שאלה מסיונרית

שאלה מסיונרית

נשאלתי מאחד שאין לו כל עניין עם הדת מלבד תמיכת אביו, האם כדאי לו לחזור בשאלה? ומעניין מה דעתכם על תגובתי, שלמרות שאיני מסיונר, עכ``ז הצעתיו להיות החלטי עם עצמו! אם דתי, אז עד הסוף, ואם חילוני, אז שלא ישמור אפילו כיפור!

אין מדובר באדם מאמין

אלא בתינוק שנשבא. ולייתר דיוק תליתי את תשובתי באמונתו באלהים. וכפי המסתבר שמדובר באנוס שחילל בסתר את יום כיפור. ואני צחקתי עליו שכל מה שמחזיק אותו בדת היא תמיכת אביו. ואילו יצא לשוק העבודה ומה גם אילו רכש מקצוע הלא אז לא היה נזקק לתמיכת אביו

קשיים ומשברים ?

``על כן יעזב איש את אביו`` ואף שלא הגיע לפרק ``ודבק באישתו`` הלא לשם כך ישנן חברות. הגע בעצמך, אם תמיכת האל נחשבת כנהמא דכיסופא, אין מה לדבר בבוגר הסמוך על שלחן אביו שהעולם חשך בעדו, וזוהי סיבת מרביתם של קשיי הבוגרים

פסוקים שלא כתובים בתורה

לא להמציא! וגם אדם שיש לו חברה זה לא בשביל רק קשיים כי אם כן זה פסיכולוגית או מאהבת?!.... ואפשר להיות חרדי עם חברה ולהתקדם לאט לאט ובסופו של דבר להיות דתי חזק בלי בחורה

לא הבנתי מה הקטע ש`לו..

הוא סובל מיזה שהוא חרדי? מה הוא ירויח מזה? אלא שהסיבה היחידה זה הכסף של אביו. אז מה אתה מציע בכלל שייצא לעבוד? הוא בכלל לא אוחז בזה... ואני מבין אותו, הוא לא מזוכיסט.. בנתיים יש לו כסף, לא חסר לו כלום, הדת אינה עוקצת..! מה דחוף לך (או לו) שיתנהג כמו גוי בגלוי? ככה יש לו עוד סיכוי לחזור..

לא זאת כוונתי

כוונתי היא שאתה הצלחת להכנס לצד של השואל וזה טוב ולא טוב יחדיו

כבר ציינתי שהגבתיו שאינני מסיונר

אך לועג הנני על הללו הפוסחים על שתי הסעיפים! וע``כ לא בוער לי מאומה עזיבת דתו. ואילו יבכר להיות דתי, אזי עד הסוף בשמירת קלה כחמורה! ומכיון שהועלה הנימוק של תמיכת אביו, או אז לעגתי לו שזהו מה שמחזיק אותו בדת. והצעתי להעלות נושא זה בפורום

עוד פעם! הוא לא מחזיק בדת אלא:

מחזיק בדת בתור `פרנסה` כמין עבודה כזו, שהוא מרויח עליו. אבל סתם ציינתי שגם יעזור לו בעתיד כשירצה לשוב לדת.. מש``כ אם יוריד את הליבוש ויבעט במשפחה ובקהילה יקשה לו החזרה.. כמו שיהיה קשה לך לכשתחזור.. במהרה (ועל זה אנו מתפללים.. תפילת שווא כמובן)

כוסות רוח למת

אני לא מקנא בו אילו ייתפש על חם מחלל שבת ומועד. ודשדוש בפורום יוצאים בשאלה מוכיח שאין זה חזון נפרץ, וכבר היו דברים מעולם. ואילו ייתפש על חם, אזי מצבו גרוע מהללו שיצאו בשאלה במוצהר ועזבו את בית הוריהם.

מה הקשר למה הוא מאמין?!

השאלה מה אמא שלו יהודיה או לא. וכאן מסתבר שמדובר ביהודי

כמו הקשר בין בירה לנשר

זיל קרי בי רב ! ``עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים? אם יהוה האלהים-לכו אחריו ! ואם הבעל-לכו אחריו`` ואני עדיין צוחק על עצמי איך שהצעתיו לעיין במדרגת האדם בנקודת האמת שעשה מטעמים מדברים הללו. פשוט, איני סובל את החפיפניקים! או דתי מושלם! או חילוני מושלם

אני חוזר ואין על דברי וויכוח!

או דתי מושלם שיזה יקח זמן וזה יהיה קשה. וכמובן שיהיה נפילות ולא צריך לעזוש שנופלים שנאמר שבע יפול צדיק וקם.... או חילוני מושלם שזה קל מכיון שאין על מה להתמודד וזוהי שיטת הבא לי.... מה שאני רוצה אני עושה

וזהו מה שהצעתי לו

אך אל תחשוב שאין לחילוני קשיים על המחייה ועל הכלכלה. אך לשם כך יוצאים לעבוד. אולם ישנם חרדים המעדיפים לקבל נהמא דכיסופא וזאת במקום להתמודד עם קשיי החיים

ודאי שלחילוני יש קשיים

אבל להתמודד עם קשיי הדת שזה מחוייבות קשה. ונראה לך שלאדם דתי אין קשיי מחיה?

למעלה