שאלה למאמינים

• פותח הנושא zek
  • פורסם בתאריך

zek

New member
שאלה למאמינים

אם ,לצורך הדיון, אניח שאת העולם יצר אל אחד כפי שמתואר בתנ"ך, אז נשאלת השאלה באיזו סביבה הוא פעל קודם ליצירת אותו עולם? שהרי אם ה"שכינה" היתה קיימת לפני בריאת העולם, היכן בדיוק היא שכנה?...

israelberger

New member
תשובה ללא מאמין

לפי דעה אחת הקב"ה ברא את העולם בגלל שהיתאווה לעשות לו דירה בתחתונים (כל הילדים הקטנים לצחוק) ומשום כך מסתבר שלפני כן לא הייתה לשכינה דירה בתחתונים ומכאן יש שני אופציות: 1.השכינה לא "שכנה" בשום מקום אלא הייתה קיימת רק באופן רוחני גבוהה. 2.השכינה שכנה בעולמות רוחניים גבוהים יותר. אישית נראה לי שיותר משתמעת האפשרות השנייה.

Dorfl

New member
חה חה (הילד הקטן צוחק)

ממבו-ג´מבו רוחני וניו-אייג´י. איפה ההוכחות?

רון סי

New member
איזה הוכחות?

השואל הסכים להניח את קיומו של אלוהים. אלוהים הוא משהו על טבעי בהגדרה. אי אפשר לספק הוכחות טבעיות לגבי משהו שהוא מעל הטבע.

רון סי

New member
רק תזכור

שאתה הסכמת להניח שאלוהים קיים. הנחה זו כבר לוקחת אותך למחוזות רוחניים, ושם לא תקבל הסברים פיזיקליים אלא רוחניים. קח את זה בחשבון.

zek

New member
הסכמתי רק לצורך הדיון

אני לא התניתי תנאים להסבר כלשהו, אני רק מבקש לקבל הסבר הגיוני. האם הסבר רוחני סותר בהכרח את ההגיון? אם כן המאמין צריך להכיר בכך שהוא לא אדם הגיוני...

רון סי

New member
האם הנחת קיומו של אלוהים

היא הגיונית? אם כן, אז המאמין עושה מעשה הגיוני. אם לא, אז אתה לא יכול לצפות להסברים הגיוניים על בסיס הנחה לא הגיונית...

zek

New member
הנחת קיומו של אלהים

היא, לעניות דעתי, לא הגיונית. מאחר ואני חושב שכל אדם "מאמין" רואה בעצמו אדם הגיוני, רציתי לקבל הסבר הגיוני לשאלה ששאלתי. עד עכשיו לא קבלתי הסבר שנראה לי הגיוני. בתשובה אחרת שלך אתה שולח אותי לקבלה או לפורום אחר. מאחר והקבלה מבוססת על יסודות מיסטיים ועוסקת ב"תורת הנסתר", הרי ממילא לא אקבל משם הסבר המבוסס הגיון.

רון סי

New member
אם הנחת קיומו של אלוהים לא הגיונית

אז אינך יכול לצפות לתשובה הגיונית על בסיס הנחה זו. לכן יש סתירה פנימית בבקשה שלך. מראש אין סיכוי לספק לך תשובה שתהיה מוכן לקבל.

zek

New member
ובכן

הרי אני הנחתי, לצורך הדיון, שאלהים קיים ולכן אחזיר אותך להודעתך הקודמת: "אם הנחת קיומו של אלהים היא הגיונית? אם כן, אז המאמין עושה מעשה הגיוני." ולכן אני מבקש הסבר שנראה למאמין כהסבר הגיוני. אם אני אקבל את זה כהסבר הגיוני, אז אולי אתחיל להאמין

רון סי

New member
לא בהכרח

אמונה איננה מעשה של הגיון, אם כי יש כאלה שמנסים להציג את זה ככה. אותם אלה אכן ינסו להוכיח לך את קיומו של אלוהים (מבלי שאפילו תצטרך להניח זאת) באמצעות הגיון, אבל אני מבטיח לך שהם יכשלו.

דוד159

New member
בתורה כתוב וידעת היום כי השם הוא

האלוקים. כלומר נותן התורה מסר שיש אפשרות לדעת על קיומו ולא רק להאמין.

voguemaster

New member
אותי באמת מעניין

איך הגעת ממשפט אחד לפירוש. יכולות להיות לזה כ"כ הרבה פרשנויות! פחחחח

begone

New member
אם אלוהים הוא על-טבעי

אז איך הוא מדבר עם אנשים, מבעיר את הסנה, כועס ומתערב עם השטן על איוב? זה לא הולך ביחד. אי אפשר להיות ´מעל לטבע´ וגם לדבר עם אנשים ולהתווכח איתם (פרשת סדום). רון סי - אתה חוזר על טענות שכבר הופרכו. או שאתה ´בטבע´ או שאתה ´מעל הטבע´. אי אפשר להיות שניהם ביחד.

למעלה