שאלה לערבים שבינינו

אוגי 2000

New member
מוטי -לא יפה מה שעשית

אני עד שיניב לא הסית , זו דיעה ימנית לגיטימית אתה מגביל את הדו קיום במעשיך מאד חבל

yanivib

New member
הנה שוב ההודעה שלי שנמחקה

בטענה להסתה: בנגב קיימים עשרות כפרים לא מוכרים של בדואים. כפרים אלו נקראים כפרים לא מוכרים משום שהם ניבנו על אדמות מדינה ללא קבלת אישורים כמקובל. למשל, אדם שחפץ לקנות אדמה צריך לשלם כסף רב ,להשתתף בועדות קבלה למיניהן,להגיש תוכניות בנייה מסודרות וכדומה. מדוע אני,אזרח שעובד ומשלם מיסים,צריך לרכוש חצי דונם בכ-100 אלף דולר בעוד בנגב חלק גדול מהבדואים בונים בתים בצורה בלתי חוקית ועל כל חלקת אדמה שנראית להם ? והמדינה לא עושה שום דבר בעניין ? ובנוגע לטענות הקיפוח: 1. באוניברסיטאות לומדים היום הרבה מאוד בדואים וערבים - וטוב שכך ! רובם נהנים ממלגות רבות ומאפליה מתקנת בכל נושא הקבלה לחוגים יוקרתיים (מצויין במפורש בידיעון האוניברסיטאות). 2. כיום יש הרבה מאוד בדואים וערבים שעובדים במקצועות חופשיים - עדיין יש אפליה, אבל עם עידוד של המדינה תהליך קבלת עובדים ערבים למקומות עבודה יכול להיות מואץ.

סלוניק

New member
שלום יניב.

כפי שהוכחת עכשיו, אפשר לפרסם את אותם תכנים גם ללא התלהמות ופרובוקטיביות. היות ואתה וודאי לא מעוניין שנמחוק הודעות וכותביהם ייאלצו לפרסם אותן מחדש, השתדל מלכתחילה להשתמש בסגנון התבטאות אחר.

yanivib

New member
תוכל לצטט בבקשה

אילו משפטים היו פרובוקטיביים בהודעותיי המקוריות ?

סלוניק

New member
הטחת אשמות בעלות אופי מכליל וגורף

על ציבור מסויים (במקרה הזה, הבדואים) הינה עבירה על תקנון הפורום ותקנון תפוז. אין ביכולתי ובכוונתי לפרסם ציטוטים מהודעה מחוקה שלא ניתן להוכיח את אמיתותן.

סלוניק

New member
ובהתייחסות להודעה,

שים לב כי בנגב (וגם בצפון) מרבית הכפרים הבלתי מוכרים שימשו כיישובים עוד לפני הפקעת האדמות לצרכי שטחי אש. התחלופה שהציעה המדינה בדמות שבעת הערים הבדואיות איננה אופציה בעבור אדם שנאלץ לעבור לאורח חיים שונה ולפרנסה חדשה (על בסיס עירוני ולא בסיס חקלאי) ללא שום אבטחה כלכלית מצד המדינה.

yanivib

New member
שכחת מה קרה כאן רק לפני חודשיים ?

פונו כמה אלפי משפחות יהודיות מגוש קטיך - רובן עברו לישובים עירוניים למרות שהם היו חקלאים. להזכירך שלרבים ממפוני עזה עוד לא נמצא פתרון - אתה מוזמן לנסוע לצומת יד מרדכי ולראות את הדברים ממבט ראשון. הטענה שלך לא מצדיקה עבירה על החוק.

סלוניק

New member
בסדר גמור.

כשישלמו לכל משפחה בדואית פיצויי ענק (אפילו גבוהים יותר מאלו של המתנחלים היות ומס' הילדים הממוצע למשפחה הוא יותר גדול) ופרוייקטים רבים של סיוע, אז נדבר על סימטריה.

masorti

New member
כשהבדואים יוכיחו...

שהתיישבו כחוק בכפרים הלא מוכרים בדומה לתושבי גוש קטיף שהתיישבו בברכת הממשלה - אז נדבר על סימטריה.

סלוניק

New member
זה קצת קשה, לא חושב?

האדמות עליהם יושבים הכפרים הבלתי מוכרים הם אדמות שהופקעו על ידי המדינה. אין ישיבה בהם לפי "חוק" היות והחוק הישראלי הפקיע אותן. כהערת אגב, מדיניות הבתים האפורים דווקא מאפשרת את הבנייה הבלתי חוקית לצרכי מגורים (אלא שהיא גם מאפשרת הרס בתים ללא צו משפטי מנגד).

../images/Emo6.gif אברהם אבינו "התיישב כחוק".

התנחלות בשטחים כבושים - "חוקית"

motyka

New member
יש לך טעות בהנחות

לא כל הכפרים הבלתי מוכרים נבנו על אדמת מדינה, חלקם נבנו על אדמות פרטיות ובכל זאת המדינה לא מכירה בהם. אם נקח את הידיד שלי, בתקופת הטורקים הסבא רבא שלו גר על אותה אדמה - באוהל בתקופת המנדט סבא שלו החליף את האוהל בצריף/פחון (באותו מקום) אבא שלו בנה במקום הצריף בית, ואת הבית הזה הרסו. יש למשפחה שלו הוכחות שהם יושבים באותו מקום כבר למעלה מ 150 שנים. למה שירצו לעבור לעעירה מוכת פשע ונטולת תשתיות במקום הבית שלהם?

yanivib

New member
אני מניח שזהו חלקם הקטן....

ולאלו שיש הוכחות - הם בהחלט ראויים לפיצוי. אבל מספיק לנסוע בכביש ב"ש ערד כדי לראות כיצד גבעות שעד לפני עשור היום שוממות מלאות בפחונים וישובים לא מוכרים של בדואים.

motyka

New member
המדינה לא מכירה בהוכחות

גם אלו המציגים קושאן בטאבו לא מוכרים ע"י המדינה.

yanivib

New member
כמו שאמרתי

לא מדובר ברוב הגדול של הבדואים והישובים הבלתי מוכרים - נכון ?

motyka

New member
כמחציתם

וזה מצטרף לעוולות נוספות כמו אקרית וברעם

סלוניק

New member
רוב הכפרים הבלתי מוכרים

קיימים טרם קום המדינה וטרם הפקעת האדמה.

tapr

New member
מי אמר

שיעבור למקום מוזנח? שיעבור לבאר שבע, לאשקלון, לבת ים, חסרים יישובים?

למעלה