התוונת אליי ? ../images/Emo8.gif
אז בואו נעשה סדר. ראשית, הקבע בעתודה הוא לא תמורת במענק - אין קשר. הקבע בעתודה הוא תמורת העיסוק במקצוע בשירות החובה והקבע. בקשר למי שמסיים תואר אקדמי לפני גיוסו, עומדות לפניו שתי אופציות: 1. להתגייס באופן רגיל. לפעמים צה"ל מאתר אותו קודם לכן, ו"מכין" לו שיבוץ נחמד מו שאמרת, מורה לפרחי טיס, ואני שמעתי על דברים הרבה יותר טובים כמו: עיסוק במקצוע לצד עתדואים רגילים ! (אבל ללא שום תנאים והקלות והטבות - חייל חייל, עם שמירות והכל). אבל זה רק לפעמים. ברוב הפעמים המלש"ב הגאון (המצאתי לו שם - יפה ?
) יגיע לקצין מיון, יצהיר על היותו אדקמאי, ואז קצין מיון ישתדל לתת לו משהו מתאים - קורס או תפקיד מקצועי כלשהו, כי בניגוד לדעה הרווחת, צה"ל לא מפגר, ואוהב לנצל מכל אחד את המקסימום. כדי לחסוך את השאלה: האם יש סיכוי שאם הוא בעל פרופיל 97, הוא יגיע בכל זאת לקרבי (אם הוא לא בן יחיד כמו דני שלנו) ? אני אענה מראש: כן, יש סיכוי, אבל קטן. 2. להתגייס לשירות במקצוע - דרך מדור עתודה אקדמאית. אתם צריכים להבין משהו. מדור עתודה אקדמאית הוא הוא הסמכות היחידה בצה"ל שיכולה להציב חיילים על תקן "אקדמאי משימתי" שזה השם הצה"לי לעתודאי במקצוע. ולכן, אם דני ירצה לשרת במקצוע, הוא ישלח אחר כבוד למדור עתודה, לחתום על החוזה הרגיל, כולל שלוש שנים קבע והכל. הוא אומנם יהיה עתודאי בדח"ש רק לשניות ספורות במחשב (חחח) אבל מאותו רגע, בשירות החובה והקבע, הוא יחשב עתודאי לכל עניין ודבר - ללא כל קשר שהוא לא בילה את התואר בדח"ש ולא קיבל מענק. סדר סדר תרדוף....
"האור כבה, המפסק תקין, סחתיין עליכום !"