שאלה למאמינים באלוהים (וגם לי שלא )

itsikd

New member
אבל למה צריך אמונה בכלל

הרי אמונה אינה מבוססת על עובדות מוכחות לא ניתן להוכיח שיש משהו מעבר למה שאנחנו מרגישים וחושבים אפילו לא ניתן להוכיח את שהפורום הזה קיים השאלה שלי מדוע אנשים מאמינים בדבר שהוא לא בהכרח נכון ?? כל דת שהיא מראשית הימים אפילו עובדי האלילים בעבר הרחוק התשובה האישית שלי - היא מרדף אחר מטרה ורצון להרגיש שלמים ומאושרים ולא כי באמת יש אלוהים

דרדרית

New member
להאמין ב.... להאמין כי..... אבל....

אולי לא צריך אמונה, ואולי כן. כולנו שונים. זאת עובדה!! הצרכים שלנו שונים אולי מישהו חייב את ההוכחה ומישהו אחר יאמר "החוכמה היא להאמין במה שלא רואים, ולא במה שרואים" יש מישהו שהמשפט האחרון מתאים לו (לי למשל - דרכו יצאתי לחיפוש מעניין שלימד אותי רבות על עצמי) מטרה? - שאלה לי אליך. וכשתשיג את המטרה- מה אז? תחושת ההצלחה לשנייה ואחר כך- ריקנות?? המטרה הושגה? או עוד ועוד לחפש כל החיים. מה זה להרגיש שלם? מהו האושר??? איך אני יכולה להרגיש שלמה כשאני יודעת שאני לא מושלמת?? ואני לא!!! ואיך זה מתקשר לאלוהים?? ואיך זה מתקשר לאמונה??? אגב.. עם מה שמרגישים אי אפשר להתווכח. לכן- אם טוב לך בדרכך- אז אחלה. ואם לא- שיהיה לך בהצלחה עם החיפוש ומקווה שתמצא דרדרית

itsikd

New member
לגבי מטרות

יש לי מטרה אחת בחיים והיא האושר שלי זוהי מטרה קבועה - זה לא משהו שאני אגיע אליו ואחפש מטרה חדשה תמיד אני במרדף אחרי האושר - אני מאושר מעצם הידיעה שאני עושה למען האושר שלי - זוהי דרכי ואני לא מחפש אחרת את לא יכולה להגיד שלך אין מטרה כלשהי - לכולנו יש השאלה האם מודעים אליה ופועלים למענה לפעמים דברים מסוימים מסתירים את המטרה את מאמינה באלוהים ויודעת מבפנים שזה מה שיעשה אותך מאושרת ושלמה אבל זאת לא שאלתי אליך - מדוע האמונה היא זאת שעושה אותך מאושרת ? מדוע את חושבת שאמונה באלוהים תעשה אותך יותר שלמה? על מה את מסתמכת בתיאוריה הפילוסופית שלך ?? על מה שאמרו הרבה אנשים במהלך ההיסטוריה על החינוך שקיבלת ? על עובדות ???

דרדרית

New member
על מטרות ועל אמונה - תגובתי ../images/Emo41.gif

לא האמונה עושה אותי מאושרת וגם לא המטרה שיש או אין לי !!!!! להיות מאושרת מבחינתי הוא להיות להיות שלמה עם עצמי ועם מי שאני. לאהוב את עצמי ואת הזולת, לשאוף שיהיה טוב לי ולסביבה שלי... מוזר. נכון? המטרה בחיים?? היא לא האמונה ולא האושר . המטרה היא החיים, לדעת כי מה שאני עושה זה מה שאני צריכה לעשות, או במילים אחרות - עשיית הייעוד שלי. מוזר, אבל אני לא במרדף אחרי כלום, הולכת לאט, נהנית מההליכה ויודעת שבסופו של דבר, הדברים ייסתדרו. המטרה- להנות בכל יום מחדש ולשאוף שהוא יהיה היום הכי מאושר בחיי כאילו אין יום אחר מלבדו. אבל- אני לא במרדף אחר האושר, אני נהנית מהדברים הקטנים ומחפשת גם בהם את האושר שלי. יודע מה????? לא מסתמכת על שום תאוריה מלבד זו שטוענת שאם אשקיע את כל כולי בעבר (על מה שהיה) או בעתיד (על מה שיהיה) אפספס את הרגע- וזה הכי חשוב. זוהי תיאוריה פילוסופית??? בספק. זה משרת אותי??? כן!!!! אז למי איכפת יותר???? דרדרית ואגב- מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לך ולהפך שיהיה לך בהצלחה בחיפוש.

itsikd

New member
את מסכימה איתי ולא מודה בזה

קודם כל שוב אני אומר - אני לא בחיפוש אחרי כלום המטרה שלך היא עשיית היעוד - אבל קחי את זה צעד קדימה מה טוב בשבילך שאת עושה את היעוד שלך ?? ההרגשה של שלמות נפשית שזהו האושר החשוב מכולם

דרדרית

New member
אני חושבת אחרת ממך עדיין!!! קרא

שוב את דברי ותבין. אגב זכותך לחשוב כך ולראות את דרכך כנכונה אבל מבחינתי דרכי היא הנכונה. אז מה הבעיה? שאני חושבת בשונה ממך?????? דרדרית

*אבי*

New member
אולי לגבי כמה אנשים...

אבל לא אצלי, ולדעתי, לא אצל שום מאמין אמיתי. יש סתירה לוגית במשפט שלך: "מדוע אנשים מאמינים בדבר שהוא לא בהכרח נכון?". הרי זוהי הגדרת האמונה. התשובה פשוטה: אנשים מאמינים כי הם חושבים שזה נכון, כי זו התאוריה המתקבלת ביותר על דעתם, כי יש לה אסמכתאות רבות (אם כי לא הוכחות מדעיות). כשאדם עומד בפני משהו לא מובן, טבעי (ונכון) להניח הנחות. לדעתי ההשלמה עם ה"אין הסבר" לכל דבר שהמדע לא השכיל עדיין לתת לו תשובות, היא הבריחה האמיתית. בנוסף, עובדות מדעיות רבות שהיום הן מובנות מאליהן, התחילו את דרכן כתאוריות לא מוכחות. אם נח לך, אתה יכול לראות את הדת כאחת מאלה: עוד תיאוריה על העולם, שלא הוכחה עדיין, אך גם לא סותרת שום דבר שהוכח.

itsikd

New member
אני אענה לך פה גם על מה שכתבת למטה

נכון אין מניעה לוגית להאמין אבל עדיין זה לא מסביר למה יש צורך להאמין ? את חושב שזה נכון שיש אלוהים ? אתה חושב שהדת היהודית היא הנכונה ולא דוקא האלוהים של ישו או מוחמד ? אתה טוען שיש לך אסמכתאות ?? מהן אותן אסמכתאות ?? פרט אולי גם אני אתחיל להאמין נכון הדת היא עוד תיאוריה על העולם שלנו אתה יודע כמה תיאוריות לא מוכחות כאלה יש ? כמה אפשר להמציא בשניה של מחשבה ? אין לי בעיה להמציא ברגע זה עוד תיאוריה השאלה שלי היא פשוטה - למה ?? למה אתה דבק בתיאוריה שלך ?? חייב להיות משהו שעליו אתה מסתמך ועל זה אתה לא עונה

*אבי*

New member
בקשר ל"למה" להאמין,

אין ולא יכולה להיות לזה תשובה, כי זו לא בחירה; מי שמאמין, לא יכול לבחור שלא להאמין, גם אם הוא ממש רוצה. מבחינתו הדת זו עובדה, כמו השמש, כמו הירח, כמו המקלדת שעליה אני כותב - קיים, אם רוצים או לא. כך שהשאלה למה להאמין אינה קיימת. שאלה שכן קיימת, היא איך ומדוע אדם הופך לאדם מאמין. בקשר אלי, בהחלט, מבחינתי הדת היהודית היא הנכונה. איך הגעתי לזה? אחרי הרבה מחשבה, וכן - גם אינטואיציה, הרגשה פנימית. אל תזלזל בזה. בקשר לאסמכתאות (ואני מדגיש, לא הוכחות אלא אסמכתאות), בהחלט יש לי, אבל אני לא מתכוון לפרט אותן כאן, בעיקר כי אני לא מיסיונר. אין לי עניין לשכנע אף אחד בנכונות הדת; רק לעקור את הדעה שהדת נוגדת את ההגיון.

itsikd

New member
לא אמרתי שהדת לא הגיונית

אני לא יכול להוכיח שהדת לא נכונה ואתה לא יכול להוכיח שהיא כן כמו שאמרתי כבר - כל אחד בוחר את דרכו ומחליט איך לחיות את חייו ומהו היעוד שלו הגשמת היעוד היא מטרת החיים של כל אחד מאיתנו אז אתה תעבוד לאלוהים ואני אגשים עצמי בדרכי שלי

itsikd

New member
אבל לעצמך אתה לא חייב תשובה ??

למה אתה מאמין ??? למה אני לא מאמין ?? כי אצלי זה לא בא מבפנים ?? יש לך רגשות ותחושות ואתה לא יכול להסביר אותם לעצמך ???? ואיך בדיוק נכנסו היטלר והפצצה האטומית לנושא ??? מה הקשר בכלל ?? ותפסיק להשתמש באלוהים בתור עובדה כדי להוכיח שהוא קיים זה כאילו אני אגיד 2+2=5 כי קודם כל 2+2=5 ומזה יוצא ש 2+2=5

more

New member
איציק היקר

אפשר לחשוב שממש התרגשת עם כל סימני השאלה. כל אחד מאמין במשהו אחר, לא? בכול מקרה, אני מאמין כי אני מרגיש את אלוהים בתוכי ובכל דבר שאני עושה בחיים. ואני מניח שאחרים מאמינים בדברים אחרים בגלל סיבה זו או היפוכה. בל מקרה צריך להרגיש משהו מבפנים... לא טענתי שאתה לא מרגיש, אולי אתה פשוט לא מרגיש את אותם הדברים לאותם הדברים. בשבילי אלוהים הוא חלק ממשוואה. חלק מהמשוואה שלי. ואני לא צריך להוכיח לאף אחד שהוא קיים, כי אני יודע בשביל עצמי. כל אחד ומה שעושה לו טוב. אנשים מאמינים במה שנוח להם להאמין. אני ממליץ לך לקרוא את מה שכתבתי על פצצת האטום שוב, אולי תבין את ההקשר.

פגעסוס

Well-known member
מה התשובה שלך איציק?

אתה מתייחס לכך שאין אלוהים בתור אקסיומה. אתה מתייחס לכך 1+1=2 מתוך כך ש 1+1=2. כולנו מאמינים במשהו, וכולנו מתבססים על אקסיומות מסויימות כי לעולם לא נוכל להוכיח את הכל!! תמיד יהיה משהו שמרכיב את ההוכחה שגם הוא ידרוש הוכחה. גם אני לא מאמין באלוהים, אבל לא בגלל שאין עובדות שתומכות בקיומו של אלוהים, אלא בגלל שבחרתי שלא להאמין. באותה מידה גם אין עובדות שתומכות באי קיומו של אלוהים. אמונה בסופו של דבר היא עניין של בחירה. ובנוגע לשאלתך התשובה היא כן! זה נובע מהדרך שבה גידלו אותנו ומהחוויות שחווינו במהלך חיינו. דוגמא: חבר שלי היה דתי ומאמין גדול. בצבא הוא איבד מהאמונה וחזר בשאלה. הוא בחר שלו להאמין!! למה? חוויות שקרו לו, דיעות שונות ששמע, והחשיפה לאפשרויות אחרות. השאלות שלך הן שאלות טובות, אבל אם חוזרים עליהם שוב ושוב גם אחרי שהאדם איתו דיברת מבהיר כי אינו מעוניין לשנות את אמונתו בגללן אז הן נשאלות לשוא. יתכן ובעתיד האמונה תשתנה. יתכן וכמה מאיתנו יחזרו בשאלה, וכמה יחזרו בתשובה... למה? למה לא?? GYXOIO

itsikd

New member
התשובה שלי היא מאוד פשוטה

לרגע לא טענתי שאין אלוהים טענתי שלא ניתן להוכיח שהוא קיים בדיוק באותה מידה ידידי פגעסוס שאתה לא תוכל להוכיח לי שאתה באמת קיים אין לי שום אקסיומה !! להיפך טענתי שמי שמאמין הוא זה שמציע אקסיומות אולי יש אלוהים ואולי אנחנו רק בסרט וכל היקום הזה קיים לנו רק בראש הדבר היחידי שהוא אקסיומה לדידי הוא אני עצמי לא תוכל לשכנע אותי שאני לא קיים לכן מתוך זה באה גישתי - אני חי את חיי בדיוק כמו שהאני הפנימי שלי אומר לי לעשות. אם אדם אחר מחליט לחיות את הסרט שלו עם אקסיומות מתוך הרגשה פנימית - אז שילך עם זה ויחיה את חייו בצורה שהור ירגיש שהוא ממלא את יעודו בחיים בחיים לא ניסיתי ולא מתכוון לנסות להחזיר מישהו בתשובה השאלות שלי נועדו בכדי להבין מה אחרים מרגישים

אלוהים מגדיר את עצמו

אינני אדם "דתי" אך אנסה לתת תשובה פילוסופית לבריאת אלוהים אנחנו בתור יצורים הרואים בכל דבר תוצר של דבר מה אחר איננו יכולים לנתק את המסובב מן המסובב נסיון להפריך את אלוהים ע"י שאלה כמו מי ברא את אלוהים הוא חסר טעם. מן ההגדרה אלוהים הוא זה שברא את חוק הסובב והמסובב ועל כן איננו כפוף אליו. אי לכך, אל לנו לנסות להסבירו ע"י חוק אשר הוא עצמו ברא. הנסיון להסביר את אלוהים לעולם יהיה חסר טעם. יש שלוש אפשרויות: 1. אלוהים חיצוני אשר ברא את העולם וכל אשר נוצר הוא יוצרו 2. אני, או כל אחד אחר אשר סבור שהוא "אני" הוא עצמו אלוהים 3. אין אלוהים, אין סיבה לחפש סיבה

הבורא הוא אין סופי מה שלא מוגדר

בזמן חבל שאתה מבזבז אנרגיות למה לא להאמין.מקוה שהכל מתוך מחשבה..

קורונה

New member
אני מאמינה

אלוהים הוא רוח ורוח הייתה עוד לפני הבריאה כמו חושך ומים

למעלה