שאלה לכולם פה

• פותח הנושא A&A
  • פורסם בתאריך

A&A

New member
שאלה לכולם פה

כמה אנשים פה חושבים (כמוני לדוגמה) שלא משנה מה המילים אומרות... היפ הופ זה היפ הופ גם אם זה אגו טריפ וגם אם זה שיר על האגרטל שסבתא שלכם הביאה לראש השנה 82' היפ הופ זה בקצב לא במילים... מי איתי ומי נגדי....

Da Judge

New member
נגדך ופירוט

מוזיקת ראפ היא מוזיקה להעברת מסרים, ככה היא נוצרה וככה (אני מקווה ש) היא תשאר. אגו שיט זה טוב פה-שם אבל גם רק אם השיר בנוי בצורה יפה\מצחיקה ויש זרימה טובה.

hevel

New member
הראפ לא נוצר כדי להעביר מסרים...

הוא התחיל במסיבות (מיכאן גם בא כינויים כמו MC....) המחאה והמסר התחילה ניראה לי בתקופה של טופאק.

אז מה שאתה אומר בעצם זה ש-

המים התחילו מהברז ורק אחר כך הגיעו לכינרת. פשש... ואני חשבתי שאני טיפשה :)

Pace

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי! ../images/Emo6.gif

"המחאה והמסר התחילה ניראה לי בתקופה של טופאק." למאמרים, דחוף!

hevel

New member
סליחה, המחאה התחילה כבר באולד סקול

שכההוא שר על זה שהוא אוהב תחת גדול!
ובכל מיקרה, טופאק העלה את הראפ לרמה אחרת!שלא היתה לפניו!

enwhysea

New member
המסרים שראפ העביר בתחילת דרכו:

בהתחלה האמ סי רק היה אומר דברים כמו: הפורד הירוק בחוץ הולכים לגרור לך את האוטו! לא לגעת ברמקולים!! מי שמצא את תיק האדידאס הירוק של ג'ו נא להחזיר לעמדת הדי ג'י אחר כך... כולם לרקוד! אנחנו לא צריכים מים... תני לבן זונה להשרף!! ואז התחילו המסרים הממש ממש חשובים... הנה חלק מתחילת הראפ.. שיר מחאה ומסר חשוב מאוד: (הבית הראשון בלבד) I said a hip, hop, the hippie the hippie dibby hip hop hop and you don't stop to rock it to the bang bang boogie say up jump the boogie, to the rhythm of the boogie, the beat Now what you hear is not a test cause we're rappin to the beat And me, the groove, and my friends are gonna try to move your feet See I, am, Albert Brown, and I'd like to say hello To the black, to the white, the red and the brown, the purple and yellow; but first, I gotta bang bang, the boogie to the boogie Say up jump the boogie to the bang bang boogie Let's rock, you don't stop Rock the rhythm that'll make your body rock. Well so, far, you've heard my voice and I brought two friends along The next up to seize is Euripides So c'mon E, sing that song! אתה יכול לנחש מאיפה זה... הקיצר... הראפ התחיל כדיבורי מסיבות.. ריקודים וכיף... אני לא בטוח אבל נראה לי שגראנד מאסטר פלאש היה הראשון שממש הכניס שיר מחאה לראפ..Message ב 82... נכון זה היה עדיין בתחילה אבל זה ממש לא היה הבסיס הראשוני.. וגם אחרי זה ההתפתחות של הניו סקול של אז (תקופת RUN DMC) לא היה דגש מיוחד על מחאה.. לא יותר מרוק... אחרי GrandMaster Flash הייתי אומר שהמחאה הרצינית בראפ בא בתקופת הני סקול שאחרו.. Public Enemy עם ראפ מאוד פוליטי וחזק.... פה כבר יש דגש מאוד רציני על מחאה.. אבל אנחנו כבר בסוף שנות ה 80 יותר מעשור אחרי תחילת דרכו של הראפ.

enwhysea

New member
עוד משהו

דעתי רוב הראפ הראשוני המסר : לרקוד (וכמה סיפורים מצחיקים) הדור שאחרי זה המסר : אני האמ סי הכי תותח, החיים קשים הדור השלישי : מחאה פוליטית, האולדסקול היה מגניב, אני תותח הדור הרבעי (גאנגסטא) : החיים קשים, החיים קשים בשכונה, החיים קשים בכלא אני תותח שכונה, הייתי בם תותח בכלא, והאולדקול הוא האולדסקול אבל אני תותח (חלוקה שלי. לא רשמית או היסטוירת)

multi

New member
זה תלוי

דבר ראשון, זה מקצב לא קצב ולשאלתך באנגלית אם המקצב (פלואו והביט) טוב ממש לא אכפת לי המילים אבל בעברית המילים ישר נכנסות לראש ומובנות ככה שאם זה משהו ממש מטומטם, או שאני לא מסכים איתו או לא אוהב את הכתיבה הליריקס הופכים להיות גורם משפיע

יו יו יו

New member
אני איתך...

אני מבין אנגלית אבל לא משהו אז ככה שזה לא הכי חשוב לי עם המקצב (הביט) יפה והפלואו טוב אז סבבה אבל בעיברית הטקסט משפיע כי זה נכנס לראש באופן טבעי נ.ב מה שכתבתי בהתחלה על האנגלית הוא גם על צרפתית,יפאנית,רוסית,צכית אני חושב שהבנתם :)

rockninja

New member
לפי דעתי

הטקסט יכול להיות הדבר הכי דפוק בעולם, הוא פשוט לא המרכיב היחידי שמשפיע כאן. הנה לדוגמה לשב"ק יש מלא טקסטים אינפנטילים שזורמים מצוין וכיף לשמוע אותם למרות שאין בהם היגיון.

multi

New member
יש הבדל

יש טקסטים שפשוט כיף לשיר אותם זה נכון אבל יש טקסטים שאתה מרגיש כאילו הראפר מזלזל באינטלקט שלך

EmGee

New member
איתך

היפהופ זה סוג של מוזיקה. כמו לכל סוג מוזיקה יש לו מספר תפקידים. אחד מהם הוא העברת מסרים, אבל זה רק תפקיד אחד. אם הייתי רוצה לשמוע מסרים נטו הייתי קורא איזה ספר של אפלטון או פותח ערוץ 33.

למעלה