שאלה לפורום:

danc18

New member
לא לא, חס וחסה.

דווקא אמרת המון דברים שהסכמתי איתם עד מאוד..

danc18

New member
תודה../images/Emo13.gif

האמת שאני מתלבט בין ת"א וב"ש. לב"ש התקבלתי. אם אתקבל גם לת"א ההתלבטות תהיה באמת רלוונטית..

natalysh

New member
סבבה... אם יש לך שאלות על ת"א

אני כאן. ואני מכירה גם אנשים בב"ש (וגם עמוק באדמה, למקרה שמישהו שוקל לזרוק הערה
)

danc18

New member
../images/Emo6.gif

יש יש שאלות. את עצמך עתודאית? אשלח מסר מאוחר יותר בלילה.

natalysh

New member
נו, חשבת שאני סתם נחמדה אליך?

עתודאים נחמדים רק לעתודאים
כל השאר מפחידים אותי...... אי-מא

danc18

New member
../images/Emo6.gif

זהו, חשדתי. התפלאתי נורא לקבל תגובה לא עויינת. אז הבנתי שאנחנו שנינו מאותו הכפר..

kontsy

New member
מי אמר שהאונקולוג יתרום הרבה יותר?

אז נכון, הוא יציל חיי אדם. אבל מה שאתה אומר בעצם זה שרופא כללי שיושב במרפאה קהילתית לא חשוב. לפי דעתי דווקא רופאים כאלה הם גם חשובים (למרות שהרבה פעמים הם מתמחים בילדים/ משפחה/ פנימית) אבל גם אם הם "סתם" רופא כללי אני חושבת שהתרומה לקהילה חשובה מאוד וחסרים רופאי קהילה בארץ.

kontsy

New member
וגם אם...

אתה אומר בודאות שהאונקולוג יציל מלא אנשים ואני רק אפנה אותם למומחים אני עדיין אבחר 1, מה לעשות, יש גם אגואיזם בבחירה שלי

itsish

New member
לא עקבתי בדיוק אחרי כל הדיון

אך האם מטרת הכותב היא לרדת על עתודאים ולמחות על שריון מקום למענם במקום מועמדים לאחר צבא? אם כן, אני חושב שאין לכותב זכות להתנשא על אותם "עתודאים מפונקים שלא יודעים דבר וחצי דבר על החיים" (או כפי שידידי danc רשם פעורים). אותם מועמדים לעתודה לרפואה בניגוד לשאר המועמדים הם אנשים שמגיעים עם נתונים גבוהים מאוד כבר לאחר תיכון, בניגוד להרבה מועמדים שמשפרים נתונים במשך שנים כדי לנסות להתקבל לפקולטה. נכון, ישנם הקלות למועמדים לעתודה אך אלו הקלות שוליות, לא דברים שמשנים שמים וארץ. ולא, עניין הכסף הוא לא מה שמכריע את הכף, נכון שנראה שכסף הוא פקטור רציני בכל דבר בחיים, וייתכן מאוד גם שניתנת כאן הזדמנות למועמדים שאינם מבוססים כלכלית להוכיח את עצמם, אך רוב המועמדים, ואני מכיר מספיק, מבוססים כלכלית ומסוגלים לממן לעצמם את התואר גם לאחר צבא. אך יש כאן הרבה מעבר, ראשית, היכולת לדעת כבר בגיל הזה מה הם רוצים ללמוד ומעבר לזה האמונה שכך הם יוכלו לתת מעצמם הכי הרבה למען המדינה, והמוכנות להקריב 12 שנים מחייהם למען הגשמת המטרה. לא כל אחד מסוגל להקריב מעצמו ולהסכים לכאלה תנאים. ומעבר לזה קיים גם עניין הפרשי הגילים שהוא לפעמים נק' כואבת. אם מישהו בגיל 18 פלוס מינוס בא עם כזו מוכנות להקריב מעצמו ולוותר על כל כך הרבה למען המסלול שהוא חפץ בו וגם הוא בעל הנתונים המתאימים, מדוע הוא נחשב פחות טוב מכל מועמד אחר ואפילו האיכותי ביותר ש "כ"כ יותר מוכשר" ממנו?

Y a n i B

New member
והסטטיסטיקה של הפורום נכון לשעה זו

היא: 81\2. פרסים יחולקו ל-2 האנשים שכן הצליחו להתייחס (ואפילו בקצרה - ג'ני תתכונני להפתעה אחרי המבחן הבא שלך) לסוגייה שהועלתה.

Regina Phalange

New member
כדאי שיהיה משהו טוב

המבחן הבא הוא כימיה אורגנית... |אייקון של ילדה מאוד מאוד מאוווד מדוכאת שהתמכרה בנסיבות קשות אלה לשירים של איפה הילד. שזאת אחלה של התמכרות בשבילה, אבל סבל רב לשכנים ששומעים אותה צווחת את זה ב-1:00 בלילה. אבל למי איכפת מהשכנים, להם יש מבחן באורגנית? הם צריכים לדעת מה זה לעזאזל תרכובת קרבונילית ואיזה 2000 תגובות היא עוברת?!|

יוסי n

New member
הבהרה.

יש פה לחלק מהאנשים בעיה רצינית בהבנת הרעיון המרכזי שנאמר ע"י כותבים אחרים (במקרה הזה - שלי). מקריאה חטופה של ההודעות האחרונות נראה לי שעמדתי הובנה לא כשורה, ואם חלק מהודעות התרעומת המוגזמות שנכתבו כאן (כגון זו) מופנות אליי, אז הרשו לי להבהיר: זו לא פעם ראשונה שאני כותב פה הודעות ואנשים קוראים אותן, לוקחים מה שנוח להם, מוציאים דברים מהקשרם, מבינים מה שהם רוצים (או נוח להם) להבין ומסיתים את הדיון לכיוונים שאני בעצמי לא התכוונתי אליהם. חלק מתרבות דיון היא להיצמד לעניין, ולא "לפזר עשן". אנשים פה לוקחים דברים באופן אישי, נפגעים, נעלבים, מרגישים צורך להתגונן ולהגן על כבודם ש"נרמס". בנוסף, יש את אלו ש"משקיפים" מהצד ומלבים את היצרים. אושרית תתקן אותי אם אני טועה, אך דומני שזו אינה מטרת הפורום הזה, שאמור לתת במה לאנשים (בוגרים) שהולכים לעסוק מחר בהצלת חייהם של אנשים. איני מבין מהיכן צץ לו הרעיון שאני מזלזל בעתודאים, חושב שהם לא מוכשרים, לא מספיק בוגרים, לא מסוגלים לחשוב, או הכללות מהסוג הזה. אנשים פה נעלבו, באו להבהיר כל מיני דברים, יצאו להגנת עצמם וחבריהם - חבר'ה, אין צורך, ואני לא הכתובת. אתם מתפרצים לדלת פתוחה. אני מכיר הרבה עתודאים, לרפואה וגם במקצועות אחרים, ואין לי שמץ של זלזול כלפיהם. כולם אנשים מוכשרים, שהיה להם הראש והרצינות לעשות בתיכון את מה שאני בעצמי עשיתי במשך שנה שלמה אחרי הצבא. הם אנשים אכפתיים, עם ראש גדול וחשיבה מעולה, שמוכנים להקריב (והרבה) כדי לתרום מעצמם לסביבה (כמו כל סטודנט אחר שבוחר במקצוע התובעני הזה שנקרא רפואה, בעצם). על כך, רק כבוד אני רוחש להם. אבל זה לא ה-Issue. הובעה כאן דעתי האישית בנוגע השיקולים הנלקחים בחשבון בהחלטה בבחירת עתודה רפואית. חלק דיברו פה על אלטרואיסטיות, רצון לתת מעצמך, לבלות שנים במרפאה בעיירת פיתוח, לרכוש ניסיון קליני שיהווה יתרון בהמשך לקראת ההתמחות, ועוד טיעונים רבים. אה... וכמובן - עניין הכסף. דעתי האישית היא שהכסף הוא מרכיב משמעותי בהחלטה הזו. מאד משמעותי. זו לא סתם דיעה שמקורה במוחי הקודח, אלא שוב - אני מכיר עתודאים, ואת המניעים שלהם (לפחות, של חלקם). יש פה הרבה יפי נפש שמדברים גבוהה גבוהה כי זה נשמע מאד יפה, מאד נכון, מאד פופוליסטי. ספק אם בחדרי חדרים הם אומרים לעצמם את אותם הדברים - אך את זה איני רוצה, ואיני יכול, לשנות. הכי קל לכתוב את מה שכולם יגיבו עליו במחיאות כפיים. אישית, לא אמשיך את הדיון המפרך הזה, משום שברור לי לגמרי שיש פה יותר מדי התגוננות ופגיעה אישית מכדי שהדברים יעברו כהווייתם, ללא פרשנות או עיוות כלשהו. אסיים ואומר שאם יש פה מישהו, שבמהלך הדיון הזה שהיה אמור - שוב אני מזכיר - להיות ענייני ולא לרדת לפסים אישיים, נפגע (אישית, או כמייצג מגזר ה'עתודאים') מדבריי - התנצלותי. רק חבל, שאי אפשר להעלות פה דיעות שונות ומגוונות, מבלי שמיד יקומו נעלבים ונפגעים ויימחו בצורה לא עניינית, לא רצוייה, ובעיקר - מאד לא בוגרת.

למעלה