שאלה למבינים בתחום;

שאלה למבינים בתחום;

מהם חותמות ביול (ראיתי כאלה, אבל אני לא יודע פרטים עליהם וכו'), היכן ניתן להשיג כאלה, אילו חברות/ארגונים מנפיקות אותם, וכיצד מתבצע תהליך ההחתמה (מי מחתים - הדואר או הארגון?). תודה, אחרון האחרונים

nissim60

New member
חותמות ביול -

בדרך כלל חברות מסחריות וארגונים שיש להם אלפי דברי דואר מחזיקים אצלהם מכונת ביול בדרך כלל כוללת החותמת את הסמל המסחרי של החברה, את התאריך והתעריף למשלוח הנה דוגמא אחת. המכונות ניתנות לרכישה מחברות המתמחות במכירת ציוד משרדי ועד כמה שידוע לי בעת רכישת המכונה יש צורך באישור של רשות הדואר.ניתן כמובן לעדכן את התעריך כאשר הוא משתנה. אם יש למישהו משהו להוסיף אשמח.

תודה ניסים על העזרה,

הבהרת לי מאוד את הנושא. כעת נשאלת השאלה כיצד משיגים חותמות ביול אלו - שולחים מכתב לחברה ומבקשים שתחתימו בחזרה עם חותמת ביול? ועוד דבר - האם חותמות ביול נחשבות כפריטים אספניים כשרים, למשל, לתצוגות?

כמה דברים נוספים:

בעקרון יכול כל אחד לקנות מכונת החתמה, להכין גלופה, ולייצר לעצמו חותמות ביול (באנגלית הן נקראות Meters, ובשפת האספנים - מיטרים). המכוות אכן מקבלות אישור של הדואר, ויש בהן חלק שאפשר להוציא, ללכת איתו לסניף הדואר, ו"להטעין" אותו מחדש בכסף. במשרד, אפשר לכוון את התעריף, כי הרי כל מעטפה יכולה להיות עם תעריף אחר, ולהחתים. הכלל אומר שאם החתמת, אתה חייב לשלוח באותו היום. אם תביא לסניף הדואר מעטפה המוחתמת מאתמול, הם אמורים לא לקבל אותה. בפועל כמובן אפשר לזרוק לתיבה ואף אחד לא ממש יודע. עלות: מכונה עולה כ - 1000 עד 1500 ש"ח למכונות הכי פשוטות, גלופה עוד כמה מאות, ואז כמובן צריך להוסיף את עלות הבול. בגלל המחיר מקומות שאינם שולחים כמויות של דואר לא משתמשות בפטנט הנחמד הזה. ועוד משהו: אם אתה מכיר מישהו שיש לו מכונה, אתה יכול להכין רק גלופה ולהכין לעצמך מיטרים. כך אפשר להכין למשל חותמת ביול משפחתית ולהשתמש בה למשלוח ברכות לחגים, פעם בשנה, בלי לקנות את כל המכונה. מבחינה אספנית חותמת ביול כמוה כבול לכל דבר ועניין, ואם יש עליה ציור היא יכולה להכנס לאוסף נושאי בכבוד רב. לדוגמא, חותמת ביול עם ציור של סל, יכולה להכנס ישר לאוסף האופניים של קרן.

והנה אני רואה ששאלת, אז אדגיש שוב:

לפי כללי התצוגה של אוספי בולים רצוי להשתמש בכל הסוגים של פריטים בולאיים, ולגוון כמה שיותר. מיטרים הם פריטים מצויינים וכדאי מאוד להציגם, בעיקר בתצוגות תימאטיות. אגב, כלל האצבע אומר שככל שהמיטר ישן יותר ערכו עולה, כיוון שעדלפני כשלושים שנה היה השימוש בהם הרבה יותר נדיר. עוד דוגמא - הפעם עם כלב נחמד מנורבגיה.

ronmerav

New member
חותמות ביול

כאספן ותיק מאוד, אני מתבייש לומר שטרם חקרתי את הנושא. הצטברו אצלי מאות (ויותר) מעטפות עם חותמות ביול, ורק בחודשים האחרונים התחלתי לסדר אותן.מדובר במכונה אשר רוכשים (?) והיא מחתימה את מעטפות הדואר היוצא במקום לבייל, מה שחוסך כנראה לא מעט עבודה בארגונים עתירי דואר. מכונות אלו בשימוש מפעלים, מוסדות, משרדים גדולים וכו'. לכל חותמת המוטבעת על מעטפה ניתן לקבוע את הערך, והמכונה צוברת אותם ולפי זה משלמים לדואר. קיימות מכונות של יצרנים שונים, ולכל מכונה מס' סידורי. משמעות האותיות ליד המספר הסידורי אינה ברורה לי עדיין (קיימות אותיות כגון א, א.א., מ, מ.א., א.מ., פ, ד, ). בתמונה ניתן לראות חותמות של חברות שכבר אינן קיימות (אתא, ברקליס). וכן וריאציות שונות: סלקום - שינוי לוגו. אל על - חותמת התאריך עם עיגול אחד או עיגול כפול. מרכז רפואי שערי צדק - 2 מכשירים שונים (2 מספרים סידוריים שונים). לעיתים אין לוגו, אלא רק חותמת שולם עם המס' הסידורי והמחיר + חותמת עגולה עם הישוב והתאריך.

ronmerav

New member
הקדמתם אותי, לקח לי

הרבה זמן לכתוב... בתמונה הזו חותמות ביול ממדינות שונות, שימו לב לעכברים ב-2 החותמות הראשונות מימין.

ronmerav

New member
ותמונה אחרונה להיום

יש לי כ-600 חותמות שונות מישראל ועוד כ300 - 400 מחו"ל. הישראליות מסודרות באלבום, ואני כעת בתהליך שיקום קובץ האקסל שלהם, שנהרס איכשהו.

נהדר! אז עוד פרטים:

בעקרון כל חותמת מורכבת משלושה חלקים, כמו בצבא: החלק הימני הוא מרובע, ובא במקום הבול. בחלק הזה יש אות ומספר סידורי שהם תוי הזיהוי של המכונה הספציפית, העריך שנקבע למשלוח, שם המדינה כמובן וכל שאר הפרטים שצריכים להיות על הבול. החלק המרכזי הוא עגול, והוא החותמת. כאן תמצא את שם הישוב, התאריך והפרטים שישנם כרגיל על חותמת. החלק השמאלי הוא החלק ה"פרטי" של בעל החותמת, כלומר הפרסומת או דבר התעמולה. רק את זה אפשר לעצב לבד, שני החלקים הראשונים נקבעים על ידי הדואר. ולמראה המיטרים של רון, אני לא יכול שלא לומר שאוסף כזה גם הוא חתיכת היסטוריה של ארץ ישראל. מדהים אותי כל פעם מחדש מה אפשר לאסוף, כדי ללמוד על המדינה המוזרה הזאת שלנו עוד ועוד.

nissim60

New member
רון - יש סיכוי שתמצא אצלך...

כפולים של חברות ספנות? כמו אושפיר למשל?

ronmerav

New member
יש ויש

ובימים הקרובים אנבור ב"החלפות" ובטח אמצא. האם מעניין אותך כל מה שקשור לספינות? כי למשל אושפיר אינה חב' ספנות אלא חב' לעמילות מכס ושילוח בינלאומי - כלומר הם סוכנים בלבד ולא בעלי אניות. בינתיים תראה מה העליתי בחכתי: חותמת של צים מהונג-קונג! אין לי אותה להחלפה, אבל אני סבור שמקומה באוסף הספנות ולא באוסף כללי, ולכן מחר היא בדרך אליך - ניסים.

nissim60

New member
תודה רון - וכן כל מה שמסביב.

"צים" זה מצוין מכל מדינה. כרגע אני במצוד אחרי מספר פריטים הקשורים ל"צים" שהונפקו במדינות שונות.

ke1234

New member
../images/Emo85.gifפריטי צים וספנות לניסים

היי ניסים .באתר הזה http://cgate.co.il/about.htm תוכל לראות פריטים מענינים על חברת צים ועל ספנות בכלל . האתר נבנה על ידי אריה חסון קצין ותיק בחברת צים . העברתי אליו כמה תמונות מענינות במיוחד והם באתר . גיל אספן צעצועים עתיקים.

nissim60

New member
כן אני מכיר את האתר.

אכן ישנם פריטים מעניינים אבל זה שהם שם לא עוזר לי הרבה . אם מותר לי להשוויץ קצת אז יש לי כמעט את כולם ובנוסף יש לי פריטים שאין באתר ובדרך אלי עוד כמה פריטים מעניינים שאציג אותם בפורום בקרוב. מה עם הגלויות שהראית לי (של אניות הנוסעים) במפגש יש מצב לצרף אלי לאוסף?

ke1234

New member
לניסים-אשלח לך בשמחה גלויות כפולות

בתוך האוסף שקיבלה הבת שלי מסבא שלה ישנם מעטפות בולים משנת 57-65 עם חתימות על הבולים של האוניות וציור של האניה על גבי החותמת לדוגמא א.ק.ירושלים 10.12.57 " תאודור הרצל 23.5.57 " עליה 14.7.57 " שלום 15.1.64 וגם 17.4.64 " בילו 30.4.64 וגם בילו חיפה רומא 15.4.64 " בילו מעטפות שנשלחו מהאוניה מחו"ל-עם חתימה של האוניה . בימים אלה אני אמור לקבל מעטפת זיכרון של השלום ובתוכה מסמכים רבים שנתנו למי שהפליג והם במצב חדש . הם גם כן יכנסו לאתר של אריה חסון כאשר יגיעו. שלח לי את כתובתך . גיל אספן הצעצועים .

python 4

New member
ניסים, אם אתה מעוניין

אני יבקש מדודה שלי לחפש מכתבים עם תוויות ביול. היא עובדת בצים בחיפה.

למעלה