שאלה ללומדים חיפה.

שאלה ללומדים חיפה.

האם ניתן לעבור ממדעי המדינה למשפטים בתום שנה א'? או בכלל מתישהו במהלך התואר?

flutter girl

New member
הצעה שלי,

תבדקי במזכירות של משפטים. מה שכן, אני לא כל כך רואה איך זה אפשרי במגבלת הזמן המקורית, בהתחשב בעובדה שבשנה א' יש קורסים בסיסיים שחלקם צריך כדי להתקדם לאחרים. אבל באמת שלא יזיק לשאול וממה שיצא לי להכיר הן מאוד נחמדות שם.

הייבי

New member
לפי דעתי- בלי ללמוד בחיפה-

עקרונית אפשר לעבור מכל חוג לכל חוג בכל שלב- כל מה שצריך הוא לעמוד בתנאי הקבלה לחוג שאת מעוניינת (או על בסיס פסיכומטרי+בגרויות או על בסיס ציונים מהחוג שאת עוברת ממנו- זה כבר תלוי במוסד הלימודי), אבל, מכיוון שאין חפיפה נושאית בין מדע המדינה למשפטים (למען האמת אין חפיפה נושאית בין משפטים לשום חוג אחר) לא יאפשרו לך להיכנס ישר לשנה ב' או כל שנה אחרת, אלא המקסימום הוא שניתן לקבל מספר מועט של פטורים על בסיס מה שכבר נלמד (באת"א זה נקרא לימודים מחוץ לחוג ואפשר להזדכות על עד 10 נק' אני מניחה שגם בחיפה יש הסדרים דומים). בכל מקרה, ההרשמה לשנה הבאה בעיצומה ולכן כדאי לברר את זה בהקדם במזכירות הרלוונטית אם את מעוניינת בשנה הבאה.

flutter girl

New member
בתור לומדת חיפאית../images/Emo3.gif

הדבר היחידי שאני מאמינה שיהיה אפשר להזדכות עליו, זה קורס כלשהו שיכול להיחשב כקורס בחירה במשפטים, החל משנה ב'. למרות שלדוגמא יש חפיפה נושאית קלה בין כלכלה למשפטים, כאשר אם לומדים את מבוא א' בכלכלה, פטורים מיסודות בכלכלה למשפטנים ואז נותר להשלים רק יחידה משפטית אחת במקום את כל הארבע. אבל זאת החפיפה היחידה שידוע לי עליה, שהיא במסגרת קורסי חובה ולא קורסי בחירה, וזה לא רלוונטי לשאלה המקורית.

למעלה