שאלה לכולם פה

• פותח הנושא A&A
  • פורסם בתאריך

papa zigi

New member
אני בעד כתיבת אגו טריפים

כמו למשל השיר המוקלט שפירסמתי פה ואנשים טענו שאסור לי לכתוב שיר אגו בגלל שאני עדין לא ראפר גדול וכו' לפי דעתי זה בולשיט

A&A

New member
שאלה לאלה שנגדי....

נניח שאתם שומעים שיר ממש ממש טוב... שיר ראפ חזק... ביפאנית אתם לא אוהבים את השיר הזה כי אתם לא יודעים על מה הוא מדבר... אבל יש אחלה פלואו ואחלה ביט אבל לא!... אולי זה אגו טריפ אז לא נשמע אותו... אז מה אתם באמת חושבים על שירים בשפות שאתם לא מבינים כי אני ממש אוהב ראפ בצרפתית למרות שאני לא מבין מילה

Mc Bang

New member
אוקי....

לדעתי הקצב זה דבר חשוב למסיבות וכו'... אבל שיר בשפה שאני מכיר (עברית, אנגלית, צרפתית ובקרוב ערבית) אני מעדיף בהרבה שיהיה עם ליריקס טוב... שיר כזה אני מעריך יותר (כי כמו שהסבירו ראפ זה בעצם "החדשות של הרחוב", זה צריך להעביר מסר על משהו לאנשים) שיר עם קצב טוב בלי מילים אני יותר מחשיב כפופ (ראה ערך "נלי") ביפאנית אני ישים לב לפלואו של הבן אדם, אבל ברור שאני לא ישים דגש על המילים כי אני לא מבין אותם... בקיצר למילים ולדרך בה אתה אומר אותם תמיד תהיה השפעה על האם אני יאהב או לא יאהב ת'שיר יש גם שירים של ראפרים גרועים שהם לא יושבים על הביט ולא משנה מה הקצב המילים הורסות הכל... המילים יכולות להיות טובות או גרועות, באמצע אין ממש (חוץ מהדג נחש שהמוזיקה די משלימה את חוסר הכישרון הליריקאלי של שאנן... אבל זו דעתי) בקיצר לדעתי בראפ לדעתי למילים יש מקום מרכזי, ברור שיותר בשירים בהם מבינים את המילים...

hevel

New member
i like big bat!

היפ הופ זה היפ הופ בכל מיקרה בלי קשר לליריקסים! אם זה היה קשור לליריקסים אז בואו נגיד שכל האולדסקול הוא לא ראפ ועוד 70% לפחות מההיפ הופ זה לא. בקיצור המילים לא עושות את ההיפ הופ "אמיתי יותר". בכל מיקרה, אני עדיין בעד ליריקסים טובים אבל מוכן לישמוע שירים שמדברים על שטויות ושזה ישמע טוב!!!

K C

New member
What Rza have to say:

This is hip-hop right here, YaknowhatI'msayin? This is lyrics, MCin And yo, to y'all niggaz who think you going to become an MC overnight YaknowhatI'msayin? Better snap out that fuckin dream Man it takes years for this you Cat in the Hat ass rappers הוא מסביר את זה הכי טוב. אז כל אחד שהשיג ביט טוב יכול להיות MC? כל אחד יכול להפיק ביט. זה בנוי בעיקר על מקצב תופים, Loop. אפילו אני יכול לעשות את זה. Rap and Hip Hop music are 2 diffrent worlds right now. Rap is rapping over a bit. U can take a R&B song and rap over it and that's rap music. But Hip Hop is the shit u feel inside ur heart.That's the shit is Wu-Tang is banging. אפשר להסביר את זה יותר טוב? It's the lyricz

multi

New member
אני לא חושב שזה מדויק בכלל

"But Hip Hop is the shit u feel inside ur heart." אפשר להגיד את זה על כל סוג מוסיקה אפשר להגיד את זה על כל סוג של אומנות

multi

New member
ואם כבר

ראפ זה האומנות של להתבטא במקצב. לקחת את מה שאתה רוצה להגיד (ולא חשוב מה) ולשיר אותו במקצב במקום סתם לדקלם או לנאום או לספר לחברים, אתה מסדר את המילים ככה שיגרמו לאנשים להנהן בראש ולנענע את האגן. זה פשוט מדהים שחושבים על זה. מילים כמקצב, מילים כחלק מהמוסיקה כמו תופים.

K C

New member
תחשוב על מה שאתה אומר

כל הרעיון ראפ זה לעמוד בביט של השיר? זה נשמע מאוד בלי תוכן. סתם להלביש מילים שמתחרזות לביט? לך תסביר את זה ל-Krs-One,Rza,Talib Kweli שלא סתם אומרים משהו (לא משנה מה), אלא מנסים לאמר משהו שיש לו משמעות. אני בטוח שאתה צודק והם טועים. Yo I'm strictly about skills and dope lyrical coastin Relying on talent, not marketing and promotion If a dope lyrical flow is a must Krs-One

TakTik

New member
תגיד אתה את זה לראן די אם סי

שהם לא עושים ראפ (למרות שלהשיג את גראנ מאסטר פלאש יהיה קצת קשה)

multi

New member
מה לעשות, זאת ההגדרה שלי לראפ

לא אמרתי אם זה ראפ טוב או לא טוב אבל אני רואה את הראפ כהתבטאות במקצב, זה כל היופי שבראפ שאתה יכול להגיד מה שאתה רוצה בצורת שיר אחרכך שכל אחד יחליט אם הוא רוצה להיות ראפר עם מסר ועומק או לא אבל ההגדרה הבסיסית של ראפ לדעתי זה מה שכתבתי

K C

New member
But Hip Hop is the shit u feel...

inside ur heart הוא מתכוון שהדבר האמיתי יודעים את זה, שהמילים מדברות אלייך. כל "הראפרים" שיש עכשיו, לא שווים הרבה חוץ מביט שחוזר על עצמו, ראה ג'ה רול והמפיק שחוזר על עצמו, אירב גוטי. הוא אפילו לא Fake MC, הוא Fake. תראה לי בנאדם אחד שהליריקס של נלי או ג'ה רול נגעו לליבם... ברצינות בקיצור, הביט נכנס לאוזן, המילים והמסר נכנסות ללב

multi

New member
זאת כבר שאלה אחרת

שאלה של מה עושה ראפר לראפר ואתה יכול להסתכל על ראפרים גדולים ולכל אחד מהם יש מרכיבים שונים זה השילוב המיוחד שבין הפלואו של הראפר לליריקה שלו שעושה אותו לראפר גדול אבל זה לא דומה בין ראפר לראפר, אין לזה נוסחא אז בזה שאני יכול להסכים, שמרגישים שזה זה אבל חשבתי שהוא התכוון לזה שהיפ הופ בא מהלב, וזה לא נכון רק לגבי היפ הופ אז זאת לא הגדרה

K C

New member
עזוב, אם אתה חושב שנלי, ג'ה רול

או Cam'ron הם ראפרים טובים, אין לי עוד מה לאמר

multi

New member
איך הבנת את זה מההודעה שלי?

אני רק מתכוון שהראפרים הגדולים אין להם איזה נוסחא לזה שהם גדולים. אמנם אפשר להרגיש אם זה זה או לא אבל,לכל אחד יש דרך משלו לסחוף מאזינים ולגרום להם להזדהות עם השירים שלו. ככה שראפר לא חייב להיות עמוק ושנון בסטנדרטים שלך דווקא. כמובן יש גם את מבחן הזמן לכל ראפר, אם הוא ממשיך להיות אקטואלי גם אחרי תקופתו. איך הגעת לזה שאני חושב שג'ה נלי וקמרון הם ראפרים גדולים? בחיים לא כתבתי את זה ואין לי אפילו שירים שלהם על המחשב.

Ambitionz

New member
ברור שכל אחד יכול לעשות את זה,

לעשות ביט, לכתוב כמה חרוזים, ההבדל הוא שיש כאלה שעושים את זה טוב ויש כאלה שלא. כדי ליהיות אמ סי אתה לא צריך שיהיו לך מסרים עמוקים, אבל אתה כן צריך כישרון כלשהו, בפלואו, בליריקה וכו'. הראפ לא התחיל עם PE או KRS1, הוא התחיל כפשוט, מוזיקה. לא נתנו לו מגבלות, תשירו רק על זה שאנחנו נדפקים, או על כל דבר אחר, אלא כמו כל מוזיקה, כל אמן כותב את הליריקה שלו ועושה את המוזיקה איך שהוא רוצה.המוזיקה התפתחה ממוזיקה שהייתה ברובה סתם מוזיקת מסיבות עם ליריקה לא מפותחת מי יודע מה, והתחילו לשיר על הרבה מאוד דברים, גם מחאתים, מן הסתם יש לקהילה הזאת הרבה על מה. בקשר לעניין, ראפ זה לא רק הליריקה. גם אגו טריפ יכול ליהיות היפ האפ. יש פשוט כאלה שטובים וכאלה שכל אדם ברחוב יכול לעשות מה שהם עושים. משום מה, מי שמוכר יותר אלבומים בזמן האחרון שייך לקבוצה השניה..וזה פשוט המסחור של חברות התקליטים.

למעלה