שאלה ללומדים בבר-אילן

DOWNTOEARTH

New member
שאלה ללומדים בבר-אילן

נרשמתי למסלול משולב משפטים-פילוסופיה (מסלול ישיר לתואר שני). כרגע יש לי לבטים אם בכלל אני מעונין לקחת את המסלול המשותף. בשנה הראשונה יש רק שני קורסים שחובה לקחת מהמחלקה לפילוסופיה ואז בהמשך אחליט אם אני רוצה להמשיך במסלול או לא. במידה ואני מעונין לפרוש מהמסלול השנה או בשנה הבאה, האם זה מספיק שאני לא ארשם לקורסים ואז לא יחייבו אותי או שאני צריך להודיע מראש שאני מעונין לעבור למשפטים חד-חוגי? כי ברישום, שני המסלולים פתוחים להרשמה נפרדת.
באותו עניין, במידה ואקח את כל קורסי החובה בפילוסופיה השנה ואחליט על סמך ממוצע ציונים שיותר מתאים לי לעבור למסלול של תואר משולב ראשון ושני במשפטים, האם אוכל לעשות זאת גם אם שילבתי פילוספיה בשנה הראשונה ושיניתי את דעתי או שמלכתחילה אצטרך להחליט שאני לומד אך ורק משפטים חד חוגי כבר מהשנה הראשונה ועל בסיס זה אוכל להגיש בסוף השנה הראשונה בקשה לעבור למסלול של תואר ראשון ושני במשפטים ?

lol65

New member
באמת שלגבי הדברים הטכנים האלה

הכי טוב ובטוח זה לשאול את המזכירות. לגבי השאלה הראשונה, אני די חושבת שצריך לעבור פורמלית למסלול חד חוגי. לגבי השאלה השנייה, אני לא מאמינה שתהיה בעיה להחליף אח"כ מסלול משילוב עם פילוסופיה למשפטים בלבד, אבל ברור שעדיין תצטרך לשלם על הקורסים בפילוסופיה שתיקח בשנה א', גם אם אח"כ תפרוש מהמסלול הזה. כמובן שהתשובות הן לפי השערתי בלבד, ואני ממליצה להתקשר למזכירות הפקולטה (דבר עם בבי).

DOWNTOEARTH

New member
תודה

אפנה למזכירות בטלפון או שמקסימום אמתין לתחילת השנה. גם ככה יש שבוע שינויים.

lol65

New member
אגב

גם אם בסוף תחליט לא לעשות את התואר בפילוסופיה, בתואר הראשון במשפטים בבר אילן יש אפשרות לבחור כחלק מקורסי הבחירה במשפטים קורסים בפילוסופיה, אז כן תוכל לגעת בנושא קצת בכל מקרה.

DOWNTOEARTH

New member
נכון

אבל קודם כל באנו ללמוד משפטים. חבל על נ"ז של קורסי בחירה חשובים שיבואו על חשבון קורסים בפילוסופיה .
נו טוב, אי אפשר להנות מכל העולמות אבל לפחות אצלי, משפטים קודם לפילוסופיה. מה גם שאיך שלא מסתכלים על זה, משפטים זה סוג של פילוסופיה למתקדמים. אני בטוח שגם למשפטנים יש "אתי חפירה" לא פחות עבים ולא פחות יעילים.

למעלה