שאלה למראיינים

hadooper

New member
די תואם את התנהלות העסק כפי שתיארתי אותו

מחפשים לשמוע רק את הדברים השליליים (היסוסים והסתייגויות) ומתעלמים מהחיוביים.
&nbsp

hadooper

New member
נכון, אבל השאלה עד כמה הדברים השליליים תואמים את הצרכים

של המגייסים.

hadooper

New member
אפשר גם לדרג אצל מי המועמדים הם יותר שליליים ואצל מי פחות...

hadooper

New member
ואגב, לא שאני תומך בדרך הזאת.

למעשה, אני חושב שהיא דרך גרועה להסיק מסקנה על מועמד אם היא נעשית בצורה לא מושכלת מספיק, כמו למשל בהיעדר ראיון טכני מספיק אינדיקטיבי או כשמתחייסים רק לחוות דעת של ממליץ מהמקום האחרון של המועמד, במקום משני מקומות אחרונים וכד'.

user32

Well-known member
מנהל
יש שורה תחתונה

שואלים משהו כמו "אז האם היית לוקח אותו לעבודה"? ודברים כאלה. ממליץ חיובי יגיד שהוא עובד נהדר והייתי שמח לעבוד איתו ושבאמת בחור מצויין. ממליץ עם דיעה שלילית יגיד משהו כמו: כן אבל... תלוי בתפקיד, הוא מתאים בעיקר לצוות עם אנשים שיוכלו לחנוך אותו, תלוי מה אתם מחפשים, הייתי לוקח אותו לפרוייקט שלא צריך לעבוד מול גורמים מבחוץ וכו' וכו'.

hadooper

New member
הבעיה היא שהמראיינים פחות מעוניינים להוציא את הדברים החיוביי

ולפעמים זה דווקא חבל...
&nbsp
כי כשאתה מודד התאמה של מועמד, לא תמיד נכון לבצע את המדידה רק לפי עד כמה הוא עונה על הצרכים שלך באופן אבסולוטי אלא גם על דברים אחרים כמו מהי כברת הדרך שהוא עבר ביחס למספר שנות הנסיון שלו, במובן של ורסטליות. במקרה כזה, יכול מאד להיות שהמידע על היתרונות שהיית יכול לקבל מהרפרנס היה מוסיף על המידע שקיבלת עליו מהראיון הטכני.

תודה, אני מוסיפה שאלה ברשותכם:

שאלתי (יותר נכון בעלי שאל, מהיוזר שלי) לפני חודש בערך על מקרה שבו לא בטוחים שהמראיין קיבל את פרטי הממליץ.
אמרו כאן שאם אחרי שבוע-שבועיים לא חוזרים למועמד, כנראה לא רוצים אותו.
זו תשובה מקובלת עלי, אבל אם *שבועיים וחצי* אחרי הראיון המראיין כן מתקשר לממליץ - מה זה אומר?!
אני חשבתי שאם המראיין מתקשר לממליץ זה סימן טוב. זו הנחה לא נכונה?
לאור התשובות כאן אני כבר לא בטוחה...
חוץ מזה, המראיין אמר, ואני מצטטת: "נחזיר תשובה בכל מקרה".
סתם ככה כנראה לא כדאי לקחת את האמירה הזו ברצינות אף פעם, כמו שלמדתי כאן, אבל עכשיו, בהנתן שהוא כבר דיבר עם הממליץ (לפני שבועיים וחצי), כן כדאי ליצור איתו קשר? עבר חודש וחצי... אגב, הממליץ הוא לא מעסיק קודם אלא המנחה של המחקר אז אני לא רואה איזה דברים לא טובים הוא היה יכול להגיד, גם אם הוא היה רוצה... הוא בוודאות אמר רק דברים טובים (בעיקר על כישורי למידה) אבל שוב, ממה שקראתי אני מבינה שזה לא בהכרח דבר טוב.
האם התשובה לשאלה לעיל משתנה אם אני אגיד שיש ראיון נוסף בעוד כמה ימים לאותה חברה באותו מקום..?
[לא שאני חושבת שמישהו צריך להתבייש בזה שהוא ממשיך להתראיין ולא יושב בבית ומחכה לתשובה, וגם קשה לי להאמין שהמראיין יזכור את הפרצוף, אבל עדיין זה עלול להיות לא נעים]

למעלה