שאלה למבינים בתחום;

doroni10

New member
צודק- חותמת אירוע

שכן במפורש מדובר על מבצע הקש בדלת 1979 (ולא משהו כללי). אם כי ידוע שהדאר, גם בארץ, וגם בחו"ל, מאפשר לעיתים חותמות שאינן אובליות בלבד אלא כוללות מסר - כגון "הקפד לרשום מיקוד" וכו. דורון,

בּני

New member
חותמות אירוע

משמשות את הדואר סתם כך למכתבים רגילים? כלומר כל המכתבים שעברו באותו יום, או שבוע, הוחתמו עם החותמת הזו?

nissim60

New member
בדרך כלל כשיש אירוע

גדול בעל חשיבות . אם אני לא טועה כל המכתבים שעוברים באותו יום במיון האוטומטי יקבלו את החותמת הזו.

ronmerav

New member
חותמות תעמולה נפוצות בהרבה ארצות

ומכילות לרוב מסר כגון: הקדם לשלוח דואר לקראת החגים, הקפד לרשום את המיקוד וכו'.

צודק תמיר -

אלה לא חותמות ארוע, אלא חותמות תעמולה. אלו חותמות שמונפקות כדי להעביר מסר "ממשלתי" בעל חשיבות ציבורית: לתרום לגודה למלחמה בסרטן, לשלם מיסים בזמן, להגיש דוחות למס הכנסה, להזהר באש ביערות וכו'. יצא קטלוג של חותמות התעמולה הישראליות, והוא מעניין מאוד. המבנה של החותמת מזכיר במשהו חותמות ביול - המסר נמצא בצד החותמת. חותמות תעמולה הן כמובן שחורות, בניגוד לחותמות ביול שהן אדומות. חותמות ארוע הן חותמות אחרות במבנה: בחותמת העגולה, יחד עם השם של המקום והתאריך, יש כיתוב נוסף שמציין את הארוע - אפשר לראות יפה בחותמת שהעלה ניסים שהונפקה לרגל כניסת אוניה לנמל חיפה. יש לי (בבית, גם לי מותר להיות לפעמים במשרד, לא?) חותמת תעמולה נחמדה מאנגליה, הנושאת מסר נא לקשור את הכלב כשהדוור מגיע". בחותמת יש ציור של ראש של כלב, והיא הוצאה מהשימוש מהר מאוד כי ראש הכלב בחותמת "התיישב" בדיוק על ראש המלכה שעל הבולים הרגילים...

למעלה