שאלה למי שחטיפים הם שגרה בביתה

נאנא3

New member
התגובה השלילית היא בעיקר כי ההודעות של דיליג

לאורך השרשור היו מלאות שיפוטיות והתנשאות

לדעתי היא לא הייתה מתנשאת בכלל, ובכל מקרה

לגופו של עיניין אמרה דברים נכונים, גם אם בסגנון של שחור/ לבן, ולכן לא הבנתי את התגובות של "חכי חכי.. תראי תראי" וכו' (מתייחס גם לסימן שאלה ובכלל) תכל'ס השאלה שלה הייתה לגיטימית לגמרי, והרגשתי כאילו יש שמחה לאיד שגם הילדים שלה אוטוטו יבלסו חטיפים.... והרבה... כי היא מונעת מהם/ כי יראו אצל חברים, כי... כי... נו באמת.

פישים

New member
אני לא מסכימה ומאד הערכתי את זה שהשיבו

עניינית ובכנות, גם על ידי מי שלא מכירים את הנפש הפועלת

אני לא מכירה אותה

ולא מכירה את הרוב המוחלט כאן ולדעתי זה יתרון. נכון, היא הייתה שחור/ לבן (יענו קיצונית) אבל תכל'ס חוץ מזה לא הייתה סיבה להתנפל עליה.

היחידה שלא נותנת פה לגיטימציה לדעות אחרות

היא את בנתיים. הסיבה שכתבתי את המילה לדעתי, היא שמה שכתבתי, הוא דעתי. מה גם שמוזר לי שלקחת על עצמך להיות דוברת הקול הבריא ובאותה נשימה את מספרת שהילדות שלך אוכלות שוקולד/שוגי/מנטוס על בסיס יומי אבל את עדיין לא מבינה למה אנחנו נותנות. זאת תפיסתי לגבי פנאטיות בכל תחומי החיים, את יכולה להגיד נו באמת ואני יכולה להגיד נו באמת בחזרה. אני חושבת שאני וגם אחרות נתנו פה תשובות עינייניות והבענו את דעתנו הלגיטימית לא פחות מהשאלה.

תקראי שוב

אני נגד שחור/ לבן נגד הימנעות מממתקים לכן הדגשתי שגם אצלינו אוכלים ממתקים (אם כי מדוד- שוקולד אחד או שוגי אחד או שני מנטוס אחרי הארוחה... וזהו) אבל נגד בליסת שקיות של חטיפים, במיוחד גורם לי איחס לראות פעוטות קטנים מטיילים עם שקית ענקית ביד. מה שלא אהבתי בתגובה שלך זה שכתבת לה שחכי חכי... גם ילדייך יחשפו לחטיפים ויאכלו מהם, ולא יעזור לך או משו בסגנון. סוג של תגובה לא לעיניין. ראבאק, היא הרי צודקת שחטיפים זה חרה, אז למה צריך לעדכן אותה שגם ילדיה יאכלו ממתקים מחוץ לבית?... תאמיני לי שהיא יודעת. אז מה? זה לא אומר שהבית שלה צריך להיות מפוצץ בחטיפים (ממש כמו הדוגמא שנתתי על טלויזיה בחדרים). כל שאר הדברים סבבה, קבלי לגיטימציה מלאה
אבל לא אוהבת תגובות מסוג: שמה כסף שהם יאכלו המון חטיפים כשיגדלו/ חכי חכי הם יאכלו כשיראו אצל השכנים וכו' אלו תגובות לא לעיניין. לגמרי.

אלוהים ישמור, אנחנו מדברות שני ניבים שונים

לגמרי. וזו לא פעם ראשונה. לא כתבתי חכי חכי. אם את מצטטת אותי לפחות תדייקי או דעי על מה את מדברת. כתבתי שאני חושבת שהיא משלה את עצמה אם היא חושבת שניתן לשלוט במה ילדים אוכלים ומה הם עושים וגם זה לא נאמר בלי הקשר, ולא סתם כדי לבאס אותה, אלא כחלק מפסקה שלמה שבה כתבתי שאם נומעים מהם דברים הם מנסים להשלים בדרכם. לקחת את דברי, לסלף אותם ולנסח אותם מחדש, בשביל זה את לא ממש צריכה אותי.

יאללה קבלי ציטוט

"בקיצור, אל תשלי את עצמך שהמצב הזה ימשך עוד הרבה זמן. השליטה שלך בהם היא לזמן מוגבל בלבד... " כן, לא אהבתי את המשפט הזה שכתבת לה. להשלות? למה להשלות? היא כתבה שהילדים שלה לא יודעים איך במבה נראית? שהם מעולם לא טעמו? היא רק כתבה שהיא לא מבינה למה הורים נותנים את זה כחלק מתזונה יומיומית. אז למה "ללמד" אותה שהיא תתפכח מאשליות (אל תשלי את עצמך) למה? למה לעדכן אותה שהשליטה שלה בילדים שלה היא לזמן מוגבל? זה רלוונטי למה שכתבה בכלל? זה המשפט שהכעיס אותי. זהו. חוץ מזה סבבה. באמת.

maytalb

New member
צריך איזון כמו בכל דבר

היום שירי ביקשה לארוחת בוקר: פריכיות ומיץ תפוזים (שסחטתי) ואח"כ ראתה שאני מכינה לעצמי ירקות לצהריים אז אכלה גם גזרגם מצד שני בבית יש חטיפים, לא הרבה אבל יש. מותר לתת להם ליהנות... לא כל יום, לא בלי הגבלה, אבל גם לזה (בעיני) יש מקום. כמו שלרוב אני מכינה לשירי אוכל לא מטוגן ובריא (כי זה מה שאני אוכלת) אבל מידי פעם אני מכינה לה שניצלים...

איש באמונתו יחיה

לא מדובר על התעללות או הזנחה, אז פשוט לא לנהוג כמוהם אם לא מתאים לך וזהו. אני קונה סבונים ללא SLS אבל לא מטיפה לחברות שלי שקונות עם למרות שאני חושבת שהם לא כל כך בריאים לעורם של ילדים. עברתי לגור במושב כי הפריע לי זיהום האוויר והרעש בעיר אבל אני מכירה גם ביתרונות העירוניות ולא חושבת שמי שמגדל ילדים בעיר טועה. אני צמחונית אבל בני הבית אוכלים בשר, יש לי חברה שקונה רק טיטולים מתכלים אבל מפסיקה להניק בגיל חודשיים ואני לעומתה מניקה למרחק אבל מזהמת לחלוטין בגמילה בגיל שלוש. יש פה ביצי קינדר פעם בשבוע ואני לא מזדעדעת משקית דובונים בטיול. החטיפים שלהם או הטיטולים שלי אינם אסורים בחוק ואינם גורמים לנזק חברתי שכזה עד שבחרו לאסור אותם, אז מה הבעיה בעצם? מי פה באמת ובתמים חיה עם ילדיה בבועת בריאות ואיכות חיים שלא יקום עליה אף מעביר ביקורת מתחום זה או אחר?

פרמלה

New member
לא מבינה למה אתן מתנפלות על דיליג

נראית לי שאלה לגיטימית לחלוטין ואני לא רואה פה שום התנשאות. מי שילדיו צורכים חטיפים דרך שגרה בכמויות גדולות צריך לדעת שזה אוכל זבל, עתיר נתרן, שומן וסוכרים, חומרים משמרים ותעשייתיים וקלוריות ריקות. כל אחד באמת יזין את ילדיו איך שנראה לו, אבל מותר לאחרים להציע נקודת מבט שונה. יכול להיות שבמקביל גם צורכים שם רק ירקות אורגניים ויכול להיות שמניקים שם הנקה אקסקלוסיבית עד גיל שנתיים, אבל זה לא הופך צריכת חטיפים לאלמנט תזונה נכון. אפשר לבודד את הדיון לנושא החטיפים בלבד ולטעון שצריכה מוגברת היא לא הרגל טוב.

דיליג

New member
באמת מניקים שם עד גיל שנתיים

בסך הכל ניסיתי להבין מה הרציונל שמאחורי המנהג הזה, שאינו קיים אצלי - שקית חטיפים ביד כשרוצים להתפנק אצלי מתכסים בשמיכה וקוראים ביחד סיפור...

אני לא חושבת שהתנפלו עליה

היא קיבלה כאן תשובות כנות מנקודת מבט אחרת ועלו דברים שאני בטוחה שהיא תיקח לתשומת ליבה. מה שכן, גם לי הפריע הטון השיפוטי ביקורתי ואני מבינה את המתקוממים כנגד הנימה הזו.

ורדיפה11

New member
איך פספסתי דיון כל כך מרתק- ושאלה לכל אלה

שבעיניהן 'חטיף ביום' או 'חטיף מדי פעם' זה בסדר, ונותנות אותו ביוזמתן- אתן באמת מאמינות שזה באמת החטיף היחיד של היד באותו יום? כי מה עם החטיף שוגי/עוגי /קורנפלקס ממותק/ביסקוויטים שהוא אכל בבוקר? והלחם עם השוקולד בארוחת מנחה? ועם המפגש עם הילדים בגינה/ מסיבת יום ההולדת שיש באותו יום בגן/בי"ס ו/או אחה"צ? ואת זה כפול 30 (לפחות) בשנה? וארוחות שבת עם יותר מעוגה אחת? וחגים? ואירועים? בממוצע- זה יוצא הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מדי. אני גם אוהבת מתוקים וג'אנק. גם הילדים שלי אוכלים את זה (יותר מדי לטעמי, גם אם יש כאלה שאוכלים בהרבה יותר). אבל בכל פעם שהם אוכלים את זה כואב לי בלב. כי זה באמת רעל. נכון שפעם ב......זה באמת לא נורא. הבעיה היא שזה קורה פעם ב...תדירות יותר מדי גדולה. אנחנו מציעים חטיפים כי זה זמין, זה נוח וקל, זה טעים, זה באמת כיף לראות את הקטנים נהנים... אבל טוב אנחנו לא עושים להם. להיפך הגמור. ואני ממש לא חושבת שהמנעות תיצור דור של מקבצי נדבות. מקצועית ואישית- אני חושבת שאנחנו מציעים לילדים שלנו ג'אנק, הרבה הרבה יותר מדי.

למעלה