הו, שוב...
ושוב, ננסק מנצל כל הזדמנות כדי לרשרש במרכולתו ולצאת לקרב על הגנתה של מו"ד... תקרא שוב את ההודעות שלי, אותן הודעות שהכניסו אותך לטירוף ההשמצה הרגיל. חפש שם שלוש אותיות עם גרשיים ביניהן, שמרכיבות את המילה "מו"ד". מצאת? אה, לא? עכשיו ה"ירידה" שלי ברורה יותר? אתה לא בפורום של ילדים קטנים שרואים בך קובע-טעם, אתה מדבר עם אנשים מספיק דעתנים ומספיק מנוסים, אז תואיל בבקשה להתאים את עצמך לסטנדרטים. בין היתר, להגיב להודעה שלי ולא להגיב להודעה שדמיינת שהיא ההודעה שלי ולנצל את ההזדמנות לנופף בדגלים. ועכשיו, אחרי ששוב (כרגיל) הועמדת בפינה, נחזור לעניינו. אם אתה רוצה, אתה יכול להתייחס לעניין, אם לא, אתה יכול להמשיך לעזור לי להביך אותך ברבים. אני די נהנה מזה, אבל מצד שני, אני מפלצת סדיסטית (הבהרה לטובת הקורא ננסק - קטע זה מכיל ציניות ומעט הומור עצמי, ואין בו ירידות על מו"ד למרות השימוש במילים "מפלצת" ו"סדיזם") משחקי מחשב, כבודם במקומם מונח. יש דברים שמשחקי מחשב עושים הכי טוב - כמו כל הקשור לגרפיקה יפה, שילוב מוסיקה בזמן המתאים, וביצוע חישובים מרובים בזמן אמת. יש למחשב משחקי רשת ממכרים, קווסטים מדהימים (למורווינד הידד) ומשחקי אקשן, ניהול וסימולציה לרוב. אבל, כמו שיש דברים שהמחשב עושה יותר טוב, יש דברים שהמחשב עושה פחות טוב. בכל הקשור ליצירת סיפור דמיוני נטו, למשחקי תפקידים מהסוג הישן והטוב עדיין יש יתרון מסויים בנישה שלהם. מנחה אנושי ושותפים אנושיים למשחק, שאינם מוגבלים על ידי תוכנה במסגרתה הם עובדים, יכולים לשמור על גמישות, מקוריות ויצירתיות שעדיין לא מתאפשרות במחשב. משחקי תפקידים אינם משחק מחשב ללא מחשב ולא משחק רשת ללא רשת -יש להם נישה משלהם בה הם טובים, בה מחשבים עדיין לא יכולים להחליף אותם ובה הם עצמם לא יכולים לדמות משחקי מחשב. משחקי מחשב הם חוויית בידור נפרדת, מקבילה לפעמים, דומה לפעמים, אבל לא זהה. באותה מידה אני יכול לכתוב "ברוך שלא עשני אופניים", ולציין שטוב שמשחק התפקידים שלי לא נראה כמו אופני הרים. זה לא הופך את אופני ההרים לטובים פחות, זה רק מתייחס לעובדה שאינם משחקי תפקידים.