שאלה לערבים שבינינו

אוגי 2000

New member
שאלה לערבים שבינינו

יש לי ידיד בדאוי שהתגייס לצהל לפי דעתי טוב שעשה כך. ראו זה פלא תחושות הקפוח נעלמו לו כלא היו הוא התרועע המון עם יהודים דבר בשפתםוחש קשור אליהם אני שוחחתי עמו מספר פעמים ותאמינו לי שלא הרגשתי בכלל שהוא ערבי או משהו כזה הרגשתי אותו כמו שאר החברים היהודים שלי , ממש כך. אני גאה בחייל הבדאוי הזה. שבמקום לרטון על קפוח, הוא מרגיש עצמו שוה בין שוים.הוא מאושר וחיי חיים מאד יצירתיים. ושאלתי היא לערביי ישראל מדוע לא תעשו כמוהו?

מאיפה החבר הבדואי שלך?

לידיעתך אוגי, הבדואים אחרי הצבא הולכים לעבוד בתור שומרים בקניונים ומקבלים 18 ש"ח לשעה או לתדלק בתחנות דלק. עתיד גדול לא מצפה להם. ידוע המקרה של אותו חייל בדואי מערב אל נעאמין שחוזר מהצבא ואין לו מים זורמים בבית. או חייל שגר בכפר לא מוכר, חוזר הביתה ומוצא שהמדינה באה להרוס לו את הבית. לא רוצה להגיד עוד, אני מכירה את הנושא אישית ואני מבקשת ממך שלא לדמיין דברים שלא קיימים. הבדואים אוכלוסייה שאומנם חלקה מתגייסת לצבא, אך המדינה מפלה אותה כמו שמפלה כל אוכלוסייה אחרת.

Azazel

New member
טוב, שמיים, האמת, גם יהודים זה ככה.

מה את חושבת חברים שלי עשו אחרי צבא? עבודה ב18 ש"ח לשעה. לנושא הבעייה בכפרים, זה אכן בעייה גדולה, אבל זה לא בעייה שתרדוף אותו. הוא יכול לעבור לעיר. ( וכדי שיעשה זאת)

עזאזל, אני לא מדברת רק אחרי הצבא

זה לא שלב עובר או זמני. הצבא הוא לא באמת כרטיס כניסה לחברה הישראלית. מה שאני טוענת שאין שזה מה שהם עושים הרבה משוחררים עד גיל מאוחר. עצה קטנה, תסתכל על רשימת הישובים מוכי האבטלה כשתתפרסם בעיתון ותראה איפה הכפרים הבדואים. אני יודעת איפה הם, מככבים בראש הרשימה המכובדת. אם אתה שואל אותי אישית, אם הייתי גרה בכפר לא מוכר, הייתי מעדיפה לעזוב לעיר לחפש חיים, לימודים ותעסוקה. אבל לא כולם כמוני, מחפשים חיים קלים. יש כאלה שרואים שאלה האדמות שלהם, ושאסור לוותר על האדמות של אבותיך. תוסיף שרוב שצורת המגורים של רוב הערבים כפרית ומשפחתית. מעטים שעוזבים לעיר.

פתרון גאוני - מקפחים את הישוב שלך,

אז עבור לישוב אחר! בואו נעבור כולנו לסביון או לוילות בקיסריה, וכך תיפטרנה אוטומטית כל בעיותינו! שאלה: האם אתה, azazel, תומך בקיפוח הישובים הערביים?

Azazel

New member
../images/Emo41.gif תשובה - לא אבל זה לא קשור.

אני לא בעד קיפוח הישובים הערבים, אבל אני בהחלט בעד שינוי משמעותי בהם. לגבי החברה הבדואית בפרט. כל אחד שמתכחש מזה שיש פה 2 לטנגו הבעייתי, סוגר את עיניו למציאות - כי גם במקרים הנדירים שהמדינה כן עושה, החברה הערבית-בדואית, וגביריה מקבלים את זה רק במקרה שזה תואם לסטטוס קוו המצחין שהם רוצים לשמר, ע"ע מפעלים לתעסוקת נשים בעיירות הבדואיות. כנ"ל הדבר לחברה הערבית ה"כללית".

סלוניק

New member
לשם כך יש צורך בתמריץ כלכלי

שיעודד את המעבר למקום חדש. גם הכרה בכפרים בלתי מוכרים היא אפשרות (לאחרונה הוכר הכפר הבדואי עין ח'וד שבצפון).

motyka

New member
גם לי יש ידיד כזה

שהפך לשונא ישראל, אחרי שחזר לחופשה הביתה, ובעודו במדי צהל ראה את הסיירת הירוקה מחרימה את העדר המשפחתי והורסת את בית מגוריו. אותו בית בו נולד ובו נולד גם אביו.

אוגי 2000

New member
הבהרה לדבריי

אינני אומר שאין קפוח של המגזר הערבי בישראל ודאי שיש. אבל בכל מקרה ככל שערביי ישראל יתקרבו יותר למדינה כן ייטב להם לפחות מבחינת התחושה הקשה בה הם נמצאים. להערכתי תחושת קפוח לא פחות גרועה מהקפוח עצמו. ולשאלתך שמיים, הבדאוי גר בישוב בדאוי ליד באר שבע

motyka

New member
ערביי ישראל מתקרבים למדינה

הבעיה היא שהמדינה לא מתקרבת אליהם

מתקרבים?

איך בדיוק?, פרט, אני רואה ההפך, ככל שהם גדלים הם יותר מגובשים על הזהות שלהם, על מטרותיהם ושאיפותיהם הלאומיות, אני רואה אותם מתקרביםפ לנרטיב הפלשתיני, הישראלי הוא ציוני, מבחינתם הציונות גזלה, פגעה, גרשה, הרסה אותם, הרי בגללה יהודים עלו, הקימו מדינה, מדינה יהודית שלא סמליה ועצם ההגדרה העצמית שלה כיהודית שבאים על ידי ביטוי בחוקים מפלים, חוק השבות למשל בכלל לא מייצגים אותם, אפילו פוגעים.

motyka

New member
ערביי ישראל מתקרבים לאלו שדוחים אות

יותר ויותר ערבים קוראים עיתונים בעברית, מצביעים בבחירות למפלגות כלליות, מנסים להשתלב בעבודה, ומנסים ליצור דו-קיום. הדור הקודם הסתגר יותר ולא ניסה להשתלב. ואכן המדינה מפלה אותם וסמליה לא מייצגים אותם

רובם מצביעים למי שיוכל לקדם אותם

ידאג לאינרסים שלהם כערבים, המפלגות הערביות. לקרוא בעברית זה לאו דווקא התקרבות.

yanivib

New member
על מה אתה מדבר ? איזו הסתה ?

זו ממש חוצפה - אתה מוחק הודעות שאתה לא מסכים עם תוכנן. צטט בבקשה איזה משפט בדיוק היה הסתה ? אתה לא מבין שבזה שאתה חוסם דעות של אחרים אתה רק מגביר את השנאה ואת חוסר האמון בין הצדדים ?

למעלה