שאלה לכולם...

שאלה לכולם...

בסוף הספר הרביעי מסופר שדמבלדור השתמש בשיקוי האמת "וריסטום" כדי לקבל תשובות על מה שקרה באותו ערב.
אבל במשך כל ארבעת הספרים הסבירו להארי, שלאחר תבוסתו של "אתם יודעים מי" (וולדמורט) משרד הקסמים תפש כמעט את כל אוכלי המוות אבל לא ידעו מי אשם ומי לא.
השאלה היא: מדוע אז לא הישתמשו ב"וריסטום" אם כך הם היו יכולים לתפוס את כל אוכלי המוות (אוכלי המוות היו מסגירים את מי שהם מכירים)

Marty McFly

New member
פששש שאלה טובה ואין לי תשובה...

אבל בעצם... לא, בעצם אין לי בינתיים

זוהי

New member
זה מאוד פשוט

כי במשפט הם לא יכולים לכפות על הנאשם לענות -וזה מצפית יתר של טלויזיה הוא-הנאשם-יכול להחליט לשמור על זכות השתיקה ואם יתנו לו את הסם אמת הזה הוא לא יהיה בהכרה מוחלטת , כאילו לא יהיה מודע ל´נזק´ הזה שהוא עושה לעצמו בעעעעע אני ממש לא ברורה קיצר...נראה לי שזה יכול לחבל בתהליכי בית המשפט זוהי

LuNaTiC

New member
זה מה שחיפשתי!

הנימוק ההגיוני... האומנם לא כל כך הוגן, כשמדובר ביכולת לתפוס אוכלי מוות ולהוכיך את חפותם של אנשים אחרים, אבל הכי הגיוני...

אז...

למה לא השתמשו בזה על סיריוס, נניח? הרי הוא יודע שהוא חף מפשע...! ואם מישהו מסרב לקחת וריטזרום, יש יותר סיכויים שהוא אשם, לא חושבים...? המפ... בקשר לסיריוס, הפיתרון ההגיוני הוא שג´קר לא חשבה על וריטזרום בספר 3...^-^ -ליאת-

Nagini Potter

New member
בדיוק -

אולי חוק זכות השתיקה אצל הקוסמים כולל את זה שמותר להם גם להסתיר אם הם מוכנים או לא מוכנים לקחת את הוריטזרום או מה שזה לא יהיה, כי אם כולם יידעו אם הם מוכנים לקחת את זה או לא אז גם יידעו אם יש להם מה להסתיר או לא..... נשמע לי חוק מפגר למדי, אבל נשמע הגיוני... Nagini Potter

coolit

New member
שטויות!

הרי אוכלי המוות הם פושעים בעצמם! זה כמו שאנחנו נותנים לערבים לעשות מה שהם רוצים, ולא פוגעים בערבים כי זה לא ´יפה´ (...), ובעצם הם אלה שפוגעים בנו! אבל למען האמת, יש המון שאלות כאלו. למה? בגלל שג´יי קיי רולינג המציאה את זה רק בספר הרביעי..

LuNaTiC

New member
זה עוד משהו

שג´יי קיי לא חשבה עליו... אמ, כמובן שלא.. אחרת מה היה מסובך בכל הספרים? כלום. אמ.. אז זהו... טעות. נסלח לה. -ענבל-

Hermione

New member
אמממ...

חשבתי שאמרו שהוא לא חוקי... אז הם לא יכלו להשתמש בו... אבל אני לא זוכרת, אז לא משנה

Dudidud

New member
כתוב...

שמשרד הקסמים אוסר להשתמש בו, ורק במקרים נדירים הוא מתיר... dudi

LuNaTiC

New member
אוקיי ותפיסה של אוכלי מוות,

איסוף מידע על וולדי והוכחת חפותם של אנשים היא לא סיבה מספיק מוצדקת? בלה!

Ms. Potter

New member
לפי דעתי...

לא השתמשו בוריסטום שניסו לתפוס את אוכלי המוות, משום שהם יכלו להיות רבים מידי, ולא ניתן להתחיל ולנסות על כולם את השיקויי, מה גם שאם מישהו נמצא אשם, אולי הוא מתחרט על כך, ורוצה להשתנות, אבל הוא כבר נמצא אשם... רוב הסיכויים הם שג´יי קיי תיכננה את עניין שיקויי האמת רק בספר הרביעי, ולכן הוא לא מופיע בספר השלישי ובסיפור תפיסתם של אוכלי המוות. לגבי הנושא של שיקויי אסור ומקרים נדירים- לדעתי המקרה חמור מספיק כדי שיתירו שימוש בשיקויי. לימור (שרוצה לישון, ולא ממש יכולה...)

Dudidud

New member
לא אמרתי ש...

זאת לא סיבה מספקת או שבגלל זה לא השתמשו בשיקוי, אלא שזה מה שכתוב... dudi

The Real Madeye

New member
תשובה לשאלתך + גילוי מרעיש ביותר

שיקוי וריסטום במתכונתו הנוכחית הוכן והומצא ע"י סנייפ - הוא אומר את זה להארי שהוא מאיים אליו - לכן מן הסתם לא השתמשו בו אז. טעות של גיי קיי בספר 2 - כשלוקהארט נותן לתלמידים את המבחן הראשון שלו (מה הצבע האהוב של לוקהארט וכו´ - כל השאלות הדפוקות האלו) הוא מקציב להם שלוש דקות ואז כתוב "אחרי 30 דקות הגישו כולם את המבחנים" - טעות של גיי קיי או של גילי בתרגום? האמת מאחורי וולדמורט ודמבלדור : לפי דעתי יש קשר עמוק שעוד לא התגלה בין וולדמורט לדמבלדור. יכול להיות שזה קשר בין תלמיד למורה שהיה בשלבים מסוימים עמוק מאוד או אולי אפילו קשר משפחתי כלשהוא! זה נשמע מוזר אבל קשר שכזה יכול להסביר את מבט הגאווה/ניצחון שעל פניו של דמבלדור שהארי סיפר לו כי וולדמורט יכול לגעת בו (ספר 4) קראתי את ארבעת הספרים ברצף שוב (הייתי באבט"ש) וזה פתאום עלה לי לראש - אולי יש קשר כלשהוא ביניהם! בשלב מסוןים חשבתי שהם איכשהוא אותו בן אדם - כלומר דמבלדור התפצל לשני אנשים באיזשהוא מאבק בינהם והוא נשאר הטוב - ווולדמורט לקח את כל הרע - זה מסביר גם את הסכסוך בינהם - שניהם שווים בכוחם ושניהם מפחדים אחד מהשני. בנוסף - שרביטו של הארי ושרביטו של וולדמורט - שניהם עשוים מאותה נוצת עוף החול פוקס - איך זה קרה בדיוק? מישהו יכול להסביר? איך וולדמורט קנה דווקא את השרביט שיוצר מנוצת עוף החול של דמבלדור? יש משהו בין וולדמורט ודמבלדור שאנחנו לא יודעים - השאלה מה????!????!?!??! נמאס לי לחכות לספר 5!@@!!@!@!@@@!@!@!@!@

Skiter

New member
כמה תגובות ../images/Emo44.gif

בקשר לשאלה 2 על הטעות.. זה לא טעות כי בכאילו היה להם 3 דקות ובגלל שזה ההי כל כך ארוך זה נמשך!!!!!!! והקשר בין השרביטים של הארי וולדמרט הרי השביט בוחר את הקוסם וכשווולדי הטיל את הכישןף על הארי חלק ממנו "הועבר לחהארי" כמו הלחששנות... אז בטח בגלל זה ולא נראה לי שזה הגיוני מה שאמרת על דמבי וולדי אף על פי שאין סיבה שזה לא יקרה

S.tal

New member
גם אני חושבת...

גם אני חושבת שזו לא טעות בקשר לזמן המבחן..., גם אני חשבתי על זה, כי רק אתמול קראתי את זה... המבחן פשוט נמשך ונמשך עד לחצי שעה... טל, t@l

Nagini Potter

New member
אל תמהר להעביר בין הארי לוולדמורט

.... יכול להיות שעופות חול הם בעלי חיים מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד חזקים, ופוקס הוא עוף חול ממש ממש ממש ממש מוכשר, והרבה הרבה הרבה הרבה יותר חזק מאחרים, כך ששרביטים עם הנוצות שלו מיועדים לקוסמים מאוד חזקים.... ואולי גם הארי וגם וולדמורט הם קוסמים מאוד מאוד מאוד מאוד (אני כל הזמן חוזרת על עצמי היום....) חזקים, אז שניהם צריכים שרביט חזק. ואולי לא. המפ. Nagini Potter

Marty McFly

New member
וואי!

באמת עלול להוביל לתגלית מרעישה! יפה שחשבת על זה... (ג´יי קיי אמרה לי לא לגלות לכם את זה, אז לא יכולתי...)

Prongs

New member
אני מאוד מקווה

שצחקת בקשר להערה האחרונה כי כל המפגרים שבאו הנה וסיפרו לנו שחבר של הבת-דודה שלהם הכיר מישהו שהיה הבייביסיטר של הבת של רולינג ולכן הוא יודע מה יקרה בספר VI עפו מכאן דיי מהר. Prongs

למעלה