן לרבי יוסי.

goidelg

New member
לא הכל שחור-לבן.

אם מבחינתו אין לו עניין עם הדת, אבל בתוך תוכו הוא לא בטוח בעצמו, ובוודאי שלא רוצה להחליט בשביל בניו, הוא לא חייב להיעשות קיצוני. אולי הוא לא רוצה לשבור מסורת? שישמור מה שנוח לו. שיהיה שומר מסורת גם אם הוא לא מאמין, ולו רק בשביל שלא לשבור שרשרת של מאות דורות.

אם כבר לא לשבור מסור T

אזי עדיף שיעבוד עבודה זרה. שהלא ``מתחילה עובדי עבודה זרה היו אבותינו. ועכשיו כשכקרבנו המקום לעבודתו על אחת כמה וכמה`` כנראה שלכבודו ישנה תורה חדשה. האם אפשר לקבל העתק ?

וסופו שיצא קריח מכאן ומכאן

ודי בפעם אחת לכשייתפש על חם עושה דברים בסתר הנוגדים את עקרונות אביו. ולא די שיפסיד את תמיכתו, עוד יגורש מביתו ככלב מצורע. וישנן סיפורים למכביר בפורום יוצאים. ואיני רואה כל סיבה הגיונית להמשיך לחיות כאנוס

במצב הנוכחי הנך צודק

שקשה להאמין שהוא יצליח להסתיר עצמו יותר מאותו ראש ישיבה שהיה פרוץ מעט באמתו. ואף כי דייני פומבדיתא נהגו כר``א בלבישת שחורים, אך הוא איתרע מזלו ונתפש על חם. אולם הצעתי לו לשקול את דרכו בשנית טרם ישרוף את הגשרים. ובמקביל ללימוד מקצוע ==>

==>> במקביל ללימוד מקצוע

הצעתי לו לעיין בספר מדרגת האדם. שאם כבר רוצה הוא להמשיך בדתיותו, אזי מוטב שיפיק מהדת את מירב התועלת. ומה גם שספר זה ייפקח את עיניו עד כמה כדאי לו להיות דתי או חילוני? ואף יהיה החלטי לאחד משני הכיוונים

א פאר

New member
להשאר דתי ולו רק בשביל תמיכת אביו??

אני בשוק!! הסיבה היחידה להיות מאמין זו הסיבה הענקית והפשוטה שזו האמת! נ.ק.ו.ד.ה.

עשה טובה

הפנה אותו לקישור בספר המורה פרק עא חלק א, ולקינוח, פרק טז חלק שני. פשוט, לא בא לי להתוכח בנושאי אמונות ודעות, אולם אינני סובל את אותם מדושני עונג החושבים שכאילו האמת איתם. ומוטב שיגלו מה המה מקורן של כמה אמיתויות שהמה מנפנפים בם לעינינו

למעלה