שאלה למאמינים

• פותח הנושא zek
  • פורסם בתאריך

uuuaaa

New member
ובכן

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש א-ל. האם אתה מבין מה זה א-ל ? למרות שאני מאמין שהוא קיים אני אישית לא מבין מה זה. אבל מה שכן, אני מאמין שהוא לא מוגבל לחוקי הפיסיקה שלך. והוא לא מורכב מאוסף חלקיקים כפי שאתה אולי סובר.

zek

New member
ובכן

"אתה יוצא מנקודת הנחה שיש אל" אני מניח את זה רק לצורך הדיון. "האם אתה מבין מה זה אל?" מה הקשר ומה זה שייך לשאלה? שאלתי על האלהים כפי שהוא מתואר בתנ"ך. "אני מאמין שהוא לא מוגבל לחוקי הפיסיקה שלך" חוקי הפזיקה לא שייכים לי כמו שאלהים לא שייך לך. "והוא לא מורכב מאוסף חלקיקים כפי שאתה אולי סובר. והוא לא מורכב מאוסף חלקיקים כפי שאתה אולי סובר." אני מסכים שהוא לא מורכב מאוסף חלקיקים, גם לא מחלקיק אחד...

חי אדר

New member
אין שאלה

המונח ´סביבה´ שייך רק למציאות שאנו מכירים, מתפיסתינו החושית ומציאות זו, לא שייכת לקטגוריה של ישות המוגדרת כטרנצדנטית. זאת ועוד: התארים המיוחסים לאל, הינם בבחינת כינויים מושאלים ושמות משותפים. אין הם מציינים דבר הנספח לאל והמחובר אליו. בהקשר לזאת, נכלל גם הכינוי ´שכינה´. לאור זאת, השאלה היכן שכנה השכינה, אינה קיימת בכלל. מונחים אלו באו על מנת לסבר את האוזן. אין דרך לתאר דבר מופשט, אלא בדרך המחשה.

אמיר.

New member
תקלה בהגיון.

הנחת ´סביבה´ דרושה לישות פיזית. הבורא איננו פיסי. מש"ל.

zek

New member
צודק לגמרי

התקלה היא בהגיון שלך. הבורא אינו פיסי ולכן אינו קיים. מאחר ואינו קיים הנחת "סביבה" אינה רלוונטית כאן.

אמיר.

New member
מסתבר שהגיון זה לא התחים החזק שלך.

בעצם ההגיון שלך איננו פיסי ולכן איננו קיים. תתבגר חמודי.

zek

New member
אתה באמת אדם הגיוני...

ההגיון שלי לא פיסי אבל המוח שלי, כמו גם שלך, פיזי. מכך שההגיון, כמו גם חוסר ההגיון, הוא פועל יוצא של עיבוד הנתונים במוח. לכן ההגיון שלי, כמו חוסר ההגיון שלך קיים גם קיים.

אמיר.

New member
אין לך את הכלים...

להבחין בין הגיון ואי-גיון. אם אין לך את היכולת להמשיך את חוט המחשבה שהשלכתי לך - חבל"ז.

zek

New member
אתה כנראה החכם באדם...

כשתרד מהאולימפוס תן זימזום.

אמיר.

New member
לא חכם בכלל.

רק בפורום הזה ...

zek

New member
טוב שיש "סמיילי"

מה היינו עושים בלעדיו בפורומים?