שאלה לפורום:

exterior

New member
שאלה לפורום:

"קל להיות רוחני כשהחיים נקיים מכל דבר. אבל זה לא כל כך קל כאשר הכל מתחיל להתמוטט, האין זאת?" (יהודה ברג) והשאלה היא (מופנה לחברי הפורום האנטי-רוחניים בלבד): ברגעים (או לפרקי זמן ממושכים יותר) של פחד, פאניקה, אדישות, כעס, סחרחורות, עצבות, דיכאון, האם וכיצד אתם ממשיכים בדרככם הרוחנית, ולא סוטים מהגדילה האישית שלכם? מהן הטכניקות שבהן אתם משתמשים? אשמח לתשובות, ומבטיחה לענות בעצמי יותר מאוחר.

exterior

New member
*** טעות פטאלית:

השאלה מופנה לחברי הפורום שאינם (!) אנטי-רוחניות, אלא לחברי הפורום הפרו-רוחניים, כלומר- רוחניים
סתם סיבכתי את העיניינים...
אז יאללה, חברה רוחניים שלי- לענות!!!!

exterior

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo13.gif

ללא מילים... (אני כאן בשבילך, אתה יודע....)

אני יודע

פשוט אני לא חושב בצלילות כרגע(תוצאה של עייפות פיזית).לילה טוב מותק

exterior

New member
I'm waiting.....

Damn, I can't sleep and there's nothing to do
קיצקיצ ארטיקון, מחכה לתשובתך
ושיהיה יום קסום אי-שם בלב...

חיוכית2

New member
אנסה לענות

במצבי לחץ,פחד,חרדה וכ"ו,אני לוקחת אוויר ונושמת מס' נשימות ארוכות ומזכירה לעצמי מי אני,איך צמחתי והיכן אני נמצאת כרגע (מבחינה רוחנית). מנסה לראות את הדברים החיוביים ומשם לנסות לפתור את המצב שבו אני נמצאת. אני מאמינה שכשמתחילים בדברים חיוביים,כך זה ממשיך,משהו על סגנון העברת ביקורת שתמיד צריכה להתחיל בחיוב בכדי לתת תחושה חיובית ולא ישר לשלול. כשהנפש שלווה,קל יותר לראות את כל השלם,כשהנפש לא רגועה,לא רואים שום דבר חיובי.

exterior

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif, תודה לך חיוכית,

ותמשיכי לחייך, לצמוח ולגדול

exterior

New member
חזרתי, אבל אני גמורה ../images/Emo178.gif, גם אני

אענה מחר
ואנשים, תענו!!!!!!! ד"א, מחר יום האהבה
או שעליי לקרוא לו "חג האהבה
" ??? מקווה שאנשים יעשו משהו ככה בקטנה, למרות וא"ע המצב המסריח במדינה
(מילים מעודנות ל- פאקינג מלחמה- וד"א, השאלה שלי בכותרת רלוונטית גם למצבי מלחמה כמובן), ואפילו אם לא בזוגות, אז לפחות שיראו אהבה אחד לרעהו
, שהרי הרגש שלנו כלפי אחרים מקבל ערך כאשר אנו מבטאים אותו במעשים
. חפרתי...ככה זה שאני מותשת
, אני חופרת על דברים שאינם רלוונטים להודעות
. לילה טופ, גררר, ZZZ (הצליל הכתוב של נחירה...) אוהבתתת, שרון (סטון)
נ.ב: תענו לי (וזה מכוון גם אליי
) !!!

gilad269

New member
נכון

מחר יום האהבה-אחלה זמן לעשות אהבה עם הטילים..... לא צריך יום אהבה כדי להראות אהבה אחד לרעהו

העכביש2

New member
כשיש כאוס הדרך הפנימית היא החשובה

"ברגעים של פחד, פאניקה, אדישות, כעס, סחרחורות, עצבות, דיכאון, האם וכיצד אתם ממשיכים בדרככם הרוחנית..." זוהי אכן שאלה מעניינת, אבל לצערי אין תשובה חד משמעית.... אנשים שונים, הרגשות שונות ,מחשבות שונות, דרכים שונות.... רגע אחד למעלה ורגע אחד למטה... לפעמים יש כח ולפעמים הוא נודד למחוזות אחרים... הרבה אנשים היו חזקים ונפלו...אחרים התרוממו אחרי מכת מחץ... הכל הפכפך ואין תשובה ברורה... למרות זאת, אולי אפשר לענות על השאלה בפן של מה אני רוצה שיהיה ואז יותר קל לענות: מבחינה אישית: אני שואף את דרכי מה"בודהיזים" (יותר בכיוון הבודהיזם הטיבטי) ולכן רוב מחשבותי בנושא נעות סביב גישות מהעולם הזה (גישות אשר כתובות בספרים ומלומדות על ידי מורים רוחניים)... אני מאמין בדרך הזאת -- הדרך הבודהיסטית, כאחת שיכולה לעזור לאדם, שהגישות שלה מתעסקות בפיתרון בחיי היום-יום, בשינוי גישה, בעבודה על צורות חשיבה... הדרך הזאת מלווה אותי כבר תקופה ארוכה, וגם כשהיו לי נפילות קשות היא היתה שם ולא הרפתה... בעזרת הדרך הפנימית ניתן לעבור משברים...בעזרת משהו שאנחנו מאמינים בו מכל הלב...משהו שאנחנו יודעים כמעט בודאות שיעשה לנו טוב....משהו מהלב...

exterior

New member
תודה גם לך. אם כי אשמח ותוכל להיות

יותר ספציפי בתשובתך
למשל, עקרונות החשיבה הבודהיסטית שעוזרים ברגעים שכאלו. יענו, לתת טיפים ספציפיים, מחיי היומיום. tnx

exterior

New member
אוקיי, אז שיחת טלפון העירה אותי

לאללה. damn (כי אני צריכה לקום ממש מוקדם מחר, ואני פאקינג עירנית
) אבל החיובי פה שאני לא דוחה את התשובה שלי למחר
"הדחייה היא מן השטן" (נראה לי שיש משפט כזה..לא בטוחה
) אז יאללה, אני עונה לעצמי
: שאלה: ברגעים (או לפרקי זמן ממושכים יותר) של פחד, פאניקה, אדישות, כעס, סחרחורות, עצבות, דיכאון, האם וכיצד אתם ממשיכים בדרככם הרוחנית, ולא סוטים מהגדילה האישית שלכם? מהן הטכניקות שבהן אתם משתמשים? תשובתי: ברגעים שכאלו אני מנסה להתחבר ליקום, למה שמסביבי, מעליי ומתחתיי. זאת מתוך הידיעה כי יציאה מעצמי תוביל לשקט שיוביל אותי לשלווה פנימית באותו הרגע. כאשר אנו מרגישים תגובות גופניות (שהן למעשה רגשות) כגון: לחץ דם שעולה, דפיקות לב, כאבי בטן, הזעה, רעידות וכד', אנו מפרשים אותן לתחושות סובייקטיביות של רגש (שהרי כל אחד מפרש גירוי מלחיץ או מסעיר אחרת..לפי המזג המולד של, לפי תכונות האישיות שלו וכו'). כאשר אנו חושבים למה אנו מרגישים ככה, כאן נכנסות ה"צרות", היות ואנו מחפשים פתרונות מיידים, וברגעי לחץ זה ידוע שלא חושבים בצורה נכונה וחיובית. כאשר אנחנו מנסים לחשוב איך לצאת מהסבל הרגעי/או הקיומי (כל אחד ותחושותיו הוא) אנו למעשה נפרדים מהקיום (כדברי אושו :). נוצר מחסום בינינו לבין הקיום. הצורך לנצח את ההרגשה הרעה לוקח ממנו את הכח היות ואנו נוברים ונשאבים אל פסימיות והיסטריה. לכן-- אני מנסה להתסכל מסביבי, אם זה על השמיים, על האדמה, על האנשים מסביבי. כל דבר מחוץ ל"עצמי" שלי. כשאני מסתכלת על הדברים היפים של היקום, אני מתחברת למשהו גדול ממני, וזה מרגיע, משקיט- ואני נרגעת. שהרי יש רק דיאלוג אחד עם היקום, והוא לא קורה ע"י דיבור עם עצמי, אלא ע"י התחברות ליקום, והוא קורה בשקט. ואז-- אני נהיית שלווה (ואפילו אם זה רגעי, זה עושה את שלו באותם רגעים). וזה עוזר. זה בדוק. וזה מסייע להתפתחות הרוחנית, היות וזוהי טכניקה שעוזרת לי גם ברגעי כאוס ובלבול להתחבר לעצמי (ע"י התחברות ליקום) ואז להמשיך בצורה שקולה מאותה נקודה בה הפסקתי. ואסיים בדברי אושו שאמר שאם נהיה מוגבלים במחשבות, נהיה מסכנים. רק במצב של מעבר למחשבות, עירנות- אך אי מוגבלות, נהיה שמחה ואושר. אמן. לילה טוב, מקווה שזה יעזור למישהו. ותמשיכו לענות

exterior

New member
ותוספת קטנה----

ציטוט של טאו טה צ'ינג, מעקרונות הטאואיזם, שעוזר לי ברגעי "משברון" ומונע ממני "לנטוש" את אמת קיומי. אומנם אלו רק מילים, וממילים לא נוצר חיבור לקיום, אבל הן "עושות לי את זה"
ונותנות לי כח ועוצמה פנימית להתחסן
"פנה דרך והתגבר על אשר יש להתגבר. הטה את גופך ואחר כך זקוף אותו. עליך לרוקן את עצמך ואחר כך להתמלא. אתה משתמש בדברים והם הופכים לחדשים" כמו כן, על מנת לא לאבד את עצמנו ברגעי משבר מתמשכים, עלינו להתרחק מכל מה ומי שעושה לנו רע, כאשר ההרגשה הרעה שנגרמת מאותו טריגר/אובייקט/גורם הינה בלתי ניתן לפתרון. היות ושקט עם אותו אובייקט לא הוביל לחיבור שלכם, להיותכם אחד אשר מתמזג עם היקום. (מקווה שאני לא ערטילאית, מופשטת ופלספנית מדי בשעה זו של הלילה).

הבטחתי להגיב...

במצבי לחץ אני משתדל להיזכר במה שגורם לי טוב וכך אני מתבונן אל תוך עצמי על ידי זכרונות טובים שמציפים אותי.אני אתן דוגמא:לפני חודש היה לי מבחן חשוב שבנוי על עקרון של לענות על מס` שאלות גדול בזמן קצר מאוד.כאשר לא ידעתי ונלחצתי נזכרתי במה שגורם לי טוב:משפחה,חברים,שירים מצויינים.אתמול אגב קיבלתי את הציון וקיבלתי 86 שזה יחסית טוב מבחינתי.במצבי חרדה(ירי קטיושות) תיעלתי את מחשבותיי לכיוון מחשבות על שלום ושקט.זה בהחלט מרגיע ומשחרר מאותה תחושת חרדה של ירי מאסיבי של טילים.במצבי דיכאון,אני פשוט מנסה לעסוק במה שגורם לי טוב:שיחה עם אימא,שיר שאני ממש אוהב,ריצה קלה שמשחררת הרגשות רעות,בילוי אצל קרובי משפחה.אין ספק,שהריפוי בעיסוק משחרר מלחצים וחרדות,כך זה אצלי.מצטער שחפרתי...

exterior

New member
../images/Emo24.gif אהבתי מאוד, ולעמותי- בכלל

לא חפרת
תודה מאמוש ששיתפת

למעלה