שאלה לתלמידים

uselessQ

New member
תלוי במורה...

לי יש מורה שיודע לעניין ולגרום לרצות לדעת מעבר למה שלומדים בכיתה... לפני כיתה י' שנאתי הסטוריה ממש... אבל מאז (אני עכשיו בי"א עם אותו מורה) אני די אוהבת הסטוריה..אבל לא ללמוד למבחנים :)

לא בשביל להרגיז, אבל כדי שתדעו:

עד השנה היתה לנו תכנית לחטיבה העליונה, המחליפה שלושה מבחני בגרות: שניים בהיסטוריה ואחד באזרחות. זו היתה תכנית המשלבת למידה של היסטוריה כללית, יהודית ואזרחות, בצורה חוויתית, מבוססת על תימות ומשולבת בדילמות אמיתיות והרבה אקטואליה. התכנית "רצה" במשך מספר שנים, ארבעה או חמישה מחזורים סיימו אותה בהצלחה. אך השנה היא הוצאה להורג, בסכינו של משרד החינוך "המטיב עם העם", על מזבח הויתור על הפסיכומטרי. במקום לקחת את התכנית -להעתיק אותה לבתי ספר אחרים ולאפשר לתלמידים ללמוד בצורה אחרת, ולא דרך שינון למבחן -הרגו אותה. רק שלא תחשבו שהשתתפות בתכנית ז"ל לא חייבה למידה והשקעה. אבל לפחות אפשר היה לעשות זאת מעניין.

חזקוש

New member
קרב סן-סימון מחפש חומר,תרשימים דחוף

בין ההכנות לבגרויות אני מקווה לתשומת לב לשאלתי על מקורות חומר על "קרב סן-סימון" ממלחמת העצמאות. אני זקוק למירב החומר לצורך עבודה האמורה להיות מוגשת ביום א'. תודה מראש לכל המסייעים. אפשר לשלוח לי גם ל- [email protected] חזקוש

למעלה