שאלה ל-gil_mor!

insomniac

New member
שאלה ל-gil_mor!

היי, תקשיב... קניתי לפני ארבעה חודשים ככה את הזום 4... אני דווקא דיי אוהב אותו, אני חושב שהוא יותר טוב מ-8... מה אתה אומר עליו ועל הצליל שלו, ועליו בכלל? רון.

ועוד שאלה..לשניכם

דבר ראשון לשואל, למה הוא יותר טוב מה-8...כי קניתי 8 לפני 4 ימים ואם ה4 יותר טוב אני נשבע לך שאני עושה מסע הרס המוני בכלי זמר דבר שני..לגיל מור מאיפה אתה יודע כל כך הרבה!? תותח!

gil_mor

New member
ידע זה כוח

השעמום הגדול (וחוסר הכוח ללמוד סולמות), הביאו אותי להתעסק עם סאונדים.. ומכן הידע.. אגב, בעיני סאונדים המקור הכי בטוח זה כל תוכנות עריכת הwav- למשלcool edit שם תמצא הסבר ברמה של דוקטורט על הכל (אבל רק אם אתה ממש משעומם)

funkbass

New member
gil

אם אתה כ"כ מתעניין בסאונדים .... תגיד לי מה אתה חושב על הקטע שבקישור למטה!!! שם תשמע כמה וכמה אפקטים!! יש שם boss loop station big muff של electro harmonix עם phaser של חברה לא ידוע (אין לי עליו שם) בבס שמאלתרת שם אתה תשמע ככה!! big muff עם קורוס של ebs אח"כ big muff עם bass iq של ebs אח"כ בס קלין אחרי הסולו שוב big muff עם bass iq קצת משחקים עם bass balls סיום עם big muff + קורוס תגיד אייך נשמע לך נ.ב : כל הקטע מאולתר

funkbass

New member
תיקון טעות

את הקטע הזה לא הקלטתי עם boss loop station אלא עם המכשיר שלי לשעבר שאותו אני יודע שאתה מכיר line 6 DL4!! את הline 6 החלפתי ל loop station

gil_mor

New member
חחחחחמודדד

משעשע למדי.. ואפילו לא רע כלל וכלל. אני אישית חולה על פייזר, והביג מופ נשמע מעולה(כרגיל), מה שבאמת אני ממש לא מכיר זה הbass iq, אין לי מושג מה זה..(ואני אשמח לדעת). השכבות יצאו נחמדות מאוד(אני תמיד טענתי שפזז טוב לשטיח, וזה תכלס מה שעשית איתו, זה בריא לעשות קטעים מלודים שלמים עם בס וסמפלר עלה וצמח אגב, הליין 6 כאן צריך לעלות איזה 1200 שקל .. איך יש לך כסף לאזעזל? אתה מוזמן לשמוע גם משהו שלי(לא באיכות משהו אבל אם כמה אפקטים חמודים), זה נקרא D, תחת שם היוצר טום צור, באותו אתר. חושך זה אור בשמים ציפור ועל החתום דיויד גיל מור

funkbass

New member
bass iq

תכנס לאתר למטה בקישור... לך ל products תלחץ על pedals .... אח"כ תבחר את bass iq והופ .... אתה תראה שיש sound samples ... תוריד ותשמע איזה אפקט מגניב זה ... זה אמנם מיוחד לבס אבל יש גם גירסות של האפקט הזה שמותאם לגיטרה ... כמו envelop filter של d.o.d ו auto wha של boss ... ויש גם את moog fooger ... שהוא גדול מסובך ויקר!!

gil_mor

New member
אה.. אז תגיד envelop filter

עכשיו הכל ברור.. ניכנסתי לאתר אגב, דברים נחמדים יש להם שם.. זה באמת מוסיף נורא לסאונד.. אם תשאל אותי, הבס הכי מגניב בעולם (מבחינת אפקטים), זה של king-crimson(לטובתך אתה יודע מי אלה).. יש להם שם וואה וואה פסיכי לבס, ואם אני לא טועה גם פיק אפ susstain(אם אתה מכיר- כמו של גילמור). זה טוב לשמוע אנשים שמנגנים עם סאונד ולא סתם עושים "באסים" עלו והצליחו משתמשי האפקטים. אפקט זה האור דיויד גיל מור

funkbass

New member
עד כמה שאני אוהב

את king crimson ... הבס שם היא לא הכי מדליקה מבחינת אפקטים!! אם תרצה לשמוע בס עם אפקטים .... ומעניינים ... חפש להקה בשם jungle funk ... או שתקשיב ל bootsy colins (חסר לך אם אתה לא מכיר) !! רק עוד דבר קטן ... תזכיר לי באיזה קטע של king crimson יש בס עם wha wha!!!

gil_mor

New member
לא ללכלך על קינג קרימסון:)

א. בקשר לקינג קרימסון- אני מדבר על האלבום red, וגם בקטע שנקרא larks tangs in aspic או משהו כזה.. משהו פסיכי לגמרי, לא זוכר בדיוק מאיזה אלבום, אני לא טוען שהם כ ל הזמן משתמשים באפקטים, אבל יש להם את הדברים הפסיכים שלהם. ב. בקשר ללהקות שעובדות עם אפקטים בבס- נוריד, נשמע, ונחזיר לך תשובה. חוץ מזה נזכרתי במשהו מגניב, אני לא יודע אם זאת הגיטרה שהבססיט שלהם עובד איתה, אבל תודה שהיא שווה שליחה לפורם!

funkbass

New member
red אלבום ענק

ווואללה .... תמונה ששווה לשים בפורום!!! אם אתה לא מוצא ובאמת מתעניין בקטעים ..... צור קשר ב icq נשלח לך דברים טובים מבחינת גיטרה ,בס ותופים!!!

gil_mor

New member
תפסת אותי עם המכנסיים למטה

מה לעשות, דווקא את זה(בניגוד ל8 ולכל הסדרה של הזומים דומי ה8) לא ראיתי כשחיפשתי.. יכול להיות שהוא חדש יחסית? אבל חקרתי עליו קצת, ולפי מה שכתוב יש לו את המערכת היחסית מתקדמת של טיפול דיגטלי בסמפלים של סאונדים ישנים- הVAMS, כמו הCOSM של בוס וכל מערכת הסאונד של ליין 6.. אם זה אכן נכון, אני חוזר בי מהקטילה על זום, יכול להיות שהוא ראוי.. אבל לא שמעתי אותו, ככה שאין לי חוות דעת אמיתית.. אין ספק שהוא לוקח את ה8 בסאונד..(לא שזה קשה), אבל אם תשאל אותי ב20$ יותר היית יכול לקנות את הGT-3 של בוס (אני עושה פרסומת למולטי הותיק שלי), והוא נשמע יותר טוב מכל הפדלים חוץ מליין 6.. (ול4 יהיה מאוד קשה להתחרות בו- כי הוא לקח את כל הפדלים של בוס ושם במולטי אחד!) (אגב אם אתה רוצה לדעת לגבי הליין 6 פרסמתי עליו הודעה היום, בקשר לשאלה מה עדיף לין 6 או וי אמפ)

בנאדם..

אתה מבאס אותי כל פעם מחדש... ל8 יש גם VAMS והוא יותר חזק מה4 מבחינת שילוב האפקטים שלו אתה עדיין טוען שקניתי חרא מולטי? בואסתי קשות קשות קשות...

wiz

New member
ברור שה-8 יותר טוב מה-4...

ואני דווקא חושב שזה מולטי טוב... יש לו אחלה דיסטורשנים, ואם יודעים גם לכוון טוב את המגבר, אז יוצא סאונד ממש טוב. לחבר שלי יש אותו, וזה אחלה דבר. אל תתבאס ! wiz

insomniac

New member
סניור ברווז... וכולם... קבלו!

טוב, גם אני התלבטתי אז בין ה-8 ל-4... לקח לי זמן ושאלתי חברה, אז בקיצור, הכל תלוי במה אתה אוהב לנגן, ב-8 יש פשוט תשעים מיליארד סוגי דיטורשיינים, והוא פשוט מכונה של דיטורשיין, ב-4הוציאו כמה מהדיסטורשיינים אבל שיכללו אותו, הוא הרבה יותר חדש מה-8, כשאני קניתי אותו הוא יצא רק לפני חודש ככה... אבל תראה, זה לא חרא, זה ממש טוב, כל אחד והטעם שלו... אבל באמת יש שיכלול בסאונד ולדעתי נשמע יותר טוב... בכלל למה אני מדבר על זה?! שלחתי את המולטי שלי לתיקון, בטעות מעדתי עליו ושברתי כפתור, חוץ מזה נכנס אבק לכפתורים והיה קשה ללחוץ עליהם וזה מעצבן... אז בקיצור הוא בתיקון... ועוד משהו לכולם! אני דווקא די אוהב את כלי זמר בגלל שיש לי שם פרוטקציות... המורה שלי הוא חבר של מנהל הסניף... והוא מכיר אותי אז זה סבבה לי... ורק בשבילכם! צירפתי תמונה! רון.

gil_mor

New member
אמרתי לכם?

מה אמרתי לכם בקשר לכפתורים הלא עובדים של הזום? לא בקשר לזה שנשבר הכפתור, בקשר לכפתורים הנתקעים.. זה תמיד קורה בזומים.. ואגב, אם הוא חדש אז אולי בגלל זה אני לא מכיר אותו וחוץ מזה, אנשים אתם מכירים את הgt-3?

למעלה