שאלה לכולם

benp10

New member
שאלה לכולם

איפה אתם עומדים בסוגיה Nature vs. Nurture? עד כמה אתם חושבים שהכשרון שלכם הוא מולד ועד כמה הוא טופח ע"י הסביבה (הורים וכד')? (אם מישהו מתנגד לעצם ההבחנה, אז בכלל נהדר). ובמקביל - עד כמה כל אלו שהיו בכיתת מחוננים מרגישים שזה עזר להם לפיתוח האינטיליגנציה שלהם? לא לכישורים החברתיים, הנושא שדומה שהוא הכי מודגש כאן, אלא ליכולות המחשבה עצמן.

benp10

New member
אוקיי, שמישהו יכתוב משהו

כי אני מתחיל להרגיש נבוך כאן.

neko

New member
זאת שאלה טובה...

אני חושב שעד היום אין מסקנות חד משמעיות. ראיתי על הנושא תוכנית בערוץ 8 פעם (לפני כשנה), והראו שם למשל זוג הורים ממוצע לחלוטין עם ילד שיצא גאון מוזיקלי (כבר בגיל 3 ניגן לפי שמיעה), ומצד שני הראו הורים שקיבלו תרומת זרע מ"בנק הזרע של הגאונים", כאשר חלק מהילדים באמת יצאו גאונים, אולם יצא גם אחד מפגר. מעניין...

benp10

New member
ברור לי

מנקודת המבט של החוקרים זה לא לגמרי ברור. אבל אני רוצה לשמוע מה שמחוננים חושבים לגבי עצמם, מהנסיון של עצמם.

MelodicTruth

New member
לא נראה לי שהבנת את השאלה

אני חושב שהוא התכוון לשאול על ההשפעה של הסביבה על הפוטנציאל עצמו, לא על המיצוי שלו. ככל הידוע לי, המדע עדיין לא הכריע בשאלה, אין ספק שהסביבה משפיעה, אבל היחס המספרי בין הגורמים עדיין לא ידוע.

לא נראה לי שאתה הבנת...

הוא שאל, אני עניתי (את מה שלי נראה, או בכל אופן, בהתאם למה שאני מייחסת ל"פוטנציאל" ול"מיצוי").

בעייתי לומר.

החינוך שלי הגיע אלי יחד עם הגנים, כך שזה לא בדיוק מקרה נוסף נוסח "בוא נבדוק תאומים זהים שגדלו בנפרד ונראה איך הם התפתחו".

למעלה