שאלה לתלמידים

masorti

New member
נ.ב. אני מקווה שלא בלבלתי אותו עם..

אחד אחר. האיש שראיתי אמור להיות קצת מעל לגיל 40.

קוכולין

New member
בהחלט, בהחלט

עוד לא ראיתי מרצה כל כך כריזמטי, ושמעתי כבר הרבה. אני זוכר אותו, בהרצאה על פסיכולוגיה של זן, מדבר עשר דקות על מצב הצינון שלו ומשאיר את הקהל מרותק- לא הרבה מסוגלים לעשות את זה.

masorti

New member
אתה בחוג למזרח אסיה...

ולא בחוג לפילוסופיה, ומן הסתם אתה לומד גם שפה, תרבות, דת, הסטוריה וכדו' של מזרח אסיה. אני מדבר על לימוד קורסים לפילוסופיה סינית או הודית כסמל סטטוס חברתי וכהמשך לנטייה נפוצה לנסוע להודו ולרבוץ באשראם כמה שבועות. לגבי הזלזול... אני לא מזלזל חס וחלילה בעומק של הפילוסופיה המזרחית. אבל אני בהחלט מזלזל בחלק מאלה שמנסים לבנות לעצמם תדמית של אדם משכיל ועמוק ע"י לימוד שני קורסים של פילוסופיה מזרחית באוניברסיטה. והכוונה גם לתדמית כלפי חוץ וגם לתפישתם את עצמם. (או לחילופין, צוברים תואר בפילוסופיה כי זה נורא מכובד אצל במילייה שלהם) כנ"ל אני מזלזל באלה ש"מוצאים את עצמם" בכפר נידח בהודו תחת הדרכת גורו זה או אחר. אבל אתה יכול להירגע. אני לא מפלה בין דתות ותרבויות. אני מזלזל באותה מידה בכל אלה שנוהרים לקורסי אינסטנט בקבלה (החל ממדונה וכלה בשינקינאים שלנו) וחושבים שהפכו למיסטיקנים מדופלמים המלאים ב"רוחניות" והם חצי-צעד לפני הגעה להארה.

קוכולין

New member
השאלה היא מה המטרה

בוא נעשה סדר בעניינים. אם המטרה של אותו הסטודנט בלימוד "שני קורסים בפילוסופיה סינית" היא כבוד או פוזה, אכן- אדם כזה מעורר רחמים. אבל אם מישהו לוקח "שני קורסים בפילוסופיה סינית או הודית" כדי להשכיל או לפתוח לעצמו ממד חדש מעבר למקצוע שלו- זה יפה ואפילו מבורך (בדיוק כמו אדם שלוקח שני קורסים במקרא, או בהיסטוריה, או בפסיכולוגיה או בספרות). מלבד זאת אין כל רע בלנסוע להודו- שוב, השאלה מה המטרה ומה אתה עושה עם זה. באשר לאשראמים, תלוי איפה, תלוי איך ותלוי מתי. בדרך כלל זה לא חיובי, ואני נגד התנתקות מהעולם באופן עקרוני. מי שרוצה דרך רוחנית אמיתית (ולא משנה איזו) צריך קודם להבין שנדרשת ממנו השקעה אמיתית, ולא קורס אינסטנט למען הפוזה. בנוסף לכך, עליו לוודא היטב לאן הוא נכנס, כדי לא ליפול ברשתן של כתות למיניהן (סיינטולוגיה, מכוני הקבלה, אושו והרשימה עוד ארוכה). דרך רוחנית היא עניין רציני, רק למי שרציני בהליכה בה ולא לוקח קורס בשביל הפוזה. בכל מקרה, האוניברסיטה אינה המקום המתאים לעשות זאת.

masorti

New member
אני חושב שהבנת אותי מצוין...

וגם השתמשת במילה הקולעת "פוזה". הטענה הבסיסית שלי בתחילת השירשור היתה שהחוג לפילוסופיה מפוצץ בסטודנטים בגלל שהרבה נרשמים לשם בגלל הפוזה. עם או בלי קשר, אני מזלזל בכל מי שנוהרים למיסטיקה אינסטנט, בלי קשר האם זו מיסטיקה יהודית או הודית או ויקינגית. אני גם לא מתפעל במיוחד מאנשים שמסתובבים בעיניים בורקות ומסבירים לכל מי שמוכן לשמוע שהם ראו את האור, וזאת בלי קשר לכינויו של כהן הדת שהביא אותם לכך ולארץ שבה הדבר התרחש. אני מכבד כל מי שבוחר בדרך חיים זו או אחרת מתוך שיקול דעת, גם אם אני לא מקבל את תפישתו.

קוכולין

New member
אז אנחנו מסכימים במאה אחוזים

גם אני חושב שמיסיונריות זה דבר גרוע, ולאף אחד (ובטח שלאף דרך רוחנית) אין מונופול על האמת. אחד האיסורים החכמים יותר בזן (שנועד למורים בכירים, דרך אגב) אוסר "לתקוף אנשים שאינם מקבלים את הזן", בדיוק מהסיבה הזאת. מעבר לכך, איש באמונתו יחיה. ודרך אגב- כידוע לך גם אני מסורתי (מבחינת יהדות) הרבה יותר מרוב חברי החילוניים.

masorti

New member
אנחנו מסכימים רק ב- 99%...

כי לתפישתי יש דרך רוחנית מסוימת שהיא האמת (..והיא היהדות). (וזה בניגוד לדעתך שלאף דרך אין מונופול על האמת) אבל אנחנו כנראה מסכימים על שני הדברים העיקריים: א. אדם זכאי לדבוק גם באמונתו השגויה (מה שנקרא: איש באמונתו יחיה). ב. עדיף מאמין מתון ושקול דעת מאשר איש שמתאים לסטריאוטיפ של "חוזר בתשובה" (עיניים בורקות והתנהגות על סף אקסטזה, קיצוניות דתית, הטפה לכל האחרים, וכו'). ואני שמח שאתה מסורתי (יחסית). לא זכרתי את זה. אתה תמיד מוזמן להתחזק בדת.... הרי ממילא טי-שירט או חולצה בצבע שחור הם אביזר אופנתי בקרב תומכי מרצ. אז מה כבר הבעיה לעבור מחולצה שחורה לחליפה שחורה ומגבעת?

קוכולין

New member
נו טוף...

האם אתה מאמין שהיהדות היא האמת המוחלטת? ודרך אגב- אני מגדיר את עצמי כחילוני מאמין, שמתעניין מאד ביהדות (כזכור לך מכל שאלותי המטרידות בנושאי תנ"ך ומקרא). מאחר שבודהיזם לא חייב להיות דת אלא יכול להיות פשוט דרך, אני לא רואה כל סתירה בין היותי יהודי מאמין להיותי בודהיסט.

masorti

New member
איזו שאלה מוזרה...

בודאי שלתפישתי היהדות היא האמת המוחלטת. הרי אם אחשוב אחרת אפסיק להיות מאמין ואהפוך לספקן. זה ענין של לוגיקה פשוטה. אבל ההנחה הזו היא ענין שביני לבין עצמי, ולא מפריע לי שמליון מאזרחי ישראל חושבים שהאיסלאם הוא האמת המוחלטת או שמיליארד הודים חושבים שההינדואיזם הוא האמת המוחלטת. אני לא מומחה בבודהיזם כדי לנהל איתך ויכוח פילוסופי האם אפשר להיות יהודי מאמין ובודהיסט. עד כמה שאני יודע, באופן מעשי - הבודהיזם אימץ לעצמו סממנים ברורים של דת (כולל תפישת הבודהה כיישות אלוהית, פולחנים דתיים, וכו'). הדוגמא הקיצונית היא כמובן הבודהיזם הטיבטי, ששם ממש רואים את המאמינים זוחלים על הברכיים במעלה המקדש או מסובבים גלגלים מיוחדים בצורה טקסית. אם אתה רוצה לאמץ לך עקרונות חיים של זן בלי לאמץ פולחנים וסממנים דתיים - אחלה. בכל מקרה, אני לא המשגיח הרוחני שלך.

קוכולין

New member
דווקא הבודהיזם הטיבטי הוא דוגמא רעה

לטיעון שלך. הפולחן שנלווה אליו קשור אך ורק לתרבות הטיבטית ומהווה דרך סמלית לקרב את המאמינים לעקרונותיו. אבל בעיקרון אין כל מחוייבות אמיתית של בודהיסט טיבטי לפולחן הזה- מדובר במשהו שולי ביותר.

kapit

New member
עלי זה די משניא את המקצוע.

אני ממש לא רגילה ללמוד למבחנים, ובגלל המקצוע הזה לעתים אני צריכה ללמוד יותר מיום אחד כדי להוציא ציון טוב.. מה גם שזה לא ממש עניין של הבנה, זה עניין של שינון, ולפני שלמדתי איך לשנן היו לי ציונים בכלל לא משהו (80 פלוס). עכשיו סוף כל סוף למדתי איך לרשום מבחן ואיך לשנן, אז הציונים שלי יותר טובים. אבל זה עדיין קצת מעצבן, אני שונאת ללמוד למבחנים, אני יותר מדי עצלנית... יש לי גם שאלה. זה נכון מה שהמורה שלי להיסטוריה אמרה, שמה שאנחנו לומדים השנה בהיסטוריה א' (כיתה י') הוא רק ***פסיק!!*** מכמות החומר שתהיה לנו בשנה הבאה? אם כן, זה ממש מתסכל

Zink Flootzick

New member
זה לא פסיק!

החומר של היסטוריה ב' הוא יותר גדול אמנם אבל לא צריך להגזים... החומר בחלק ב' כפול נראה לי...אבל הציון שלו שווה יותר...66% לעומת 33% בחלק א'

kapit

New member
אה, אז המורה סתם אכזרית

אני מניחה שאני אוכל להתמודד עם כפול חסר לך אחוז (67%)

טל ר

New member
משניאים ללא כל ספק

וזאת למרות שהבחינות הרחק מאחורי. כשנשאל מיכאל הר-סגור איך הוא מצליח לעשות את ההיסטוריה כ"כ מעניינת, הוא ענה שהוא אינו מבין איך היא אינה יכולה להיות מעניינת, הווה אומר איך בביה"ס הפכו אותה למשעממת כ"כ.

סארון

New member
כשלמדתי היסטוריה בשנה שעברה

דוקא אהבתי את המקצוע אבל בהחלט הייתי יוצא דופן בכיתה וגם בבית ספר אני חושב...

פשIט אני

New member
איזה שאלה...../images/Emo163.gif

אני בכול מקרה לא אוהבת את המקצוע הזה!! לדעתי הוא משעמם!!
אבל אולי אני לא מכירה את זה מספיק...
אבל בכל מקרה אני שונאת את זה!!

המקצוע עצמו ממש מעניין, אבל השיטה

של ללמוד בע"פ היא די דפוקה, כי אז בבגרות לא בודקים את הידע, אלא את יכולת הזכרון, וברגע שהמבחן נגמר שוכחים הכל, אז... מה הטעם?

miki barrr

New member
אהבתי...וכבר לא!

אני ממש אהבתי היסטוריה...רק חבל שמערכת החינוך הצליחה להשניא עליי את המקצוע הזה...צדקו בהחלט כשכתבו פה שבודקים אותנו רק לפי הזיכרון שלנו ולפי יכולת החרישה שלנו,ולא לפי הידע עצמו. הלימוד יכול להיות הרבה יותר חוויתי על ידי נתינת עבודות מעמיקות או משהו כזה...או חילוק נכון של החומר(את זה כבר מתכוונים לעשות בכל מקרה,לפחות בתיכון שלי). אני רק לא מבינה איך ב-י' הצלחתי לזכור את כל החומר בעל פה,והשנה ממש קשה לעי ללמוד,אולי בגלל המורכבות של החומר? העומס בלימודים בכלל? אם למישהו יש רעיון איך אני יכולה לשנן את החומר...שיציע בבקשה!

אז ככה...

היסטוריה הוא נושא מעניין בכלל אבל בביה"ס מלמדים דווקא את החלק הפחות מעניין בו כמו: בית שני.

למעלה