אלו שתי טענות שונות
טענה א' - חסר לך (או שלא) ידע בתחום כלשהו.
טענה ב' - אתה מעודד (או שלא) אנשים שונים לעסוק בתחום.
קיימים די הרבה אבנגליסטים לתחומים שונים, לא תמיד הם בעלי הבנה מעמיקה בתחום אותו הם מנסים לקדם, וראה מסיונרים רבים (לא כולם) מדתות מונותיאסטיות שונות שמנסים להתווכח על תורת האבולוציה.
ומהצד השני - פגשתי כמה מומחים בתחום טכנולוגי די צר, שדי "הוציאו רוח מהמפרשים" לאנשים שניסו להכנס לתחום. הגישה שלהם הייתה ש"אין הרבה פרנסה, מעדיפים בלי תחרות מיותרת בתחום צר כ"כ..."
רוב המומחים, לשמחתי, לא נמנו עם אלה.
בקיצור - מה טענתך?
האם אתה טוען שלמרות הרושם אותו הותרת עד כה, יש לך ידע מעמיק באמנויות לחימה מסורתיות?
או שהיה זה מכוער מצד טונג'ין לומר בפירוש את מה שנראה די ברור לכל מי שקרא את הדיון עד כה?
מצטער, זו הכללה גסה. אני יכול להעיד רק על עצמי, וגם לי אין ידע מעמיק באמנויות לחימה, בספורט, או בחוק.
האם תעדיף התפקדות ידיים של כל אלו שהתרשמו כי טונג'ין צדק באבחנתו?
אינני משפטן, לא למדתי עריכת דין ואפילו לא קראתי מאמרים פופוליסטיים בבטאון "הפרקליט" (במידה ויש כזה).
אם אתחיל להתווכח איתך כעת בנושא בו אתה מומחה - אתה חושב שחוסר הידע שלי לא ייזעק לעיניך מיידית?
האם יהיה זה מכוער מצדך להעיר לי שייתכן וחסר לי ידע כדי לדון בנושא מומחיותך ברצינות?
אני לא חושב שהיה ניסיון לפגוע בך. אני גם לא חושב שבמקרה ההיפוטיתי אותו העליתי זה יהיה ניסיון מצדך לפגוע בי. לכל היותר זה יינבע מתסכול על חוסר יכולת להתקדם בשל חוסר ידע כלשהו בבסיס תחום הידע עליו דנים.
כן, לצורך הגילוי הנאות - גם אני עברתי את קורס המדריכים, גם אני תחת רוני קלוגר, אם כי לא במחזור של דוד כפרי אלא אחריו.
התאמנתי בעבר, איני מתאמן כעת. אני יודע מנסיון אישי חלק מהדברים שטונג'ין, אמיר ודוד דיברו עליהם.
אני לא בהכרח מסכים לכל הדברים, ונק' המבט שלי בדברים מסויימים אפילו קיצונית יותר מאשר שלהם ( להזכירך, לפי הבנתי את חוק הספורט במתכונתו הנוכחית, קיים אבסורד קל - ראש שיטה עולמית, שמגיע להעביר סדנא בארץ - אסור לו, כיוון שלא קיבל תעודה ממישהו בעל חלק קטן מהידע של אותו מורה. אפילו באוניברסיטאות נהוג נושא ד"ר של כבוד, כמו גם הכרה בידע מעשי כתחליף להסמכה רשמית. זה קיים גם בפקולטות ההומניות - למשל צייר מפורסם חסר תואר ילמד קורסים מתקדמים - וגם בריאליות (נדיר יותר, אבל ניתן לפגוש פה ושם עילויים שהגיעו לתובנות בלי הסמכה אקדמאית, ואח"כ מלמדים, גם ללא תואר)).
מקווה שלא נפגעת מדברי, אם כן, קבל התנצלותי הכנה מראש. הדברים לא נועדו לפגוע, רק להבהיר.