שאלה למחשבה...

תרבות ודרך ארץ

קושוש - ניראסף זה הוא. לפחות רגע לפני קטילה מגיע לכותב רגע קריאה מרוכז. אנחנו לא מחלקים פה פרסי טיפשות, וגם אם דרך הביטוי שלו לא מצאה חן בעיניך היא לא תקפה אישית אף אחד. מעבר לך, לפי הדיון שהתפתח כניראה לפחות לחלק מהאנשים יש על מה לדבר (גם אם לא מסכימים). מעבר לכך שהרעיון שהוא העלה לא חדש. במקומות בהם משתיקים דיונים מגיעים למשטרים אפילו יותר אפלים. נישמח לשמוע את דעתך, אבל עם קצת סובלנות ודרך ארץ
. קישה

MILK*

New member
רעיון מעניין....

כעיקרון, אבל רק כעיקרון אני מסכימה עם הכותב....אכן רוב האוכלוסיה בארץ היא פשוט אספסוף זועם וזהו. אנשים שמקבלים החלטות בצורה שרירותית. גם אני מאוכזבת ברמה האישית מן האנשים בארץ וגם אני חושבת שאינטיליגנציה לא תזיק בכל מקרה, למרות שהרעיון שלך נאה הוא מנוגד בצורה עקרונית לדמוקרטיה...הוא מעודד הווצרות של אליטה ,הוא מאפשר שחיתות (כאשר מידע על אדם מסויים שילך להצביע יפול לידיים הלא נכונות יש אפשרות שהאדם הזה יקבל שוחד) ומלבד זאת אף שיטה למדד של אינטיליגנציה, לא משנה כמה היא מקובלת או הגיונית, לא תוכל להוכיח בבירור את העובדה האם אדם אינטיליגנטי יותר או פחות...יצתרך להיות גבול המבדיל בין האדם האינטיליגנטי לאדם הלא אינטיליגנטי ולמעשה אין גבול כזה לבסוף...אני מסכימה לכך שהפוליטיקאים ואנשים בעמדות מפתח צריכים היות בעלי רקע אקדמאי ומביני דבר בתחומם אך הדבר לא יכול להתקיים לגבי ציבור המצביעים מילקית

גרעאפס

New member
תשובה למחשבה....

קודם כל אני מעוניין לומר שאחוז הבורים במדינתנו הקטנטונת הוא לא גדול בצורה מחרידה. אם משהו, אז דווקא הראש היהודי הוא מהמיוחדים ביותר שיכולים להיות. לדעתי דמוקרטיה היא לא הדבר הכי נאור ומתקדם שיכול להיות, לפחות לא בתיאוריה. האידיאולוגיה הנאצית שגשגה תחת דמוקרטיה ואף עלתה לשלטון בהליך דמוקרטי. זה מלמד אותנו שהרוב לא רק שמועד לטעויות, אלא גם מועד לחוסר מוסר במידה מחרידה. אנשים בעולם המערבי חושבים שאין סיכוי שתנועה כמו הנאצית תעלה לשלטון כעת. זה אולי נכון כיוון שכעת הכלכלה רחוקה ממשבר עמוק במידה הדרושה, אבל מה אם יקרה משבר כזה? יש חוקה לארה"ב, למזלה, שכביכול מונעת משלטון הדמוקרטיה והחופש להתערער. לדוגמה, יש לפתור פרדוקסיים כגון בחירת הרוב בדיקטטורה, או בחירת הרוב במהלכים אנטי-דמוקרטיים. אבל שלילת האפשרות מהעם לבחור בדיקטטורה הוא כשלעצמו לא דמוקרטי! החוקה קובעת, אם כן, גבולות לשלטון העם. אז למה לא לצמצם את הגבולות הללו עוד קצת, לטובת הכלל כמובן. תארו לכם מה היה קורה אם בכירים בצבא היו נבחרים בהליך דמוקרטי. היה יכול להווצר מצב שחיילים לא מוכשרים מאיישים את הדרגות הרמות ביותר. ולפיכך רמת תכנון וביצוע המבצעים היתה יורדת. גם בדרגות שקובעות מדיניות, אותם מאיישים אנשים שנבחרו ע"י הציבור, דרוש יכולת ביצועית. למשל, שר האוצר שקובע את מדיניות הכלכלה, שאין ספק שצריך אדם בעל הבנה כלכלית עמוקה. עוד דוגמה היא ראש הממשלה עצמו, שנדרש לעתים קרובות להשתמש בתחבולות טקטיות שדורשות יכולות גבוהות. עוד נקודה הוא ההבדל בין כמות הדעות וכמות האמיתות: יש אינספור דעות בעות קיימת רק אמת אובייקטיבית אחת. כלומר, מכל הפוליטיקאים שמזיינים לנו את המוח מדי יום במהדורות החדשות, רק אחד (במידה שהפוליטיקאים מחזיקים בדעות שונות, כמובן), במקרה הטוב, צודק! חוץ מזה, גם כשיש מספר דרכים להשיג מטרה צודקת, יש רק דרך אחת שהיא הכי טובה! נותר אם כן, רק להחליט מי יקבע מי מחזיק באמת ומי מציע את הדרך הטובה ביותר. אליטה, מהסוג שהחליטה על חוקת ארה"ב, יכולה לעשות זאת. לסיכום אומר, שבהתחלה היה דיקטטורה. אחר כך בא הקומוניזם, ויותר מתקדמת היא הדמוקרטיה. אך האם יש משטר מתקדם אף יותר? כן - דמוקרטיה צודקת, אליטה שבאמת מחזיקה באמת האובייקטיבית ובדרך הטובה ביותר להשיג את מטרותיה של האמת הזו!

למעלה