שאלה למי שחטיפים הם שגרה בביתה

דיברתי על התרבות המערבית בכללה

לא על פרטים. התרבות שבגללה יש כ"כ הרבה מקרי השמנה ומחלות לב ומה לא.

אבל שימי לב שפה לא מדובר על הגבלה

אלא על הימנעות מוחלטת ז"א- השאלה לדיון היא למה מלכתחילה לאפשר אכילת דברים לא בריאים. אני חושבת שעם הגבלה כולנו מסכימות....

זה השצמע מכל ההודעות שלך

כשכינית את זה רעל וכשאמרת שאת ממש לא מבינה למה לתת חטיפים, משתמע מזה שאת לא נותנת. אם כן, אני חושבת שיש מקום להבהרה הזאת ושהיא די מתבקשת פה...

דיליג

New member
כל צהריים אוכלים אצלי שניצל מטוגן

וציפס או אורז לבן או פסטה עם קטשופ או פתיתים שותים מי ברז, בלי אוסמוזה (לא יודעת בכלל על מה מדובר) אוכלים ירקות ופירות מהסופר ולא אורגניים יש ממרח חרובים בטעם שוקולד - אבל ברור לגמרי שזה לא עדיף על שוקולד. סתם איזה מין הרגל. אומנם מרוח על לחם מלא במבה? בימי הולדת. בבית אין, פשוט לא חלק מהחיים. דיברתי ספציפית על ילדים קטנים עם שקית חטיפים ביד דרך קבע. זה לא נראה לי חלק מתפריט שמישהו היה רוצה בשביל הילדים שלו, ואין בזה תועלת - לכן לא ברור לי למה זה הופך להיות כזה חלק בלתי נפרד מהילדות. הוכנסו פה מילים לפי, הוסקו מסקנות, ממש לא נעים

או קיי,

זה נשמע טיפה אחרת עכשיו
ולהכניס מילים ולהסיק מסקנות שגויות...בשביל זה אנחנו פה.

angelula

New member
באופן כללי אני איד ששום קיצוניות היא לא בריאה

לנפש. ובטח שלא לגוף. אצלנו אין בדר"כ ממתקים/חטיפים באמצע השבוע. אבל מצד שני הם בצהרון (שיש אמהות שיתחלחלו ק מעצם העובדה הזו) ואני אוספת אותם בארבע וחצי ואז אין יותר מדי זמן עד ארוחת הערב. הם גם לא יקבלו בדרכ שם דבר אחר בזמן שעד ארוחת הערב כי גיליתי שאז הם אוכלים הרבה פחות טוב בערב. יש אצלנו בבוקר דגני עוגי בבוקר. אכן מדגנים וסוכר מלאים, אבל עדיין לא בריא. אין לי זמן לעמוד בבוקר ולהכין דברים. אני בשבע כבר בעבודה. גם בתור מבוגר (ויעידו כל שרשורי הדיאטות פה) יש לי בעיה עם זה ש"אסור" לי לאכול דברים. זה בעיקר גורם לי לחשוק בהם. אני חושבת שהסוד הוא במינון. 80-20 . כמו כל דבר בחיים.

ExNewYorker

New member
אמנם יש אצלי תמיד כמה שקיות במבה קטנות אבל

יכולים לעבור שבועות ללא פתיחת שקית. אני לא ממש מונעת ממנו חטיפים אבל לבטח לא מעודדת ולא ממש מציעה מיוזמתי. לשמחתי הוא אוהב פריכיות אורז, מקלות גריסיני וכאלה שאלה לדעתי אופציות הרבה יותר מוצלחות. שוקולד הוא לא אוהב (למרות שגילה את הקרמבו לאחרונה, וגם את זה לא מחזיקים בדרך קבע בבית). הדבר המתוק היחיד שאוהב זה לפעמים דובשניות (ואז אחת קטנה בד"כ מספקת אותו) ופתי בר. בסוף השבוע הלהיט היה תותים...

JJ2004

New member
אני כאילו איתך, אבל גם ממש לא.

כאילו איתך - כי גם אני מאלה שנמנעים כמעט באדיקות מחטיפים. לא קונה בעצמי דבר מאלה, חיה בסביבה שלא מקדשת אותם (תודה לאל, גם בארועי גן וכו' האוכל בריא). ממש לא איתך, כי אני חושבת שאת כותבת את הדברים בנימה קצת מתנשאת או להבדיל נאיבית. אני בטוחה שגם את עושה בחירות לילדים שלך שהן לא הכי בריאות - בין אם את לא יודעת שהן לא בריאות, ובין אם בגלל שאת חושבת ש"זה לא נורא". אחרים, שחושבים אחרת, יכולים להיות באותה צורה "מזועזעים" מהבחירה המודעת באורח חיים לא בריא. דוגמאות שיכול להיות ורלוונטיות בחלקן : האם ילדייך ניזונו באופן אקסלוסיבי מהנקה ולא טעמו טעם פורמולה מעודם? האם חיסנת את ילדייך בדיוק לפי הלוח?/ או - יש שיאמרו, האם בדקת את לוח החיסונים והתאמת את מה שדרוש לילדייך? האם ילדייך אוכלים אך ורק מוצרים אורגניים (שאם לא כן, מכניסים הם לגופם חומרים שהוכחו כרעילים ממש, להבדיל למשל מסוכר או שמן שבחטיפים), האם את מקפידה על מים בריאים (למשל אוסמוזה הפוכה), האם את נמנעת ממים ומוצרים אחרים שהיו בכלי פלסטיק (שמדיפים חומרים רעילים), האם את משתמשת בחומרים ללא SLS (שמפו וכו'), האם בדקת שאין במי האמבטיה שלך מתכות כבדות, האם את גרה מחוץ לעיר - כי בעיר יש זיהום אוויר לא בריא, והסכנה בתאונות גדולה הרבה יותר, וכו' וכו' וכו'. השורה התחתונה שלי - אין מקום לביקורת. כל אחד עושה את הבחירות שלו, חלקן מבוססות על שקר עצמי, חלקן על חוסר ידע, וחלקן על אינטואיציה.

Koketka

New member
חבל שענית, אני עכשיו בהלם עד

כמה אורח חיים שלנו רע היתי אצל סבתא שלי באוקראינה, היינו שבוע סה"כ אצלה וכל השבוע הפח היה שליש ריק וגם זה היה בגללנו. כשהיא רוצה ביצים או חלב או גבינה- לוקחת סבתא שלי את הצלחת הריקה, הולכת לשכנה וחוזרת עם מה שהיתה צריכה כשהיא רוצה בשר- הולכת לשוק וקונה נתח טרי כשהיא רוצה להכין סלט- הולכת לגינה וקוטפת ירקות אורגנים טריים. אין אוכל מעובד, אין יוגרט ממותק, אין קופסאות פלסטיק וכמובן אף אחד לא שמע על מיקרוגל במהלך היום- אין מכוניות, הילדים משחקים ברחוב, רוכבים על האופניים בלי חשש כלומר רוב הדברים שציינת כמזיקים, כלל לא נמצאים בלקסיקון שלה אפילו וזה בלי שום מודעות סביבתית. פשוט ככה חיים. אבל גם אם היתי רוצה (ואני רוצה) לא חושבת שזה אפשרי בכלל בישראל, לאמץ אורח חיים כזה, מבלי להיות מאוד מאוד חריגה בנוף ובלי לעבור לאיזו חוות בדידים בדרום

את מזכירה לי שפעם הייתה לי חברה חרדית

(זוכרת אותה? מפורום הנקה ז"ל
) והיא אמרה לי שהיא לא מבינה בכלל למה חילונים חוגגים את ליל הסדר, הרי הם ממילא לא מאמינים באלוהים... לפי הלוגיקה שלה, חילונים אמרוים להיות גויים מושלמים. מיותר בכלל שיהיה להם כל סממן יהודי ריטואלי. ובגדול, מבחינתי, זה מה שכתבת פה. יש הבדל בין לא לתת אף פעם (אף פעם! מי שנתנה פעם אחת היא פושעת!) פורמולה או לא לתת את החיסונים לפי הלוח (זה יותר בריא בכלל? הדיעות חלוקות...) או לתת רק אוכל אורגני שעולה יותר יקר (ואולי לפי ההגיון הזה מי שידה אינה משגת צריכה בכלל להתנזר מירקות כי הם מרוססים ובכך ילדיה יפסידו כל כך הרבה דברים תזונתיים טובים) או להתקין אוסמוזה הפוכה שזה ברור שיקר הרבה יותר מלשתות מי ברז (והיעילות היחסית שוב מוטלת בספק...) לבין להחליט לא לקנות או כמעט לא לקנות אוכל שמזיק מאוד מבחינה בריאותית. שזו החלטה פשוטה, שלא עולה הרבה כסף, בעצם בכלל לא עולה ואפילו חוסכת כסף, כי חטיפים זה יקר, יותר מתפוח למשל, אבל עדיין עושה המון הבדל מבחינה בריאותית. ואני בכלל לא מדברת על כך שחלק מהדברים שהצגת כבריאים מאוד, לא בטוח שהם באמת כאלה ותועלתם המוחלטת או היחסית שנוייה במחלוקת... אני רק מדברת על כך שגם בלי הוצאות כספיות ניכרות ובלי הרבה מאמץ אפשר לחיות הרבה יותר בריא. וזה לא עיניין של ביקורת בכלל.

JJ2004

New member
אבל לא אמרתי מה בריא ומה לא

למרות שאת יכולה לנחש מה עמדתי בחלק מן הנושאים. רק אמרתי שאנחנו לא מושלמים, וחלק מההחלטות אנחנו עושים מחוסר ידע, חלק מחוסר שימת לב, ואחרים בגלל שיש לנו סדרי עדיפויות אחרים, ואין מקום לבקר חלק מן הבחירות, למרות שניתן לבודד אותן ולהראות לעיתים בלי קושי, שהן הבחירה הפחות טובה.

עכשיו מבינה יותר טוב למה התכוונת

ועדיין חושבת שההחלטה לא לפוצץ את הבית בחטיפים היא החלטה פשוטה, לא יקרה (להיפך- חסכונית) ובניגוד לדברים אחרים חד משמעית בריאה ולא מורכבת מידי. וברור שכל אחת תחליט מה טוב לה ואיפה היא שמה את הגבול. (הבעיה היא רק כשאין גבולות. איפה שמים את הגבול זה דבר גמיש, גם אצל אותה משפחה זה יכול להשתנות מידי פעם...)

JJ2004

New member
אני יודעת ש. . .

בפועל אנחנו לא רחוקות
אני רק אומרת שאני מבינה היום (להבדיל מכשבכורתי היתה בת 6 חודשים למשל), שלעיתים קשה להגיד "לא". (אני במצב שיש שני בתים - באחד "אסור הכל", ובשני, נו, את מתארת לך).

כדי לפטם אותם וזרוק לתנור, מה זאת אומרת?

אני חושבת שמעבר ללחיות כדי לחיות, צריך גם להנות מהחיים מדי פעם, אחרת מה הטעם לחיות אותם? לא שאני אומרת שמטיפים הם טעם החיים, ממש לא, אבל חטאים קטנים ומדי פעם לא הרגו אפ אחד וכרגיל מינונים הם שם המשחק. אצלי יש תקופות שהוא מקבל חטיף או ממתק ביום, יש תקופות שלא, משתדלת שזה יהיה בייגל׳ה ולא חטיף מטוגן, אבל לא פנאטית בנושא. אני מדי פעם שותה אלכוהול, מדי פעם קפה. כמעט לא נוגעת בעוגות ומתוקים, אבל אוכלת קמח לבן. בטוחה שיש דברים שבהם המטבח שלי יותר בריא משלך, ויש ששלך משלי. יש דברים באורח החיים שלי, באופי שלי, שהם בריאים יותר לילדים משלך ויש הפוך. מצחיק אותי להתפס לדבר אחד ולהתנהג כאילו עליו תקום ותיפול בריאות ילדי. וכמו בהרבה דברים, רני חושבת שמניעה מוחלטת של ילד מדבר מסויים, רק עושה אותו םאטרקיטיבי יותר, הילדים שלנו לא חיים בואקום. יש תכניות בטלויזיה למשל, שהתלהבתי מעצמי שאני לא מרשה לבן שלי לראות. אז הוא רואה אצל חברים. אם אתעקש, הוא רק ילמד לשקר לי ולהסתיר ממני יותר טוב. אני לא קונה אוכל מעובד הביתה ולא פיצות תעשייתיות, אז הוא אוכל אצל חברים...בקיצור, אל תשלי את עצמך שהמצב הזה ימשך עוד הרבה זמן. השליטה שלך בהם היא לזמן מוגבל בלבד...

מה קשור מה יאכלו אצל חברים?

ואם אצל החברים רואים טלויזיה בחדר לפני השינה, זה אומר שגם אצלי אני צריכה להכניס טלויזיות בחדרים של הילדים? זה בסדר להיחשף לסגנון חיים שונה, אין כאן שום עיניין של אשלייה, שיחשפו, שיאכלו, בתיאבון, אבל עדיין זה בסדר לצפות שבבית שלך יהיה קצת אחרת. ילדים, במיוחד קטנים, נמצאים מרבית הזמן בבית, ושם, בבסיס, בבית, כדאי שירכשו הרגלים בריאים וטובים יותר, לא רק בתחום התזונה. ההתנפלות על דיליג נראית לי די מגוחכת (אולי אפילו מקורה בקצת רגשות אשמה...?.....)

בחיי שלא יודעת על איזו התנפלות את מדברת

על מי בדיוק התנפלתי ומתי?
כל מה שכתבתי זה שלדעתי כשמונעים מילד משהו לחלוטין הוא יתפתה לזה, גם אם לא בבית, אז במקום אחר. כשהוא יודע שזה משהו שהוא לא בבחינת אסור, אלא פשוט לא מומלץ אבל מותר, הפיתוי פחות גדול. בעיני. ככה אני רואה מהילד שלי הפרטי. ותודה על הניתוח הפסיכולוגי בגרוש, אבל אין לי שום רגשות אשמה. הילד שלי אוכל מצויין, בריא ומאוזן (עד כמה שניתן עם ילד בררן כמו שלי). באמת לא מבינה למה התגובה הזאת שורשרה דווקא אלי...אנרציה?

למעלה