שאלה למבינים בתחום;

ronmerav

New member
אני מוכן ללכת

למשרדים שם ולקבל ממנה את כל מעטפות הדואר המשומשות שהם במילא זורקים. ואז אשלח לניסים מה שהוא רוצה (אני בטוח שמכל דבר יהיה כפול) ואותה זה לא יטריח יותר מדי.

broadaxe

New member
ניסים, בעניין ספנות

ראיתי את השם "אושפיר" וחשבתי שנוספה לך בטעות אות מיותרת, כיוון שהיה פעם קואופרטיב ספנות בשם "אופיר".

nissim60

New member
"אושפיר "- כמו שאמר רון...

עמילי מכס וסוכני אניות. "אופיר" - כמובן אחת מחברות הספנות שפעלו בישראל ואולי עדיין פועלת כסוכנת אניות.

broadaxe

New member
"אופיר" פורק לפני יותר מ-30 שנה...

וקצת בסטייה מהנושא, הספינה א/ק "שלום", ספינת הקרוז האחרונה של "צים" שנקנתה חדשה ונמכרה רק לאחר כארבע שנים (נדמה לי ב 1967) מסיבות אי-כדאיות כלכלית, הוצאה משימוש נמכרה ממש לאחרונה, ב-2003 לפירוק. היא נגררה מדרום-אפריקה לכיוון הודו ובמהלך ההפלגה התמלאה מים וטבעה (נכתב על כך בבטאון "צים"). הפעמון הראשי שלה עם שמה העברי נמצא במוזיאון הימי בחיפה.

python 4

New member
רון, אני לא חושב שהם זורקים משהו...

כבר סיפרתי כאן על ה- 500 ומשהו בולים שקיבלתי ממנה, מכל מני מדינות בעולם איתם יש לה קשרים (בעיקר יפן וגרמניה אבל עוד רבים). היא סיפרה לי שכל פעם שמגיע הדואר יש 'התנפלות' של האנשים שם על המעטפות, ולפעמים היא אפילו מחביאה מעטפות במגירה!

python 4

New member
תודה! יש שם הרבה בולים שאין לי

ולי יש הרבה בולים שאין שם.

python 4

New member
ניסים, גש הלום!

דיברתי היום עם דודה שלי, והיא אמרה לי שהיא תוכל להשיג לי גלויות של צים כפי שביקשת. מעטפות עם חותמת ביול זה קצת יותר בעיה (מסתבר שהיא לא שולחת מכתבים לעצמה) אבל אולי היא תיגש למחלקת דואר שלהם ותראה מה היא יכולה להשיג. יהיה טוב!

בּני

New member
שאלה נוספת באותו נושא

הרבה מהחברות הגדולות לא משתמשות במכונות ביול אלא יש להם מעטפות מוכנות שעליהם מודפס ריבוע קטן במקום של הבול ובו רשום "שולם , P.P" ומספר סידורי, לפעמים מופיע שם העיר ולפעמים רשום "דמי הדואר שולמו". עד כאן אני לא מחדש כלום... אבל, איך נקרא השירות הזה? ומי יכול להשתמש בו? ולמה הם כאלה משעממים?

nissim60

New member
ההבדל הוא..

1 . הקוביה הקטנה עם ה- p.p משמשת למשלוח דברי דואר בכמויות עצומות , הכוונה לכמות גדולה במשלוח אחד. למשל: מסע התרמה של ליב"י שכולל נניח 200,000 מעטפות, המשלוח כולו מובא לסניף דואר מרכזי כמו ביד אליהו למשל, החבילות חייבות להיות מסודרות לפי מיקוד רץ, משלמים במקום והדואר יוצא לדרך בלי צורך לעבור במיון מאחר והוא כבר ממוין(זה תנאי להנחה). על המעטפה מודפסת הקוביה שמציינת למעשה שדמי הדואר שולמו. דמי הדואר מחושבים לפי 1000 יחידות כלומר בכמות של פחות מ 1000 לא מפעילים את השיטה ובכמות של יותר מ 1000 מחשבים 10,000 ראשונים לפי התעריף הנהוג האותו זמן למכתב רגיל נגיד 1.30 ש"ח ולאחר מכן כל 10,000 נוספים בתעריף מוזל.וזה משתלם לגופים גדולים כמו רשות השידור ביטוח לאומי ועוד. בנוסף השיטה משמשת למשלוח תגובה בדואר (מעטפות ההחזר שמצורפות עם חומר פרסומי וכו'). 2.חותמות הביול כמו שהזכרנו חוסכות למשרד את הצורך להצטייד בבולים ומאפשרת לשלוח כמויות גדולות של דואר בתעריפים שונים כשההתחשבנות עם הדואר היא לפי כמות וסוג הדואר שיצא בדרך כלל אין את ההנחה שיש בשיטה השנייה מאחר ולא כדאי כלכלית להשתמש במכונת ביול ל - 200,000 מעטפות וזאת הסיבה שמדפיסים את הקוביה בזמן ייצור המעטפות.

nissim60

New member
המספר הסידורי שציינת בני ...

הוא למעשה מספר האישור שנתנה רשות הדואר לגוף מסוים לשלוח דואר בשיטה הזאת ושם העיר מציין את מיקום סניף הדואר שבו עבר הדואר ולא בהכרח את מקום מושבו של הגוף.

בּני

New member
ומתי מתבצע התשלום?

כלומר, הרי רשום ששלולם אבל לא נראה לי הגיוני שכבר בהדפסת המעטפות יתבצע התשלום? או שאני תועה?

nissim60

New member
כתבתי שמשלמים..

כאשר מביאים את החבילות לבית הדואר. במקרה של מעטפות ההחזר משלמים לפי מס המעטפות שחזרו כתשובה .

nissim60

New member
כמובן שכאשר באים...

לסניף הדואר עם 200,000 מעטפות צריך להביא צ'ק בהתאם או מזומנים.

בּני

New member
צודק, רשמת...

תודה על התשובות. חבל שהם לא מנצלים את ההדפסה גל להוסיף משהוא אישי כמו בחותמות הביול, או שבעצם בכמויות כאלה לא שווה להם להתעסק עם זה?!

nissim60

New member
אין צורך כי בדרך כלל...

המעטפות מעוטרות בשלל צבעים ומופיע גם הלוגו של הגוף השולח. ראה: רשות השידור , עיריות, רשות הרישוי,וכל היתר. שכחתי לציין שהשיטה פותחה ע"י חברות הפרסום ורשות הדואר(לא שלנו) על מנת לאפשר משלוחי דואר גדולים בדיוור ישיר בקלות, מהירות, נוחות ובזול. אתה בטח מכיר את כל המכתבים האלו שצריך לתלוש בצדדים את השוליים- הכל ממוחשב. תבנית המכתב מודפסת מראש על נייר רציף, לאחר מכן עובר הנייר לתחנת הדפסת הנתונים שמגיעים בקבצי מחשב ועם סיום ההדפסה עובר הנייר הרציף כמות שהוא למכונת החיתוך, קיפול והדבקה, הכל במכונה אחת ובקצב מדהים של כ-10000 יח' בשעה. ופעם היו עושים את כל זה ששיטה ידנית.

ורק תיקון / עדכון קטן:

אפשר לשלוח בלי בולים בכלל כל כמות של מעטפות מעל 100. אני עושה זאת לפעמים: פשוט ניגשים לסניף הדואר, משלמים עבור המשלוח תעריף רגיל, הפקידה לוקחת את המעטפות וזהו. הן מגיעות אחר כך עם שורת קידוד בצבע כתום לכל האורך, וכאמור - ללא בול.

בּני

New member
ועוד משהוא שקשור - תווית ביול??

תווית ביול? פרסומת? תרומה של הדואר למבצע הקש בדלת?

למעלה