שאלה למאמינים באלוהים (וגם לי שלא )

itsikd

New member
שאלה למאמינים באלוהים (וגם לי שלא )

הטענה הכי גדולה שלכם היא שלא יכול עולם כזה ללא מישהו שברא אותו אם כך הבורא הוא דבר הרבה יותר נפלא מהבריאה שלו אז מי ברא את הבורא ???

*אבי*

New member
אם מישהו יענה על זה...

זו תהיה המהפכה התאולוגית והמדעית הגדולה ביותר אי פעם. לכל תיאוריית-התחלה יש פרדוקס ראשוני. אי אפשר להסביר את היש-מאין.

itsikd

New member
ולכן השאלה היא יותר למאמינים

למה בכל זאת הם מאמינים ? שיסבירו את זה בעזרת הפילוסופיה הדתית שלהם - זה מה שאני מבקש ואם אין להם תשובה אז אין אלוהים

^^flower^^

New member
אולי הוא מאמין כי...

הוא צריך אמונה. הוא צריך להאמין שיש משהו גדול יותר ממנו ששולט בהכל. הוא צריך להאמין שלמה שקרה יש סיבה ושלא צריך להתחיל לשאול שאלות למה? ואיך? כי הבורא הוא גדול והוא כל יכול ואין לערער בגדולתו. בעבר כל מיני תופעות טבע ודברים שהאדם לא יכל להסביר שייכו לאלים או לבורא מפני שלא היו את הטכנולוגיה ואת הידע שיש היום. וכמו סיפורים שח אבא ובן שעוברים במשפחות, בשבטים, בכפרים בארצות ועוד... ככה נשתמרה הדת-האמונה. האנשים פיארו והגדילו את הבורא והדת. אפשר גם לקחת את האמונה או המנהגים או הבורא כסמלים שהאדם יצר לעצמו! אני לא מאמינה ולכן אני לא אוכל לענות לך על השאלה הראשונה - מי ברא את הבורא או ממה הוא נוצר ואני לא חושבת שמישהו יוכל. כאן נכנסת השאלה - האם הוא נוצר - יש מאין? או האם הוא נוצר כתוצאה של משהו, מחומר כלשהו ובקיצור - יש מיש?

הוא מאמין שקיים אלוהים,

מישהו כל יכול ששולט על הכל, אבל שאנחנו לא יכולים לשפוט אותו ואנחנו לא יכולים להבין אותו. יש לו את הדרכים שלו שאנחנו, בתור בני האדם, לא יכולים להבין. אנחנו, גם בתור בני אדם, לא יכולים להבין איך האלוהים שלנו נוצר כיוון שזה הרבה יותר גדול ממנו. הרבה יותר גדול ממה שאנחנו יכולים להבין. מה שאני מנסה לומר זה שאין קשר בין התשובה לשאלה ששאלת (´מי ברא את הבורא?´) לבין האמונה באלוהים. יש מאמינים שמאמינים שקיים אלוהים, שהוא הרבה יותר גדול מהם ואין שום טעם שהם ינסו לענות על השאלה הזאת כי הם פשוט לא יצליחו. והם עדיין מאמינים. כי הם מאמינים שקיים אלוהים. מישהו ששולט על הכל. הם פשוט לא יודעים מי ברא אותו, את האלוהים שלהם. אבל הם בכל זאת מאמינים שהוא קיים. השאלה ששאלת היא שאלה גדולה. ענקית. ואחלה של שאלה. פשוט לא נראה לי שתקבל עליה תשובה.

הוא מאמין באלוהים,

מישהו כל יכול ששולט על הכל, אבל שאנחנו לא יכולים לשפוט אותו ואנחנו לא יכולים להבין אותו. יש לו את הדרכים שלו שאנחנו, בתור בני האדם, לא יכולים להבין. אנחנו, גם בתור בני אדם, לא יכולים להבין איך האלוהים שלנו נוצר כיוון שזה הרבה יותר גדול ממנו. הרבה יותר גדול ממה שאנחנו יכולים להבין. מה שאני מנסה לומר זה שאין קשר בין התשובה לשאלה ששאלת (´מי ברא את הבורא?´) לבין האמונה באלוהים. יש מאמינים שמאמינים שקיים אלוהים, שהוא הרבה יותר גדול מהם ואין שום טעם שהם ינסו לענות על השאלה הזאת כי הם פשוט לא יצליחו. והם עדיין מאמינים. כי הם מאמינים שקיים אלוהים. מישהו ששולט על הכל. הם פשוט לא יודעים מי ברא אותו, את האלוהים שלהם. אבל הם בכל זאת מאמינים שהוא קיים. השאלה ששאלת היא שאלה גדולה. ענקית. ואחלה של שאלה. פשוט לא נראה לי שתקבל עליה תשובה.

ש.חי

New member
ראשון ואין ראשית לראשיתו

"ראשון ואין ראשית לראשיתו" המושג של מה היה לפני חוזר ונשנה שכן אין דעת האדם מסוגלת להבין דבר שכזה לדוגמא המושג "אין סוף" גם אינו נתפס בריאת העולם נתנה את מימד הזמן לא היה מושג כזה לפני כן ועצם בריאת הקב"ה את העולם שם שם את הזמן ולכן אין שאלה של מי היה לפני כן היתה נשאלת אם אין זמן לא היה לפני ואין אחרי וכמו שצייתי משלושה עשר עיקרים "ראשון ואין ראשית לראשיתו"

ש.חי

New member
ראשון ואין ראשית לראשיתו

"ראשון ואין ראשית לראשיתו" המושג של מה היה לפני חוזר ונשנה שכן אין דעת האדם מסוגלת להבין דבר שכזה לדוגמא המושג "אין סוף" גם אינו נתפס בריאת העולם נתנה את מימד הזמן לא היה מושג כזה לפני כן ועצם בריאת הקב"ה את העולם שם שם את הזמן ולכן אין שאלה של מי היה לפני כן היתה נשאלת אם אין זמן לא היה לפני ואין אחרי וכמו שצייתי משלושה עשר עיקרים "ראשון ואין ראשית לראשיתו"

Tulula

New member
וגם כמו לשאול.....

מי ברא את מי ? אלוהים או האדם? אלוהים קיים קודם או שהוא קיים רק כי אנו מאמינים בו? וזה לא שאני לא מאמינה, אבל באמת זה בלתי נתפס שלפעמים אני חוטאת בספק...

אחי :) אתה חי בסרט ->

(אני מאמינה באלוהים ) הטענה היא שאלוהים הוא הבורא הגדול והיחיד שעומד מעל כולנו וכמובן מי שברא אותנו ומה מכאן יוצא????????? וזה מה שיוצא -> אנחנו חייבים לציית לו-כי הוא ברא אותנו אסור לנו לחטוא -כי אז הוא יעניש אותנו אסור לנו להעמיד פנים שאנחנו אלוהים כי תמיד יש משהו מלמעלה שמשגיח עלינו ואוהב אותנו וכמובן ואיך שלא אין משהו שברא את אלוהים הוא שם הוא ברא ואנחנו חייבים להקשיב לו כמו שהפיתגם אומר "קטונתי אני מלחשוב אלוהים חושב בישבילי " ובקשר לזה שחשבת על זה אם היית מסתכל קצת יותר טוב בת"נך היית רואה האי סי קיו שלי הוא 121847498 אם אתה רוצה לדבר מיכל:)

itsikd

New member
אם כך אין לך תשובה

זה כל מה שרציתי לשמוע - אין לך תשובה למי ברא את אלוהים כי את רואה בו אקסיומה בלתי מוכחת ולכן זוהי אמונה ולא עובדה את לא יכולה להוכיח שאלוהים קיים. את לא מוכנה להקשיב לדיון פילוסופי באפשרות שאין אלוהים ?? ראי תשובתי לש. חי בקשר לתנ"ך - יש לי נסיון חיים בעולם הדתי ואני מכיר את התנ"ך

Nagini Potter

New member
ואם התקבצו כאן מאמיני אלוהים.....

אז גם לי יש משהו להגיד. מה שאני אומרת עכשיו נאמר בלי שום שנאה או כעס או רצון להעליב מישהו, זה פשוט מה שאני חושבת, ותתקנו אותי אם אני טועה. אני קוראת בתנ"ך ומנסה לחשוב על סיבה אחת טובה למה לי להאמין באלוהים, למה לי להגביל את האוכל שלי בשבילו, לחתוך את עורלת בניי בשבילו, למה לי להתפלל לו? התחלתי לחשוב על זה אחרי שקראתי את ´מר אל, כאן אנה´. ספר מקסים, דרך אגב! אנה אומרת, שאלוהים כל כך גדול, ואנחנו כל כך קטנים.... בשבילו אנחנו כמו נמלים, לא אכפת לו מאתנו. משהו כזה. ואז חשבתי על זה. והגעתי למסקנה, שהאמת, אלוהים הוא די - איך להגיד - די מניאק. הוא בא, ובורא אותנו. סתם, בלי סיבה, כי משעמם לו. הוא ברא אותנו סתם כדי לבדר את עצמו, סתם כדי שיהיה מי שיסגוד לו ויעריץ אותו. ואז, ברגע שאנחנו לא מלקקים לו את הרגליים, הוא מביא מבול ומוחק אותנו. כן, אני יודעת, המבול בא מסיבות אחרות, אבל זה רק דימוי. לא ממש אכפת לו מאיתנו, כל כך הרבה אנשים סובלים כל יום, כל כך הרבה אנשים מתים בטרם זמנם, ואיפה אלוהים? נעלם. לא אכפת לו בכלל מה קורה לנו, הוא בורח דווקא כשצריך אותו (ע"ע היטלר ושות´). אבל ברגע שאנחנו לא סוגדים לו יום ולילה - אז הוא שם לב. דקה לפני זה זעקנו בסבל וייסורים, ולא שם לב. ואני יודעת שזה לא אמור להיות ככה, אז תגידו לי איפה הבנתי לא נכון? Nagini Potter

*אבי*

New member
משהו על התפיסה של האל

קודם כל, כבר בהתחלה, אני רוצה להבהיר שהכוונה שלי בתגובה הזו היא לא לשכנע אותך שכדאי או נכון להאמין - אלא רק (לנסות) להראות שהאמונה אינה נוגדת את ההגיון. משום מה, בדיונים על מציאות האל, הצד הלא מאמין משתמש בלי להרגיש בטיעונים שמתבססים על כמה "תפיסות" של האל, שקנו להן אחיזה חזקה כל-כך עד שההתייחסות אליהן היא כאל מובנות מאליהן. למשל: האל אמור להראות לנו שאכפת לו ("...לא אכפת לו מאיתנו"); לאל יש תפיסות טוב ורע דומות לשלנו ("כל כך הרבה אנשים מתים טרם זמנם..."); וכמובן - האל חייב להענות לבקשות שנראות בעינינו מוצדקות ("...הוא בורח דווקא כשריך אותו"). מתוך קבלת הנחות היסוד האלה, קל להביא טיעון הגיוני: כל זה לא נכון, ולכן - האל לא קיים. לכאורה, הסקת מסקנות לוגית. ולא הוא. לא ניכנס (כרגע) לשאלה אם ההנחות הללו (כולן או חלקן) נכונות או לא; זה לא רלוונטי. בין אם כולן נכונות ובין אם אף אחת לא נכונה, הדבר אינו סותר את קיומו של האל אפילו במעט. הדבר היחיד שעומד בשאלה כאן הוא האם התפיסה *הנפוצה* של האל היא אכן נכונה. לדעת המאמינים, קיומו של האל הוא עובדה. אין שם "בחירה" אם להאמין בו או לא, כמו שאין שום בחירה אם להאמין בשמש, או בים, או במגדלי התאומים. כולם עובדות באותה מידה. השאלות ששאלת דורשות ללא ספק תשובות, והן יכולות להעלול שאלות על עקרון השכר והעונש או על עקרונות חשובים אחרים בדת - אבל לא על קיום האל.

Nagini Potter

New member
לא אמרתי שאלוהים לא קיים

אני לא יודעת אם אלוהים קיים או לא, וגם לא יותר מדי אכפת לי. אני רק אומרת שאם הוא קיים, הוא לא שווה את כל הטירחה הזו שהדת דורשת Nagini Potter

more

New member
להאמין כי

האמונה היא בתוכך אף אחד לא יכול להסביר לך אותה. אבל גם להאמין בעצמך דורש חלק אם לא את כל מה שכתוב בתורה. לאכול, בגלל הבריאות. לשמור שבת, בגלל שמירה על קירבה למשפחה. לא לרצוח, לגנוב וכדומה. ההיסטוריה שזורה ומתוכננת בדיוק מפליא. כמו ששני האנשים שהמציאו את פצצת האטום היו יהודים ולכן ברחו מגרמניה של היטלר, ובזכות זה, ארצות הברית המציאה את האטום. ולהיטלר לא היה כוח הרסני יותר, לשלוט או להרוס את העולם. הכל שזור, ולא תמיד אנחנו מבינים. הנקודה התחתונה היא שגם אתה אחראי לגורלך ולא רק אלוהים. אלוהים קבע לך לאיזה נקודה תגיע, ואתה (וגם אחרים לפעמים בשבילך) קובע איך יראו חייך עד לנקודה זו. וכל זה בגדר "אולי" גדול

דרדרית

New member
להאמין כי... להאמין ב... ../images/Emo38.gif

הסיבות לאמונה הן שונות וגם הדרך לאמונה היא שונה מאדם לאדם. מה שחשוב הוא שהאמונה היא עניין אישי של כל אחד מאתנו. לאחדים היא צורך - כי יש משהו גדול מאיתנו שיצר וברא את העולם וקובע סדר מסויים בעולם זה, ומאידך, ישנם כאלה שנותנים כוח זה לאדם... רציתי רק לחדד את ההבדל בין סוגי מאמינים באל: ישנם כאלה שנולדים לתוך האמונה הזו, יונקים אותה עוד בינקותם. אשריהם וטוב להם. למרביתם גם הספקות והשאלות על פי רוב נעלמות כי התשובות שהם מקבלים היא לא לחקור בנפלא ובגדול מהם. והם לא חוקרים.. אך ישנם חילונים לא מעטים שהגיעו לאמונה. כאן המעניין הוא למה?? מרביתנו מכירים את החוזרים בתשובה. חיפשו משהו- מצאו. אך ישנם חילונים רבים שהחלו להגיע למיסטיקה או לחיפוש עצמי אחר..ושם מתוך התהיות וראיית המופלא, אי אפשר שלא להגיע למסקנה כי מאחורי המופלא הזה קיים כוח גדול מהאדם. מהו הכוח הזה?? בהודו הוא אחד.... באיסלם הוא אחד.. בנצרות וביהדות הוא אחד.. למעשה- בכל הדתות המונוטאיסטיות - האל הוא אותו אל רק האמונה בו היא אחרת. איך זה ניתן להסבר??? אם מסתכלים ובוחנים רואים את ההקבלה ההיסטורית בדתות השונות (מישהו הזכיר את המבול..). איך זה?? משהו פה הרבה יותר לא מובן. גם התיאוריות השונות על חוצנים מביאה לחשיבה כי יש "סדר" בבלאגן הזה.. ומישהו צריך להיות אחראי על הסדר הזה. לא? וכאן נכנסת האמונה.. כאן נכנס האלוהים רק שכל אחד יכול לקרוא לו בשם אחר ולתת לו תפקידים אחרים. ולעצם השאלה- מי ברא אותו???? הוא קיים מבחינתי כאנרגיה, כישות רוחנית, כמשהו ראשוני. כאלוהים.. ויש דברים ראשוניים בקוסמוס הזה. אולי אני מסתתרת מאחורי מילים.. אבל.. אפשר להאמין לדעתי גם במשהו שלא יודעים את מקורו. ולא כל דבר אני יודעת . מי ברא את האלוהים זה רק אחד מהדברים האלה. חשוב לי יותר להבין (מה שאני לא מבינה), איך אני מקלידה במחשב שורות אלה ו- הופ.. כל מי שפתח ברגע זה את המחשב בכל מקום שנמצא.. והגיע לפורום זה, יכול לראות את דברי.. אז אתחבט בדברים גדולים שאני לא מבינה???? דרדרית

למעלה