שאלה - מה עושים?

Pyongwon

New member
שאלה - מה עושים?

היי,

לאחרונה, ראיתי די הרבה אתרי אינטרנט של אנשים שאני מכירה.

אני רואה דברים מאוד מעניינים - פתאום כמה מהם יש דאנים ממש גבוהים כאשר אני יודעת (ובודקת) שלא כך באמת העניין או המצב.

יש גם כאלו שאומרים שהם מאמנים - ואני יודעת שהם לא.

מה עושים - או לא להיכנס לזה - וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה?

חומר למחשבה - מעניין אותי התשובות שלכם.

אני יודעת לגבי טאקוונדו - הרי יש לי קישור שבודק כל אחד ואחד...

כלום.

תתמקדי בחיובי שבעולם אליו את משוייכת קרי הוראה
ספר|

ציד מכשפות
: השאירי לאילו שאין להם דבר - זולתו.

שמן - צף.

amir_aikido

New member
אין הרבה לעשות

אם את מכירה אותם טוב ויש בינכם ידידות מקצועית, את יכולה לנסות להעיר להם באופן אישי מאוד בעדינות, אולי משהו בסגנון של נראה לי שמי שעשה לך את האתר רוצה את העתיד ...

מעבר לזה, התחום פרוץ לחלוטין.

חלק מהבעיה, שלא בטוח שבכלל שיש דרך הגיונית להסדיר את התחום שלא תחסל כל אופציה ליצירתיות שקשורה להתפתחות של שיטות חדשות, וגם תפגע בשימור של שיטות ישנות שהן קטנות במהותן.

אמיר

moriarty

New member
דווקא יש דרך

באמצעות חוק הספורט. לפי החוק, אנשים שעברו קורס מדריכים יכולים לאמן עד חגורה כחולה, ואנשים שעברו קורס מאמנים יכולים לאמן מעבר לזה.
אם אנשים לא מצייתים לחוק אז כפי הנראה יהיו בעיות עם הביטוח וכדומה.

Pyongwon

New member
אהבתי:)

א - זה שבנה להם את האתר ממליץ על העתיד - נחמד למדי!)

ב. לא יודעת , אני את האתרים שלי בניתי לבד חוץ מהעברית שעשו לי את המסגרת

ג. זה החוק, אבל הוא לא מתקיים.

מכירה מספיק מדריכים שהם מאמנים מעבר לכחולה... לא חסר.

לכן שאלתי.

תודות - מעניין להיכן הדיון יוביל. בקיצר - החניכים שלי עבדו קשה לדרגות - ומוזר שאנשים שלא - פתאום אומרים שהם כך וכך... מוזר מאוד.

moriarty

New member
זו היתה תשובה של עו"ד

הבעיה האמיתית, כמו תמיד, היא אכיפה.

Pyongwon

New member
המשך במסרים?

או לא כדאי? לא יודעת. שואלת שאלה שאני רואה יש בעיה כאן.

האם זה תפקיד שלי לפתור בעיה של הונאת הציבור? לא יודעת.

amir_aikido

New member
ביחס למאמנים - נכון, ביחס לדרגות - לא

אתה צודק ביחס לחוק הספורט בנושא של מדריכים ומאמנים, עם כי, אישית אני ממש סולד מהחוק הזה(הערה למטה), ולא מתלהב מכל שימוש בו, בפרט שהיחידים שאולי ינצלו אותו יהיו חברות הביטוח על מנת להתחמק מתשלום של תביעה (לא בדקתי, אך כעו"ד תוכל להסביר האם עבירה על החוק היא חטא / פשע או רק עוולה אזרחית?).

בנוסף, חוק הספורט וכל הכלים הללו כלל לא מתייחסים לדרגות של המורה בא"ל, ושם לעיתים האינפלציה חוגגת.

ביחס לחוק הספורט:
לטעמי הוא הכניס רגולצית יתר לתחום כדי לייצר תחום עיסוק חדש - הכשרה של מדריכים / מורים לאמנות לחימה. והגרוע מכל, החוק נתפר לפי המידות של תחומים ספורטיביים אחרים לחלוטין - אתלטיקה וספורט כדור ומאלץ רעיונות מהתחום הזה על תחום אמנויות הלחימה.
לתפיסתי, ההכשרה החוקית שהמדינה דורשת ממדריכים בתחום של אמנויות לחימה אמורה להיות מינימלית ולכלול רק כללים חד משמעיים מעולם הבטיחות באימונים (יש מעט מאוד כאלה), ונושאים של רפואת חירום. כל הנושאים של מתודולוגיה אמורים להיות חלק מהכשרה פנימית בתוך השיטות עצמן.
החוק הזה נדחף בזמנו בגלל אוסף של נערים שנפטרו במהלך משחקי-כדורגל תחרותיים, הוא מלכתחילה לא מתאים לתחום של אמנויות לחימה וההכתבה שלו לתחום נעשתה בראיה מאוד בעייתית.

אמיר

moriarty

New member
אני לא מסכים איתך

לפי מה ששמעתי, בקורס מאמנים לומדים קצת יותר מאשר בטיחות באימונים ורפואת חירום. לומדים המון על שרירים, גידים ועצמות, על תזונה, על פציעות ספורט, על ההבדלים בין חימום סטטי ודינמי, על דרכים לפיתוח כוח, גמישות, כושר אירובי, כוח מתפרץ, קואורדינציה, ועוד. לומדים על הכנת תוכניות עבודה שנתיות שמסדרות את האימונים לפי הצרכים של התלמידים, להבדיל מאילתור של מערכי שיעור על ידי מדריכים.
אני גם לא אוהב את הרעיון של "אני כבר יודע הכל, מה הם יכולים ללמד אותי?". זה רעיון רע ויהיר, שמנוגד לחלוטין לכל התפיסה של אומנויות לחימה. אילו הייתי שומע את זה ממאמני כדורגל, ניחא, אבל אומן לחימה צריך לדעת כבר בשלב הזה של הקריירה שלו שתמיד יש עוד מה ללמוד, ואם יש מקצוען שמוכן ללמד אותך צריך לקפוץ על ההזדמנות.
למה לראות בזה רק חובה פורמלית שכופים על המתאמנים? זו תפיסה שגויה, לדעתי.
לשאלתך - סעיף 15 לחוק הספורט מפנה לסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, וקובע לפיכך קנס של כ-30,000 ש"ח למי שעובר על הוראות חוק הספורט.
בנוסף, לדעתי אפשר לתבוע בעוולה של הפרת חובה חקוקה אם נגרם למתאמן נזק כתוצאה מהעבירה. קשה לי לחשוב על דוגמה קונקרטית, אבל לצערי המציאות עולה על כל דמיון, ומספקת לנו די והותר פציעות. השאלה המשפטית היא הקשר הסיבתי בין הפרת החובה לבין הנזק, אבל אינני רואה צורך להיכנס לשאלה זו בשלב זה.

amir_aikido

New member
ביחס לתוכן הקורס ומטרתו

אני טענתי ביחס לתוכן שבאמת אמור להיות בתוך הקורס, ולא ביחס לתוכן שקיים בו כיום, בהתייחסות נקודתית:

לומדים המון על שרירים, גידים ועצמות -
האם זהו ידע העשרה או ידע שנועד לשימוש מעשי?
אם זהו ידע להעשרה, למה להכריח מישהו ללמוד אותו

אם המטרה היא שימוש מעשי - הרי שההתייחסות לידע הזה אמורה להיות מתוך תפיסת התנועה של אותה אמנות לחימה. באמנויות לחימה שונות מייצרים כוח בדרכים שונות אשר משתמשות בגוף באופן שונה. לשם כך, חלק מאמנויות הלחימה משתמשות גם בדימויים שונים (ומכאן שמות מוזרים ביותר לחלק מהתנועות) בכדי לעודד תנועה שנוצרת באופן מאוד מסויים.
שימוש במודל המדעי שמתאים לרפואה מערבית וכו' לא יעזור למתאמן / מאמן באותה השיטה ללמד את תלמידיו.

על תזונה,
שוב אם זהו ידע להעשרה וברור לכל כי המאמן בא"ל לא יהפוך לתזונאי, אז למה להכריח מישהו ללמוד אותו

האמנם יש צורך בהכשרה מעמיקה מזה.

על פציעות ספורט
פה זה מתקשר בחזרה לנושא של בטיחות באימונים.

על ההבדלים בין חימום סטטי ודינמי, על דרכים לפיתוח כוח, גמישות, כושר אירובי, כוח מתפרץ, קואורדינציה, ועוד
ושוב, בדומה לנושא של השלד, כל תחום מאלה שרלבנטי לשיטת לחימה מסויימת, אמור להלמד בתוך אותה השיטה, כחלק מההכשרה של מדריכים באותה השיטה בכדי שהם ילמדו את הדברים כפי שהם אמורים להלמד בשיטה.

הכנת תוכניות עבודה שנתיות שמסדרות את האימונים לפי הצרכים של התלמידים, להבדיל מאילתור של מערכי שיעור על ידי מדריכים
אחד הדברים שגיליתי לאורך זמן האימון באמנויות לחימה, הוא כי לכל שיטה יש מתודיקה ומתודולוגיית לימוד משל עצמה. בחלק מהשיטות, שיטת הלימוד היא כאוטית במכוון, בחלקן, המדריך אמור לאלתר לפי תחושתו את צרכי התלמיד/ים, באחרות, יש מבנה סדור ומוגדר של החומר לפי דרגה.

לדעתי, תפיסת הלימוד שאתה מתאר מגיעה מתחומים כמו אתלטיקה, כדורגל, כדורסל וכו', שבהם (עד כמה שהבנתי המוגבלת מגיעה), המתאמן הוא תחרותי, ויש לו מאמן, כאשר השיטה בנויה כך שהמסלול של הלימוד/אימון הוא מסלול נפרד, ויותר מכל - מסלול ההכשרה להדרכה/אימון דומה מאוד למסלול של תחומי ספורט אחרים.
אלא שלמיטב היכרותי והבנתי, אמנויות הלחימה אינן מתאימות לתבנית הזו

עד כאן ביחס לתכנים של הקורס

ביחס למטרת הקורס, כתבת:"
אני גם לא אוהב את הרעיון של "אני כבר יודע הכל, מה הם יכולים ללמד אותי?". זה רעיון רע ויהיר, שמנוגד לחלוטין לכל התפיסה של אומנויות לחימה. אילו הייתי שומע את זה ממאמני כדורגל, ניחא, אבל אומן לחימה צריך לדעת כבר בשלב הזה של הקריירה שלו שתמיד יש עוד מה ללמוד, ואם יש מקצוען שמוכן ללמד אותך צריך לקפוץ על ההזדמנות
"

אני בעדך, גם בעיני רצוי מאוד כי אמן לחימה יעשיר את עצמו בתכנים ממקומות שונים ומגוונים (וגם עשיתי זאת באופן אישי) ובפרט ילמד רעיונות נוספים מעוד מקורות.
אלא שכאן מדובר על קורס הסמכה להדרכה / אימון, ולטעמי עצם ההכנסה של תכנים שאינם הכרחיים להסמכה/הדרכה, יש בה טעם לפגם ואילוץ של אותו המדריך/מורה לשלם יותר עבור ההסמכה שלו - כשבעצם הכניסו לו תוכן מעשיר ולא תוכן חיוני.

תחשוב מה באמת חשוב לך כשמדובר על מורה בשיטה מסוימת:
חשוב לי שהוא ילמד באופן בטיחותי
שמאל| חשוב לי שהוא ידאג שלא לפגוע בבריאות התלמידים
ושתי הדרישות לעיל הן היחידות שהן מעניינה של המדינה לטעמי. בנוסף, כמתאמן יש לכ"א עוד דרישות אישיות, בין אם המדובר בלימוד "יעיל", ובין אם בלימוד "אותנטי" ו/או כל דרישה אחרת ("חכם", "מעניין", ...).

אמיר

moriarty

New member
אני מצטער, אני מרגיש שאני מתחיל לחפור

מתנצל מראש. מי שאין לו כוח, לא חייב לקרוא.
תשובתי:
כתבת: "האם זהו ידע העשרה או ידע שנועד לשימוש מעשי?"
לדעתי - אם זה ידע להעשרה, מה הבעיה? אם זה ידע מעשי, על אחת כמה וכמה, מה הבעיה? מה בדיוק מפריע לך?
לא הבנתי בדיוק מה זה "מתוך תפיסת התנועה של אותה אומנות לחימה".

כתבת:
"שימוש במודל המדעי שמתאים לרפואה מערבית וכו' לא יעזור למתאמן / מאמן באותה השיטה ללמד את תלמידיו."
לא אכנס לרפואה מערבית מול אלטרנטיבית, רק אסכם שאני לא מסכים עם שום מילה, ואפנה לספר "ריפוי או פיתוי", מאת סיימון סינג.

לגבי התזונה - אין לי מושג כמה מלמדים שם, והאמת שזה כנראה לא החלק החשוב ביותר. למה להכריח? כי תזונה חשובה לספורט. בכל מקרה, שוב, זה לא החלק החשוב ביותר לדעתי.

לגבי פציעות אימונים - לא הבנתי מה כתבת. מה הטענה שלך?

לגבי סוגי חימום, ודרכים לפתח כושר וכוח וכדומה - יש דרכים מקובלות בספורט העולמי, וחבל להמציא את הגלגל מחדש. צריך לעשות יישור קו כי יש מאמנים שלא מבינים בזה. ברור שעדיף שכל מאמן ילמד את זה, אבל לא כולם יודעים את זה.

לגבי תוכניות עבודה - מניסיוני, מאמנים רבים מאלתרים ומעטים מתכננים תוכניות אימונים שנתיות. לדעתי זה דבר שלילי.
אני מבין שיש לך אמון רב בשיטה הנוכחית, אבל עובדתית ישנם מאמנים רבים שלא הרוויחו ביושר את האמון שלך.
לגבי "כאוטית במכוון", או "המדריך אמור לאלתר לפי תחושתו" - זה לא מוצא חן בעיני.
בניגוד לרמזים בתגובתך, אין לי כל ידע באימון של כדורגל/כדורסל, ושום ידע בנושא.

amir_aikido

New member
מורה לאמנות לחימה, אמור ללמד את השיטה הזו

כתבת שאין לך ידע באימון של ספורט (כדורגל, כדורסל וכו׳) ידע באמנויות לחימה והיכרות רצינית עם כמה שיטות יש לך?

הנקודה הבסיסית הינה כי בניגוד לתפיסה של מתחילים רבים, אמנויות לחימה אינן אוסף של טכניקות אלא הן מכילות הרבה יותר מכך:
- עקרונות תנועה (וזה מתקשר לייצור כוח )
- דרכים לפיתוח כושר
- מתודולוגיה ללימוד (מה מתרגלים ומתי, מה לא מתרגלים, איך מתקנים ומתי ביחס להתפחות התלמיד וכו׳)
ועוד ועוד

אתה טוען ובצדק כי כל הנושאים הללו פותחו גם בעולם האתלטיקה ותחומי ספורט אחרים. אבל אתה מפספס את העיקר - אם תלמד את הדברים הללו בדרך אחרת, אתה תלמד אמנות לחימה אחרת ולא את האמנות המקורית, וזה אבסורד כפול: זו לא האמנות שאותו מדריך למד במהלך אימוניו וזו גם לא האמנות שתלמידים שמחפשים אמנות לחמה אותנטית רוצים ללמוד - כך שהמדריך לא יפעל בהתאם לשיעורים בקורס.

ביחס לרוב הב

אמיר

amir_aikido

New member
משלים עם מקלדת נורמלית

ביחס לרוב הנושאים שכתבת, הנקודה היא מאוד פשוטה: איך מלמדים נושא XYZ בעולם הספורט המערבי איננו נושא רלבנטי לאופן הלימוד שלו במסגרת אמנות לחימה מזרחית מסויימת, אלא נושא העשרה בלבד. ברוב זמני, גם אני שייך לצד המערבי של העולם, אבל, באימון באמנות לחימה, אני נהנה ללמוד תרבות אחרת, עם תפיסת עולם ודרך אחרת.

ביחס לנושא של פציעות ספורט, כתבתי כי הנושא הזה הוא חלק מנושא הבטיחות ולכן גם לתפיסתי הוא אמור להלמד בקורס הדרכה .

אם אתה לא מבין את ההתייחסות לתפיסת תנועה של אמנות לחימה, כנראה שאינך מכיר את התחום לעומק ואתה כותב על נושא שאינך מכיר. לידיעתך - אמנויות לחימה שונות מפעילות את הגוף בדרכים שונות, תוך התמקדות באלמנטים שונים לחלוטין של התנועה. דוגמא נפלאה תוכל למצוא כאן בפורום, בדברים שדוד כפרי כתב על "ריצת טאי-צ'י" לעומת ריצה ספורטיבית נורמלית.
דוגמא אחרת היא ההבדל בין התנועה של האייקידו שבד"כ משדרת המשכיות תנועה לאינסוף, לעומת המיקוד של התנועה בקראטה / טאקוונדו.

אמיר

moriarty

New member
אני חדש בפורום

כתבת: "דברים שדוד כפרי כתב על "ריצת טאי-צ'י" לעומת ריצה ספורטיבית נורמלית"
אפשר לקבל קישור?

moriarty

New member
לא, אין לי

יש לי רקע בסיסי בקיקבוקסינג (פחות משנתיים), וטיפונת קראטה. אני לא מתיימר להבין ולא מדבר על דברים שאני לא מבין.
לך יש היכרות עם הספורט המודרני? עם תיאוריות של רפואת ספורט? עם ההבדלים בין תרגילים עם התנגדות לתרגילים ללא התנגדות?
לך יש את כל הידע שנותן קורס מאמנים, ואת היכולת לומר שרובו המכריע מיותר?

amir_aikido

New member
כבר בקורס המדריכים יש חומר כזה, ואותו למדתי

למה לרוץ לקורס מאמנים, כבר בקורס מדריכים יש (למען הדיוק היה לפני כמה שנים) המון חומר לא רלבנטי:
פיזיקה
מבנה הגוף - שרירים
רוב החומר של תורת האימון - החומר הזה התייחס לספורט ולא התאים לאמנות בה אני עוסק(קורינדו אייקידו).

לא עשיתי קורס מאמנים (גם את קורס המדריכים עשיתי במסגרת א-פורמלית, אבל עקבנו אחר הסילבוס המלא)

אמיר

moriarty

New member
אז... לא עשית קורס מאמנים

אבל אתה מרשה לעצמך לקבוע שלא תוכל ללמוד שם כלום? שרוב החומר חסר ערך?
אגב, חשבת לנסות לשנות מבפנים? לבקש לתקן את התכנים של קורס מאמנים כדי שיתאימו יותר למקצוע שלך, או לפרקטיקה כמו שאתה רואה אותה?

amir_aikido

New member
זו לא טענתי

לא טענתי כי לא אוכל ללמוד כלום בקורס מאמנים, או שהחומר שם חסר ערך.

טענתי כי החומר איננו חיוני להדרכה של קורינדו אייקידו, גם להדרכה של חגורות שחורות. ואני יודע מהו החומר הנדרש לכך - עשיתי הרבה מאוד OJT על כך.

בנוסף, טענתי כי המדינה לא אמורה לדרוש ממדריכים / מורים לאמנויות לחימה ללמד חומר שאיננו חיוני לבטיחות / בריאות (וכדומה) של תלמידיהם.

אמיר

נ.ב.
ביחס לדברים שדוד כתב על ריצת טאי-צ'י - עבור על כמה דפים אחרונים או השתמש בפונקצית החיפוש ...

למעלה