שאלה ל DANNYBOY

H20

New member
דניבוי, משהו בשבילך

בקישור יש מידע נוסף לגבי דחיית הגיוס.

parker77

New member
שאלה ל DANNYBOY

תגיד DANNYBOY אתה לומד עכשיו באוניברסיטה למרות שהצבא לא אישר לך ללמוד במסגרת העתודה? האוניברסיטה מסכימה ללמוד בלי אישור הצבא?

D a n n y b o y

New member
שמע...

אין לצה"ל זכות להגיד לי מה לעשות כל עוד אני אזרח. אין לי עדיין צו גיוס, בטח שאני לא חייל- הצבא לא יכול להגיד לי כלום!

rodsh

New member
אבל מה יקרה כש....

כשהצבא ישלח לך צו גיוס? אתה תצליח לעשות 45 נקודות אקדמאיות עד אז כדי לזכות בדחיית שירות? בכל מקרה... בהצלחה!

H20

New member
אני פשוט זוכרת משהו על איסור

לימודים על-תיכוניים אחרי גיל 17 ללא אישור.

mickeym

New member
מותר גם מותר!

ולא רק שעד שיש צו גיוס אפשר ללמוד איפה שרוצים, (וזה מנסיון אישי), יותר מזה! אם מסיימים כ-40 אחוז מהתואר (כ-45 נקודות אקדמיות) הצבא נותן דחיית שירות אוטומטית לסיום התואר...

Hawk17

New member
אבל כמובן תזכרו.

הדח"ש שמוסג בדרך הזו, הוא רק דח"ש. הדרך הזו לא מבטיחה שיבוץ במקצוע בכלל! הסיכוי שלא תשובץ במקצוע הרבה יותר גדול כאן ואולי אפילו ודאי לעומת מסלול העתודה האקדמית הרגיל.

wiz

New member
נראה לי שבמקרה הספציפי הזה,

לדני יש סיכוי טוב מאוד להשתבץ במקצוע. אולי בתור מורה לפרחי טיס, אבל עדיין במקצוע. בגלל שהוא בן יחיד, ולא ילך ליח"ש בכל מקרה, יהיה חבל "לבזבז" אותו בתפקידי פקידות, ואני מאמין שישבצו אותו במקצוע. מכיוון שלא ניתן לו מענק כמו לעתודאים (והוא בעצם מימן את לימודיו כסטודנט רגיל), אני לא חושב שהוא יאלץ לחתום קבע ל-3 שנים, אם בכלל (אבל כאן אני מאמין שמישהו יבוא ויתקן אותי
). אם זה ככה - אז הוא גם ישלים תואר בגיל צעיר, יעסוק במקצוע (פלוס מינוס) בצבא, וישתחרר ללא קבע ארוך (ושוב - אם בכלל). נשמע ורוד מדי, לא

ramil

New member
אכן, ורוד מדי

היתרון של עתודאי בשיבוץ מאוד פשוט- הוא על המסלול לשיבוץ במקצוע. הוא יכול להתחלק ממנו, להתנגש בקיר בדרך, לעשות תאונה - אבל לפחות הוא מתחיל על המסלול. דניבוי במצב של מישהו שמשוטט בדרכים עוקפות ומנסה להשתלב בתנועה...יש לו סיכוי להגיע לתפקיד דומה או אפילו זהה - אבל הוא יהיה תלוי הרבה יותר במזל שלו ובאנשים טובים באמצע הדרך. חסרון נוסף - קק"צ. גם אם דניבוי מגיע לתפקיד שמבחינה אובייקטיבית הוא שיבוץ במקצוע, אם הוא לא ישוב על תקן של קצין אקדמאי (כלומר תקן סגן) - הוא לא יהיה זכאי לקמ"א. היתרון - אין קבע; החסרון - אתה חוגר לכל דבר, כולל תורנויות וכו´ (אלא אם כן תקבל מהמפקדים שלך את ההערכה והגיבוי של מי ש"עושה עבודה של קצין" ותצליחל להתחמק מתורנויות וכו´. שתי הערות לסיום: 1. אני מספוק מאוד אם צה"ל מאשר ככה דחיית גיוס עד סוף התואר למ ישמשלים 40% מהתואר. זה הרי מאפשר לעקוף את מסלול הקבלה לעתודה די בקלות, אם נניח שלדחות את הגיוס בכמה חודשים ולסיים שנה א´ זה לא מסובך מדי...נשמע לי משונה. 2. גם אם מא]פשרים לדחות גיוס עד סוף התואר- מאחר ומדובר, כאמור, במסלול "עוקף עתודה" - קשה לי להאמין שנותנים משקל גדול לעובדה שאתה אקדמאי, לעניין השיבוץ. כמו שאמרתי קודם - אתה תלוי הרבה יותר במזל ובטוב הלב של המפקדים שלך (שגם זה סוג של מזל...)

שמש27

New member
התוונת אליי ? ../images/Emo8.gif

אז בואו נעשה סדר. ראשית, הקבע בעתודה הוא לא תמורת במענק - אין קשר. הקבע בעתודה הוא תמורת העיסוק במקצוע בשירות החובה והקבע. בקשר למי שמסיים תואר אקדמי לפני גיוסו, עומדות לפניו שתי אופציות: 1. להתגייס באופן רגיל. לפעמים צה"ל מאתר אותו קודם לכן, ו"מכין" לו שיבוץ נחמד מו שאמרת, מורה לפרחי טיס, ואני שמעתי על דברים הרבה יותר טובים כמו: עיסוק במקצוע לצד עתדואים רגילים ! (אבל ללא שום תנאים והקלות והטבות - חייל חייל, עם שמירות והכל). אבל זה רק לפעמים. ברוב הפעמים המלש"ב הגאון (המצאתי לו שם - יפה ?
) יגיע לקצין מיון, יצהיר על היותו אדקמאי, ואז קצין מיון ישתדל לתת לו משהו מתאים - קורס או תפקיד מקצועי כלשהו, כי בניגוד לדעה הרווחת, צה"ל לא מפגר, ואוהב לנצל מכל אחד את המקסימום. כדי לחסוך את השאלה: האם יש סיכוי שאם הוא בעל פרופיל 97, הוא יגיע בכל זאת לקרבי (אם הוא לא בן יחיד כמו דני שלנו) ? אני אענה מראש: כן, יש סיכוי, אבל קטן. 2. להתגייס לשירות במקצוע - דרך מדור עתודה אקדמאית. אתם צריכים להבין משהו. מדור עתודה אקדמאית הוא הוא הסמכות היחידה בצה"ל שיכולה להציב חיילים על תקן "אקדמאי משימתי" שזה השם הצה"לי לעתודאי במקצוע. ולכן, אם דני ירצה לשרת במקצוע, הוא ישלח אחר כבוד למדור עתודה, לחתום על החוזה הרגיל, כולל שלוש שנים קבע והכל. הוא אומנם יהיה עתודאי בדח"ש רק לשניות ספורות במחשב (חחח) אבל מאותו רגע, בשירות החובה והקבע, הוא יחשב עתודאי לכל עניין ודבר - ללא כל קשר שהוא לא בילה את התואר בדח"ש ולא קיבל מענק. סדר סדר תרדוף....
"האור כבה, המפסק תקין, סחתיין עליכום !"

D a n n y b o y

New member
תודה שמש.

רק שכולם יבינו- אני לא יודע לאיזה כיוון אני הולך, הכל תלוי באויר. לפי מה שנראה לי, הרעיון של השלמת תואר עצמאית לפני הצבא נראה לי מסובך מדי. לא נראה לי שגישה של ראש בקיר בה בחרתי תחילה נכונה. כרגע אני בודק כל מיני אפשרויות לגבי קבלה לעתודה במסלול רגיל (כן כן, ויטמין P...), אבל גם זה לא בטוח. בקיצור, אם למישהו יש הצעות לגבי המשך דרכי עם הצבא אני רוצה לשמוע. דבר אחד אחרון- תודה רבה לכולכם שמביעים במה שקורה איתי עניין רב כל כך. (אה, עוד משהו קטן- אני ממש נהנה מהלימודים בבן גוריון כרגע. המרצים טובים, שאר הסטודנטים ממש סבבה ובכלל האוירה מצויינת.)

Aphophis

New member
ויש איזה מטורף

שמשחק railroad tycoon בהרצאות :) שקוראים לו פלג. :)

wiz

New member
כמה דברים...

קודם כל, תחליף מקלדת
דבר שני - התכוונתי דווקא לרמיל (שבאמת ענה
), אבל אתה יודע שאני מרשה גם לך לענות...

Hawk17

New member
ועוד שאלה טובה:

כשהלכת ללמוד, זה אחרי שנרשמת כעתודאי או כסטודנט רגיל? ובכלל, איך אתה יכול להתחיל ללמוד אם האוניברסיטה נתנה לך דחיה בגלל אילוץ מצה"ל? עשית הרשמה נוספת? איך הטריק פה אני לא מבין...

wiz

New member
אבא שלו פרופלור ../images/Emo8.gif ../images/Emo6.gif

ויטמין P אני מניח, לא ? ואולי הגיל הצעיר גם עוזר...

למעלה