שאלה מסיונרית

מי מתמודד ?

שבע ייפול צדיק וקם, אינה התמודדות. אלא אותה קדחת קרחת וגבחת. ודייני דפומבדיתא יוכיחו עד כמה מתמודדים? שהלא רובם ככולם נהגו כר``א בלבישת שחורים אך לא נתפשו על חם. וע``כ נתקבל למערתו בכבוד אותו ראש ישיבה ביש גדא שהיה פרוץ באמתו אך נתפש על חם

העצה שלי אתה כבר יודע

העצה שלי שיהיה דתי למרות הקשיים. אבל זה ברור כשמש שאם יש לו שני אופציות אז הוא יבחר בציבור החילוני מכיון שהוא נמצא במצב מבולבל. (גם אם לא) והוא יבחר בחילוניות מכיון שאין לו שומ מחויבות ובצד הדתי הוא יצטרך להתגבר על תאוותיו וזה הרבה קשיים. אז השאלה שלך נהפכה. והשאלה היא. האם הוא גבר שמוכן להתמודד עם קשיים או לא.....

מדובר בחילוני בסתר

שאינו שומר אף כיפור. ומה לו ולעיצותיך ? וכל השאלה היתה האם לעזוב את בית אביו ולחיות כחילוני במוצהר, או להמשיך לחיות כאנוס? ובתור אחד שהיה אנוס זמן מה, אני יכול להצהיר שאין לך קושי מאתגר גדול מזה!

אני לא הייתי אנוס

לכן אני לא יודע מה הקושי בזה? ואני הפכתי את השאלה לא נתתי עצה! ולמרות כל זאת הוא צריך לדעת האם הוא גבר או לא.... תחזור על תגובתי הקודמת ותבין

כעת הוא גבר בגוברין יהודאין

אם מסוגל הוא לחיות כאנוס למרות הקשיים כמו אנוסי ספרד ! ולולי סלידתי מהפוסחים על שתי הסעיפים, הייתי מצדיע לו

זה לא קושי כל כך גדול

להיות כופר בסתר. אבל עם כל הקשיים בדת להתגבר ולהצליח זה גבר אמיתי.

מי מתגבר ?

אם אינך רואה כמה מצורעים, סימן שכל ההתגברות ח`רטבונה אחת גדולה. שהלא ``זרע רבה -צרעת רבה`` וכשם שחום וקור לסירוגין הם מסימני אותה קדחת, כך אף התגברות הצאן מיד גוזזים מסימני אותו כישלון. ויעויין באורך ביערת הדבש

בחולי הקדחת ישנם 2 מצבים

פעם חום ופעם קור. וכשם ששניהם כולל הקור מאותה משפחת הקדחת, כמו כן עליות וירידות ברוחניות הן ממשפחת הכישלון. ואומרם ``זרע רבה צרעת רבה`` פשוטו כמשמעו שאדם שאינו מתרוקן -מצטרע! ואם אין מצורעים, סימן שכולם מתרוקנים! ומניין לרשי שדוקא בנשוי? לרשי הפתרונים

לא מכיר את הרשי הזה.,,.

אני לא מתמצא בכל הכתוב.... לכן אני לא יכול לענות לך. אבל שאלות של העמך עניתי.

חפש אי שם בכריתות

משהו באיזור דף סד ``זרע רבה צרעת רבה`` ועיין שם ברשי. ומאחר שהתלמוד נמצא כבר ברשת, אז תן לאצבעות ללכת במקומך

ועל כן הצעתי לו

לעיין בספר מדרגת האדם במאמר נקודת האמת, בכדי שזעקת אליה התשבי תהדהד באוזניו ``עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים? אם יהוה הוא האלהים לכו אחריו ואם הבעל לכו אחריו`` למען שיבין שלאדם החלטי ואפילו חילוני ישנה תקנה, משא``כ עם דתילוני

שומר 23

New member
שאלת לדעתי אז אומר כך :

תשובתך אליו הייתה תבדוק טוב טוב מה זה דת ולמה.. לאחר שבדקת אתה צריך להחליט אם לטוב או למוטב.. ! המילים שאמרת דתי חזק או יום כיפור זה לא הפחיד.. אותי בכ``א.. אבל אם הבנתי נכון את תשובתך זו הייתה הכוונה וזה ברור.. מסכים איתך..

א פאר

New member
סורי. אבל ממש לא נכון.

להיות החלטי זה ברור שצריך אבל על דרך האמת!

שומר 23

New member
נו ומה האמת..

הוא אשר אמרנו תבדוק מה האמת ולך איתה עד הסוף.. עכשיו אנחנו כאילו נותנים אופציה שהאמת זה הכפירה אז לך אם זה עד הסוף.. אבל זה רק בכאילו.. כי מי שבאמת בודק לא יכול להגיע למסקנה שהכפירה אמת..

א פאר

New member
הוא לא אמר לו

חפש ת`אמת ולך איתה עד הסוף. הוא אמר תבחר משהו ולך עד הסוף. שיהיה ברור שאין מושג של בחירה להיות כופר. אין בזה שמץ של אידיאולוגיה ומטרה. זו לא שיטה. זה סה``כ להמשך אחרי הרגש שאומר לך להנות הנאות דמיוניות ורגעיות. ב. גם הנשאל בסיפור הזה חושב על הדרך הזו כאופציה. זכותו. רק אם הוא מבקש את האמת אז שיחפש אותה וימצא שההתמודדות התמידית כנגד התאוות היא היא הנותנת את האושר האמיתי. וזה עוד לפני העולם הבא. זה ההנאה הכי ענקית בעולם הזה.

למעלה