שאלה לכולם.........

inbardaf

New member
לא.

ראיתי את אפקט הפרפר 1 ו-2. אני מדברת על סרט אחר. עתיק יותר. שמתבסס על ספר עתיק עוד יותר. אני פשוט לא זוכרת את השם. כל העלילה מתרחשת בתקופה של ימי הבניים בכלל.

Mystic Circle

New member
בקשר למוות

אני רק מקווה שאין גלגול נשמות ואם יש אז אני לא רוצה "להתגלגל" שוב. רוצה לחיות בתור רוח ולהשקיף על העולם ולעולם לא להיוולד שוב, כי עייפתי

החיים כל כך מעייפים אותך?

ההרגשה שלך זה כימיה במח .........אפשר לשנות את זה........! אבל את אמרת שזה לא מפריע לך........ ואני לא מבינה איך? זה מרגיש שאת ממש לא אוהבת לחיות.

inbardaf

New member
הרגשה באה לידי ביטוי כחומרים כימיים

זה לא הופך את אותם חומרים לחזות ההרגשה. הרגשה מגיעה מהנפש - לא מהחומר. ככה לפחות אני מאמינה.... מה שלא סותר את העובדה, שע"י שינויים בחומרים כימיים אפשר להשפיע על ההרגשה. אני רק לא בעד..

פעם גם חשבתי ככה.........

עד שחקרתי קצת על כל התרופות הנוגדות דיכאון האלה...והבנתי שהרגשות שלנו ניתנות לשינוי על ידי הבנת המנגנון שלהם.......ואנשים שהיו ממש דיכאוניים הצליחו לצאת מזה על ידי שינוי כימי במח שלהם................ בגדול ...אני גם לא מתה על תרופות. אבל לפעמים זה כן עובד.

Mystic Circle

New member
אני לא בדכאון

פשוט עצובה ומאוכזבת מהעולם. איך אפשר לאהוב לחיות במקום שיש בו כול כך הרבה רוע, אונס, רצח המוני, התעללות בבע"ח, זיהום סביבה. שמחה זה כמו אופוריה בעולם הזה. זה כמו להיות על סמים. בדכאון יש הרבה חוכמת חיים.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

אפשר להשפיע על מצבי רוח גם בלי כדורים. ולכדורים יש גם נזק. בעיני עדיף תמיד לנסות בלי ורק אם אין ברירה אז... ומיסטיק ממש לא במקום שהיא צריכה כדורים. ומאיה - רק אל תתחילי להיות כמו כמה פסיכולוגים פה שנותנים כדורים בלי הבחנה לכל אדם שמקטר קצת..

נכון ולא נכון.......

אמנם יש הרבה מאוד סבל......אבל זה הכל עיניין של גישה......כי יש גם את העיניין של אז מה עושים עם זה..והאם בכלל אנחנו יכולים להשפיע..............אבל כל זה לא קשור לרגשות. אני אוהבת לחיות בעולם הזה בדרך כלל...וזה פשוט תחושה..........בלי שום קשר לסבל רוע .......זה הכל רק כימיה במח.....ואין כאן שום לוגיקה.

inbardaf

New member
טוב. נראה לי שזו הנקודה לסכם

שאנחנו לא מסכימות. אני בחיים לא אקבל משפט שאומר: זה הכל רק כימיה במוח... זה כ"כ להפוך את האדם ואת הרגשות שלו לכלום. ומזה גם את החיים...

סבבה.........

אבל אני בכל זאת אציין את זה שמה שאני אומרת לא סתם דיעות שלי..אלא זה נובע מכל מיני מחקרים שקראתי, למשל- אנשים שהיו בדיכאון וחוסר רצון לחיות התחילו לקחת תרופות וזה שינה את הגישה שלהם בחיים...ובדקו את האיזורים הפעילים שלהם במח לפני התרופות ואחרי ומצאו הבדל ניכר מאוד. פה את יכולה לאמר שזה "כח האמונה" שלהם בכדור....יכולהיות- אני עוד לא מספיק מבינה בתחום הזה. וכימיה- זה לא כלום.

inbardaf

New member
לא הבנת אותי

כמו שאמרתי לך כבר בתחילת הדיון בנושא: זה שרגשות באות לידי ביטוי בחומרים כימיים במוח, לא אומר שרגשות זה רק כימיה... זה נכון שע"י כדורים = חומרים כימיים, אפשר להשפיע על רגשות. אני מקבלת את זה. זה ברור ומוכח. זה עדיין לא אומר שהרגשות הם רק חומר.. זה בסה"כ אומר שאפשר להשפיע על רגשות באמצעות חומר. באותה מידה אפשר להשפיע על רגשות באמצעות מחשבות, למשל. וגם זה מוכח 'מדעית' כמו שאוהבים לומר.. יש כאן עניין של ביצה ותרנגולת. את יכולה להגיד שהחומרים הכימיים הם אלה שיצרו את הרגשות. אני מאמינה שהרגשות, שמגיעות בכלל מהנפש, הם אלו שיצרו את החומרים הכימיים. לקחת חומרים כאלה, זה לכפות על הנפש רגש מסויים. אז שוב: אם אין ברירה, אדם נמצא במקום כ"כ קשה שכלום לא עוזר (והוא ניסה דברים אחרים) - כדורים יכולים להיות עזרה מבורכת. הם גם יכולים להיות סוג של קביים במשך תקופה, עד שאדם מייצב את עצמו. אבל להתיחס לזה בכזו קלות וזילות: רע לך - קחי כדור הכל יעבור, זה ביטול מוחלט של רוח האדם. וזה משהו שאני לא אקבל. ולאמונה (לא בליווי כדורים. אמונה פשוטה ואמיתית) יש הרבה יותר כוח מלחומר כימי.. היא עצמה גורמת להפרשה של חומרים כימיים מתאימים.

מקמיקא

New member
../images/Emo31.gif

זה שיש רוע בעולם לא אומר שצריך להשלים איתו ולהכנס לדיכאון... דיכאון בעיני זה להכנע למצב שלא מוצא חן בעינייך במקום לשנות אותו לטובה. העולם לא מושלם - אבל אם אני נהנה מהחלקים הטובים שלי, זה נותן לי את הכוח להלחם על השינוי של שאר החלקים. תסלחי לי על הבוטות, אבל אני הגעתי מקהילה שבה ככה שאתה יותר דכאוני ו'אפל', ככה אתה יותר מגניב, וזה רק הראה לי כמה הגישה הזאת שגויה. אין חוכמה בלהיות דכאוני - כל השטות של 'אני לא פסימי אני ריאלי' - חוכמה היא חוכמה, להיות דכאוני זה פשוט להכנע לייאוש ולפספס את הטוב כי אתה כל כך רגיל שיש רע.

snoopytush

New member
../images/Emo45.gif

אבל העולם עדיין מלא רוע בעיני בעיקר בגלל האנשים שחיים בו אבל כן האדם נועד להיות שמח

inbardaf

New member
אוקי. אני הולכת לכיוון של סנופי

יש משהו בדבריך ויש משהו מדבריה של מיסטיק. אני חושבת שיש בעולם הרבה רוע וכו' מה שמיסטיק כתבה. והרבה פעמים אני מרגישה כמוה: מה יש לאהוב בעולם הזה? מצד שני: אני ממש לא בקטע שלהיות הכי דיכאוני שאפשר. מה שאני כן מזדהה איתו בהקשר של הדיכאון, הוא בעובדה שאנשים עם נטיה לדיכאון, לרוב מסתכלים על החיים בעיניים פחות מטייחות. אז נכון שאחרי שאתה מבין שזו המציאות אתה יכול לבחור באחת משתי הגישות: 1. להכנס לדיכאון יותר עמוק ולהרים ידיים 2. לנסות לתקן ולראות איך אתה חי עם מה שיש הכי טוב שאפשר. אני מאמינה בדרך השניה, גם אם לפעמים אני נמשכת לראשונה. מה שמעצבן אותי, זה אנשים שמבטלים את כל הרע שיש בעולם בשם האושר. במובן הזה אני מזדהה עם מילותיה של מיסטיק על זה ששמחה זה סוג של אופוריה. לסכום, כמו בשיר שבילדותי אהבתי לשמוע של אריק אנשטיין: אל תרכיבו משקפיים לא ורודות ולא שחורות. הסתכלו נא בעיניים - בעיניים פקוחות!
(אלה אם כן אתה צריך כמוני משקפיים כדי לראות משהו...
)

amb2

New member
מיסטיק

תחייכי החיים יפים...והכל זמני ואין דבר כזה משהו אין סופי זה לא באמת קיים יום נעים

wingate

New member
מצד שני

אם כולם היו פשוט נכנסים לדכאון, הנה רשימה חלקית של דברים מדהימים שאנשים כבר לא היו טורחים לעשות: לתרום לצדקה, לעזור לשכן ואפילו לזר שהלך לאיבוד, להקים ארגונים שכל מטרתם לסייע לאחרים ולטוס לצד השני של העולם כדי לנסות להילחם במחלות שכבר לא קיימות בעולם המערבי, לעזור לבעלי חיים וילדים, לסכן את החיים כדי להגן על מישהו אחר, להוליד ילדים. ואלו סיבות מספיק טובות לאהוב את העולם. כי לא כל כך מזמן, אף אחד לא חשב על המצאות מדהימות כמו ארגון הצלב האדום (שלמי שלא יודע, יחודו בכך שהוא מסייע תמיד לשני הצדדים בקרב, ולכן שני הצדדים בקרב נותנים לו לסייע במקום להניח לחיילים ואזרחים למות). אף אחד לא חשב לשבת סביב שולחן אחד עם מדינות העולם השלישי ולתת להן זכות ווטו (ארגון הסחר העולמי). אף אחד לא חשב לתרום כספי מיסים - אותם כספים שיכולים לשמש את מערכות החינוך והבריאות אצלנו - כדי לעזור ל UNICEF לגדל את כל יתומי האיידס (או יתומי כל מחלה אחרת שבעבר הופקרו אפילו על ידי המדינה שלהם). יש המון בעיות בעולם הזה, רובן נובעות מאנוכיות של אנשים. כשזה מדכא אותך - תחשבי כמה אנשים בעולם זוכרים להיות נדיבים, לא רק עם כספם אלא לפעמים אף עם חייהם.

Mystic Circle

New member
בטח שגם בנאדם בדיכאון

יכול לעזור לאנשים לבע"ח! אני צמחונית כבר 5 שנים, ועזרתי להמון חיות רחוב! אין לי מה לזכור להיות נדיבה. להוליד ילדים? לא עוזר לעולם! לעולם יעזור אם לא נוליד ילדים. לטוס לצד השני של העולם? לא לכולם זה חשוב. לסכן חיים? זה לא באמת משנה אם אחד אחד או אחר ימות. מי יכול להחליט, חיים של מי יותר חשובים? אם לא היו מחלות ואנשים לא היו מתים. בטח לא היה לנו מה לאכול עכשיו, העולם לא היה עומד בצריכה. יש סיבה למה כול דבר קורה.

למעלה