שאלה למתוחכמים!!!

konda

New member
משטר יהודי../images/Emo6.gif

מדינת ישראל היא אכן דמוקרטיה פרלמנטרית, אבל אם תשאל את אהרון ברק הוא יגיד שהמדינה כיום היא דמוקרטיה חוקתית בשל חוקי היסוד הקיימים בה.

TaL53

New member
אין לישראל חוקה

זה שיש כמה חוקים שגם ככה כולם עוקפים אותם לא עושה אותנו "דמוקרטיה חוקתית".

konda

New member
הוויכוח הוא לא ביני לבינך

ועם אדם חכם ומשכיל כגון אהרון ברק, הייתי מאוד רוצה להתדיין, אבל אני גם מפחד לצאת מפסיד. אתה רוצה להתווכח איתו ?

TaL53

New member
אני חושב

שגם אהרון ברק היה מסכים איתי שאין לישראל חוקה כמו שנהוג בארצות המערב. הוא מגדיר חוקה כאוסף של חוקים ושל מגמות שנאספו במשך השנים ואפשר להגדירם כ"חוקה" זמנית.

Y. Welis

New member
כל עוד תקנות שעת חירום בתוקף

אין חוקה. נקודה. 'חוקי היסוד' הם בגדר המלצות ובסיס אפשרי לחוקים, אבל היישום שלהם תלוי לחלוטין ברצון השופטים ובקייס הספציפי.

אנטוליו

New member
../images/Emo22.gifמדינה יהודית ודמוקרטית פירושה

משטר דתי-לאומי דמוקרטי, (באנגלית national-religious democracy), כי היהדות הרי היא גם דת וגם לאום. זה נותן פתח לאפליה על רקע דת ומוצא, לכן יש בישראל היירכייה רחבה של אזרחים: סוג א', ב' ואפילו ז'. למותר לציין שאיני מכיר הרבה מדינות אחרות שמוסיפות את שם של הדת השלטת לשמן, חוץ מרפובליקה איסלמית של אירן (יכול להיות שיש עוד מדינה אחת או שתיים). תתארו לעצמכם איך זה יישמע: רפובליקה רוסית-פרבוסלבית, רפובליקה פולנית-קתולית, רפובליקה גרמנית פרוטסטנטית וכו'. יש לי בעיה גם עם המילה דמוקרטית, אך זה אולי לפעם הבאה.

18zoot

New member
למען האמת

באירופה, רק בטורקיה ובצרפת יש הפרדה מוחלטת בין דת למדינה, אמרתה שזה נישמעה מוזר לשים את שם הדת בשם המדינה? אז כמו שאתה ציינתה יהודי זה גם הגדרה דתית.

TaL53

New member
רק טורקיה וצרפת?!

איזה עוד מדינה באירופה לא הפרידה בין דת למדינה?!

תותח9

New member
שתי דוגמאות

אמנם לא ברמת החיבור דת-לאום-מדינה כמו בארץ אירלנד ויוון כוללות את האמונה הדתית בחוקה ביוון יש חוק שבות (גם בגרמניה) שמזכיר את החוקים בישראל במידה מסויימת בכל אופן, נראה לי שזה לא שייך לפורום היסטוריה

טשאפק

New member
באנגליה, ראש המדינה

הוא גם ראש הכנסייה, מבחינה פורמאלית, מאז הנרי השמיני.

טשאפק

New member
זה עדיין כך

מתוך האתר הרשמי של הכנסייה של אנגליה - המלכה עומדת בראש הכנסייה של אנגליה וממנה, בהתייעצות עם ראש הממשלה, ארכיבישופים ושאר בעלי תפקידים: Her Majesty the Queen is the Supreme Governor of the Church of England, and she also has a unique and special relationship with the Church of Scotland, which is a Free Church. In the Church of England she appoints archbishops, bishops and deans of cathedrals on the advice of the Prime Minister. אגב, בכירי הכנסייה יושבים בבית הלורדים, שהוא פורמאלית חלק מן הרשות המחוקקת: The two archbishops and 24 senior bishops sit in the House of Lords, making a major contribution to Parliament's work. מה שעוד מוסיף לערבוב (הפורמאלי לפחות) בין כנסייה ומדינה באנגליה.

Y. Welis

New member
אוקיי, אני מניח שהיא רשמית אכן

ממנה, אבל כמובן לפי המלצות ממלאי התפקידים בכנסייה. באשר לבכיריהם - לא שמעתי שהם חוקקו משהו או התערבו בחוקים, אם כי הארכיבישוף מקאנטרברי הנוכחי הוא אדם נאור ביותר - מאנשי הדת היותר נאורים שיש בעולם בכלל.

TaL53

New member
לא ראיתי כמרים יושבים שם בממשלה

וכול חוק שבות וההיסטוריה שלו, זה דרך אגב ממש לא קשור לדמוקרטיה ולא לדת. חוקי השבות של גרמניה\יוון\פולין וכ"ו מבוססים על לאום ולא על דת.

למעלה