שאלה למחשבה

JuffoWup

New member
הממ... רוב הפילוסופים של המשפט

מתהפכים בקברם כרגע... אחד מהתאוריות המקובלות במשפט היא שיש חוק טבעי שמגדיר טוב ורע (רצח=רע, עזרה לזולת=טוב).

elvortay

New member
איך שאני רואה את זה

בעולם שלנו אין טוב ורע יש רק אנשים שפועלים לטובת עצמם (חוץ מכמה יוצאי דופן שאולי גם הם משוגעים ראו את המשך התגובה), אנשים שהורגים וכו' עושים את זה לאיזושהי מטרה בין אם זה כסף, כוח או איזהשהו מניע אחר ואם לא אז כנראה שהם משוגעים. אנשים שעוזרים תורמים וכו' עושים זאת גם לאיזושהי מטרה בין אם זה ההרגשה שבעולם הבא יובטח להם טוב או שפשוט זה נותן להם הרגשה טובה הם בכל זאת מקבלים גמול. כמובן עניין המשוגעים תקף גם פה אז ככה אני רואה את זה אחרי הכל לצערי או לא כולנו בני אדם (בלי להעליב את הדקרונים או שאר הלא אנושיים).

elvortay

New member
תודה ../images/Emo6.gif

אני שמח לחזור בתקווה שלהשאר ליותר זמן מהפעמים הקודמות וטוב לראות שאתה עדיין פה למרות שאני ידעתי שאתה תהיה פה לפני שנכנסתי כדי לכתוב שוב

סנדרין

New member
נשמע כמו ראיית עולם די אומללה

אתה לא מאמין שיש אנשים שעוזרים רק [או בעיקר] כי הם רוצים שאדם אחר ירגיש טוב יותר?

elvortay

New member
יש בזה משהו

כשאני חושב על זה יש אנשים כאלו לא הרבה אבל יש, ויש כאלו שיגרמו לך לחשוב שזה כך איתם אבל יש סיכוי לא קטן שזה לא.

קדושים הם נדירים

אך האדם הוא "חיה חברתית", ורוב האנשים עוזרים לאנשים שהם מגדירים כחברים, בבחינת "שלח לחמך על פני המים" ו"לא טוב היות האדם לבדו".

The Evil Rabbit

New member
כן אבל,

האם אתה עוזר לחברים שלך רק בגלל הבחינה של "שלך לחמך על פני המים"? או בגלל סיבה נוספת?

זה פשוט אבל מורכב

אתה עוזר לחברים כי הם חברים שלך. מי הם החברים? אלו שאתה עוזר להם והם עוזרים לך. וככה קל לדעת מי זה "אנחנו" ומי זה "הם". ואם יש לנו צייר בחבר'ה, הוא יכול לעצב לנו סמל ודגל, ואז "אנחנו" יכולים לנופך בזה ותוך כדי להרביץ ל"הם". למה מרביצים להם? כי הם לא אנחנו.

DDN

New member
אבל,

אתה גם עוזר לאנשים שעוצרים לצד הדרך ומבקשים הוראות, ואתה גם אוסף את המילואימניק המסכן שמחכה לטרמפ אחרי כניסת שבת כשאתה חוזר מהמילואים ברכב שלך. אתה תיתן חצי שקל לבחור המסכן ליד מכונת השתיה שכל מה שחסר לו זה 50 אגורות מסכנות כדי להרוות את צמאונו ביום חם. אלו אנשים זרים, וממה שראיתי, הרבה אנשים כן עוזרים לכאלה.

JuffoWup

New member
מצד שני,

אתה מרגיש יותר טוב עם עצמך שעזרת... אז בעצם עזרת לו או פינקת את עצמך?

DDN

New member
אתה מרגיש טוב בגלל שעזרת

ולא עוזר כדי להרגיש טוב.

NacroMittler

New member
אני עם ג'אפו

אבל זו שאלה שאין לה תשובה חד משמעית... כמו הביצה והתרנגולת

למעלה