שאלה לצמחונים

l coyote l

New member
"למה צריך להתחכם כל הזמן"

זו שאלה שנשאלת כל פעם שמישהו נכנס עם שאלה "פשוטה" כזו על האידאולוגיה הצמחונית/טבעונית.
כשקראתי את השאלה שלך גם אני שאלתי את עצמי למה צריך להתחכם כל הזמן.

subatoi

New member
"אם אדם מגדל חיות בחווה" - מאיפה החיות האלה

מגיעות? איפה הן גדלו ואיך נולדו?
ומה יקרה כשהן ימותו? האם יהיה צורך בחידוש ה"אספקה"?
האם זה מצדיק כליאת המוני בעלי חיים ב"חווה" כדי להמתין לרגע מותן, או שאפשר פשוט לוותר על הרעיון הזה?

בסופו של דבר אין לנו צורך בבשר של בעלי חיים, אין טעם לגדל אותם בהמוניהם, וגם לא לא-בהמוניהם. אפשר פשוט להניח להם לנפשם

אני חושבת

שהצמחונות היא נגד התעללות בחיות ושחיטתן. אם את מגדלת אצלך בבית חתול כחיית מחמד, אוהבת אותו, מטפלת בו, לא מתעללת בו ולא מנצלת אותו, והוא בטעות איכשהו מת לך משבץ מוחי או משהו שמשאיר את האיברים האחרים שלמים, ואת אחרי הטראומה הזאת עוד רוצה לבשל ולאכול אותו- כן, זה מוסרי בעיני. באותה מידה אם את מגדלת פרה בבית שהצלת מהתעשייה ונותנת לה חיים ממש טובים ונקשרת אליה ואוהבת אותה ובסוף היא מתה כי זאב נכנס לך לחצר וטרף אותה, ובשנייה שאת מבריחה אותו מבת המשפחה האהובה שלך שמתה את מחליטה לאכול אותה- אז משהו לא בסדר אצלך בלב [כלומר במוח], אבל עקרונית זה מוסרי.

אם את מגדלת את הפרה בתקווה שהיא תמות איכשהו במוות שאת יכולה לאכול אותה, לא נקשרת אליה ולא אוהבת אותה, אל אף שהיא פרה בתנאים מעולים שמתנהגת כמו חיה אוהבת לכל דבר ועניין- אז כנראה שיש לך מחלת נפש כלשהי ואת צריכה עזרה רצינית, ואז אני כבר לא דואגת לשלום הפרה, אלא לזה שאת אדם חסר רגשות אמפתיים ויש מצב שאת מסוכנת לסביבה.

כל התרחישים הללו עקרונית מוסריים, אבל מעידים על בעיות חמורות אצל מי שמבצע אותם.

ליהיא 5

New member
תשובה אמיצה, כי לפעמים שיש הרגשה

שהצמחנים כל כך צועקים חמאס ונגד, שהם כבר לא יודעים בעצמם כנגד מה.

רשמתי שגם אני לא אוכלת בשר כי זה מגעיל אותי פשוט, ואני לא מתכוונת לאכול , פשוט עניין אותי השקפה של צמחונים ולפנייך קראו את ההודעה שלי לפחות 25 איש אבל אף אחד לא ענה בצורה אמיצה דהיינו שאכילת בשר חיה שמתה באופן טבעי, זה לא נוגד את הצמחונות, אבל זה כן נוגד את האנושיות.

סשה87

New member
*כבר* לא יודעים כנגד מה?

מאז שהם התחילו לצעוק, ועד עכשיו (עברו שנים רבות), הם צועקים כנגד אותו דבר. השימוש שלך ב*כבר* מסגיר שזהו תהליך שאת עברת, המיאוס בצעקות הטבעונים, ולא באמת שהם *כבר* לא יודעים מה...

subatoi

New member
הצמחונים יודעים נגד מה הם צועקים חמס.

אבל לא תמיד יש עמדה גם לגבי נושאים איזוטריים ושוליים כמו זה שהעלית. וכנראה של-25 האנשים שקראו לא התחשק להגיב. יש המון קוראים סמויים בכל הפורומים, לא כולם משתתפים, ולא לכולם יש מה לומר.

לא צריך להסיק מהנתונים האלה שום דבר לגבי אומץ ובטח לא לגבי פחדנות.

l coyote l

New member
נושא איזוטרי בתכלית

ויש הרבה "קצוות פתוחים" כאלה באידיאולוגיה הטבעונית.
אף קצה פרום כזה לא נוגע ליישום פרקטיקות יומיום בחיים כטבעוני.

vegetalien

New member
דעתי האישית.

פגרים שנאספו בצידי הדרך או אכילת בשר מדאמפסטר דייבינג (אכילה ממכולות אשפה) - קבילים מבחינתי, עם סייג חשוב אחד: הדברים צריכים להיעשות באופן פרטני ולא ממוסחר.
ומדוע? מפני שאם אכילת פגרים תהפוך לדבר נפוץ, יותר ויותר אנשים "יגרמו" לכך שיהיה ביקוש לבשר פיגולים, ואז ה"מוות הטבעי" ככל הנראה כבר לא יהיה כל כך "טבעי", כי ביקוש והצע ושאר תורות שליטות בימינו יובילו למכירת הגופות המתות, וכמו "סחר הוגן", אין לדעת באמת מה מקורן.
ומעבר לכך - גם גריפת רווחים כלכליים על חשבון המת, שהיא אם כל חטאת, מבחינתי - הרי בגלל זה התעשיות זוועיות יותר מתמיד בימינו.

באופן אישי, לא הייתי נוגע - כי בשר זה לא אוכל.

ליהיא 5

New member
נכון, יש רבדים שונים

אני למשל זוכרת את עצמי בגיל 6, צפיתי בסרט ערבי שהיה משודר בימי שישי בזמנו, ושם הראו אדם שאכל עוף בצורה מאוד מגעילה ודוחה. ומאז פשוט לא יכולתי לגעת בשום דבר שידעתי שהוא בשר/עוף. זה פשוט הגעיל אותי. בזמנו ובגילי וודאי שלא ידעתי על הסבל שהחיות עוברות לפני הגעתן לצלחת, אבל משהו באינסטינקטים בתור ילדה שידר לי שיצור שהיה חי, לא אוכלים אותו.

כיום הבן שלי בן שש, הוא אוכל בשר, אני לא מנסה להניא אותו מכך, אבל הוא כבר מתחיל לשאול אותי מזה כשנה כבר, למה אני לא אוכלת, הוא שם לב, בלי שאמרתי לו דבר. אני תמיד מצליחה לתמרן אותו , שאכלתי לא מזמן, או אכלתי חלבי עכשיו, או לא רעבה, איכשהו והוא עדיין לא קלט סופית שאמא כנראה,"צמחונית", אני גם לא מנסה להניא אותו מאכילת בשר. אני מותירה זאת להחלטתו, באם תהיה בכלל. למשל כאשר שאל אותי ממה עשוי מאכל מסוים, אמרתי לו עוף, והוא שאל איזה עוף מה זה עוף, אמרתי לו שזאת תרנגולת. ראיתי על המבט שלו שמשהו לא מסתדר לו והוא שאל אותי, מה תרנגולת מתה ? עניתי לו , כן פעם היא היתה חיה. וזהו. העברתי לו עובדתית.אני חושבת שזה יבוא ממנו בבוא היום, כך נראה לי , אבל אני לא נוקטת עמדה.

אגב למרות שאני לא אוכלת בשר, משום מה אני לא מגדירה את עצמי צמחונית. לא יודעת למה, לא מסתדר לי בתוך ההגדרות, וכמובן שאני מסתייגת מאוד ומןקיעה את הסבל שהחיות עוברות, אבל אצלי בראש ובראשונה ההמנעות נובעת מגועל נטו. מגעילה אותי עצם המחשבה של פגרים ונבלות שמגיעות לצלחת . זה מחליא אותי, אבל לא מסוגלת לומר זאת לבן שלי ולקחת
"אחריות" (בעוד שבנןשא הסוכר אני דווקא כן מגבילה אותו ללא שום הסתייגות). המון מחשבות מתרוצצות בראש ובאמת שקשה לי עם זה. אולי זה תהליך שצריך לעבור

ladybug6

New member
הגישה שלך לבן שלך מעניינת

מצד אחד את לא רוצה להשפיע על דעתו אבל מצד שני את משפיעה בצורה הכי ישירה וחזקה שיש - את נותנת לו את הבשר הזה כאוכל בצלחת.. את מלמדת אותו שבשר זה אוכל ושזה בסדר לאכול אותו.
זה לא ביקורת אישית עליך, זה סוג של הבחנה במשהו שמושרש כל כך עמוק שאנחנו בכלל לא שמים לב כמה הנושא הזה מוטה מלכתחילה. אפילו השימוש במילה "מתה" לעומת "הרגו אותה", והשתיקה שבאה אחר כך שהפירוש היחיד שהילד מקבל ממנה הוא שכנראה שזה בסדר שהיא מתה ושאני אוכל אותה.

מצד אחד אני מבינה אותך, מצד שני הסיטואציה הזו הזויה לדעתי, ואין פה באמת חופש בחירה. חופש בחירה זה דבר מאוד מוגבל בגילאים צעירים כי ההורים הם אלה שקובעים איזה אוכל נכנס הביתה, מה יתבשל, מה יוגש לשולחן וכו'. אין פה באמת בחירה, יש פה במקסימום זכות להגיד לא.

ליהיא 5

New member
כן, זה גורם לי לחשוב...

נכון , ישנה סתירה שאני מנסה להתבונן פנימה ולהבין ממה היא נובעת.
ייתכן שהסתירה נובעת מכך, שמלכתחילה נמנעתי מאכילת בשר לא בגלל הידיעה שהן חוות סבל והתעללות , אלא בגלל ש" רק " נגעלתי מעצם הרעיון של אכילת פגר, ואולי בתת המודע שלי איפשהו , כל עוד הבן שלי לא נגעל ומפסיק לאכול מעצמו, אני לא מנווטת אותו לשם.

ניסיתי למצוא הקבלה למשהו דומה שלא קשור לבשר ואיך אני נוהגת. אז למשל כאשר הבן שלי מבקש ביצת רכה, אני גם לא מסוגלת להסתכל עליו אוכל את הביצה כשהיא נוזלית וזה דוחה אותי, אבל אני לא מונעת זאת ממנו, פשוט מסיטה מבט. אם זה טעים לו, שיאכל.
אבל מצד שני, בשום אופן לא אאפשר לו לאכול בשר עם חלב לדוגמא, פה אני כן מציבה גבול מאוד ברור. לא בבית שלי.

בשורה תחתונה, אם אני רוצה להיות ממש אמיצה ולהתבונן למציאות בעיניים, אז אולי בעצם אני לא נמנעת מאכילת בשר מהסיבה של מניעת סבל מבעלי החיים. זאת אומרת לא מטעמי מצפון, אלא מטעמי גועל. לא מבינה את הסתירה הזאת שבי , כי אני בכל מאודי נגד הטבח שנעשה בחיות, אבל אולי לא מספיק כדי להכיר בכך באופן מובהק ?? מאוד מבולבלת ועם נקיפות מצפון ובטוחה שכך גם הכתיבה שלי. מקווה שאני מצליחה להסביר את החוסר הגיון שבהגיון .

l coyote l

New member
חומר למחשבה

גועל הוא תגובה בעלת ביטוי פיזי (בחילה ושות'), שמקורה בעיקר ממניעים רגשיים עלומים (כל אחד והאסוציאציות שלו).

אולי הניתוק שאת עושה בין הסיבה שלך לאי אכילת בשר ("גועל") ובין ההתנגדות הרגשית שלך לטבח וסבל, הוא ניתוק מלאכותי.
אולי זה הגורם שלך לגועל ולכך שאת לא רואה בזה אוכל עבורך.

ladybug6

New member
ממש כך

גם אצלי זה התחיל בתור גועל, בגיל ממש אבל ממש צעיר. הרבה לפני שיכולתי להבין ולהכיל את הדברים שאני יודעת היום.
עם הגיל למדתי יותר על התעשיה והגועל הזה התחבר לאקט שאני מתנגדת לו מאוד, והכל פתאום עשה הגיון.

Michael1991

New member
תשובה פשוטה (זהירות! תיאורים גרפיים קשים)

לא. ואגב, את עונה לעצמך למה לא!

לא הייתי אוכל פרה שמתה מוות טבעי, כמו שאני לא רואה עורב מת, או חתול דרוס ברחוב וחושב לעצמי, "יאמי! ארוחת ערב!"
כי עצם המחשבה שזאת חיה, ושצריך לשחוט את הפגר, זה מגעיל.
גם אם מדובר במוות טבעי, ללא סבל וללא מחלות, זה דוחה כי עדיין מכניסים גופות מתות לגוף.
ועוד מוות שרוף,

בחיייאאאאתתתת למה?!

וזה יקירה, לא מדובר מספיק. מדברים על הסבל של בעלי חיים שמעונים, וזה גם הכיוון המרכזי שצריך לצאת איתו החוצה.
אבל את בהחלט צודקת, יש גם רבדים אחרים.

אותי אישית זה מגעיל וגם לכי תדעי איזה

מחלות יכולות להיות...
שמעתי גם שהגוף משחרר רעלים אחרי המוות...

לעומת זאת, אני דיי מחכה לבשר המהונדס..
יהיה לי מוזר לאכול אותו אחרי 14 שנה של התנזרות

purplegiraff

New member
נסי את הבורגר החדש של טבע דלי

הוא כל כך דומה לבשר שאני לא מבינה לשם מה כל ההנדסה וההשקעה..

אני מבינה שלאוכלי בשר המהונדס יראה יותר כ"בשר אמיתי" מאשר בשר שמיוצר מתחליפים צמחיים, אבל זה פסיכולוגי,
אם הטעם והמרקם מאד דומים, מה זה משנה?

למעלה