שאלה לכל המחוננים

שאלה לכל המחוננים

תמיד אמרו לי שאני טמבל , אז רציתי לדעת איך אהיה חכם - יש איזה ספר שאני יכול לקרוא כדי להיות מחונן? (עדיף ספר קצר)

היו ימים

שגם הבנות היו הולכות עם קוקו וסרעפן (אולי עם א'). היו ימים.. להיכן נעלמו אותם ימים?

lepidus

New member
אל דאגה, הם עוד ישובו

קהלת אמר לי...

גם אתה בקשר עם קוהלת ? ../images/Emo12.gif

איזה קטע , גם אני! מה האי סי קיו שלו , דרך אגב , אתה זוכר?

bang69

New member
<:)

(זה סמיילי כפול בכותרת, אם מישהו לא הבין) אממ... הכל יחסי- אם אני אומר "אני שמן" זה כי אני משווה את עצמי ל-X, שיותר רזה ממני. באותה מידה אני יכול לומר "אני רזה כמו מקל" אם אני משווה את עצמי ללוחם סומו. אם אומרים לך "אתה טמבל" זה יחסי להם- אולי אמרת משהו שלא התאים לרמה שלהם, אבל בד"כ (בדרך כלל. אני אוהב לכתוב בקיצורי דרך) אנשים לא שמים @
(צונזר) על מה שאומרים להם. אבל אם אתה רוצה להיות ברמה שלהם אתה צריך להתאים את עצמך להם- אם הם מדברים על התיאוריה האחרונה של פרופ' אוסוולד לכבידה קוונטית (סתם אילתרתי משהו. אם כבר, מי היה אוסוולד מוסלי? [אבל תכתבו בקיצור]) ואתה מנסה להשתלב אבל אתה לא מבין על מה הם מדברים, תעשיר את הידע שלך- זו אחת הדרכים שתוכל להיות חכם. כדי להיות מחונן אתה צריך כישרון מולד או ידע רחב מאוד בנושא. בד"כ, יש מחוננים שמתמחים בכמה תחומים (לדוגמא- אומנות ומדעים או מוזיקה ואנגלית) ויש את החבר'ה שמתמחים בתחום אחד (לדוגמא- מדעים, ביולוגיה, מוזיקה). אם אתה רוצה לדעת לאן אתה שייך, תעשה מבחן I.Q- למרות המחיר שלו הוא ייתן לך מדד לרמת המשכל שלך (שים לב, רמת משכל ולא ידע!!). אפשר לשפר את התוצאה ע"י תרגול רב או האזנה למוצרט (שמעתי מחבר שזה גורם לעלייה ברמת המשכל שלהם.
איך זה אפשרי? מישהו יכול להסביר לי?). אף ספר לא יכול לגרום לך להיות מחונן כי ספרים גורמים לך להיות פסיבי ולקרוא את ההגיגים של מישהו חכם יותר, ואילו חוברות, תרגילים, מבחנים וחידות משפרים את רמת הידע והמחשבה שלך כי הם גורמים לך לעבוד.

אם הבנתי אותך נכון

מה שאתה מציע לי זה בעצם להקשיב לקובי פרץ , לא לקרוא ספרים כי מהם רק נהיים יותר טפשים , להשוות את עצמי תמיד למישהו שמן וטיפש יותר , ולהיבחן במבחני IQ עם תוספת זמן מאושרת מראש כדי לקבל ציון גבוה. זה מה שאתה אומר לי בעצם? הבנתי נכון?

ביציק

New member
למה אתה חושב שאתה טמבל?

כי אנשים אומרים? אנשים יכולים להגיד הרבה דברים.. אתה אמור לדעת מי אתה ומה אתה, החברה מעצבת את בני האדם, אבל במצבים שהם גורמים לך לרגשי נחיתות כאלה (הרגשה שאתה פחות מהם), אל תסתובב איתם...

willo1

New member
מה פתאום!

ספרים זה דבר ממש חשוב! לומדים המוון מספרים. ובאמת למה אתה חושב שאתה טמבל? איך הגעת למסקנה הזו?

bang69

New member
לא הבנת..

לא אמרתי שספרים הופכים אותך לטיפש, אתה פשוט פסיבי ולא עושה כלום חוץ מקלרוא את הבלה בלה בלה של מישהו אחר. לא הצעתי לך להשוות את עצמך למישהו שמן וטיפש יותר אלא התכוונתי להסביר לך שכל מה שאומרים הוא יחסי. לגבי מבחני IQ עם תוספת זמן- מאיפה המצאת את זה?! הבנת אותי לגמרי לא נכון, ואני אשמח אם תסביר לי איך הגעת למסקנות האלו.

למעלה