שאלה לי.....

א6ו6ה6ד

New member
שאלה לי.....

כמה מהאנשים שנמצאים פה.....עבררו בילדותם או השתתפו במבחני המחוננים שעושים לילדים בכיתות ג' ד'....? והאם יש למבחנים האלה ערך..כלומר אם עברתי אותם בכיתה ג'...האם זה אומר משהו על היכולת שלי כיום? או רק על אותה תקופה?

shabaz

New member
לי היו את המבחנים הללו

הדבר המוזר הוא שכל מה שאני זוכר שעשיתי היה להתסכל למישהו אחר במבחן. כל השאר הוא בבחינת אמנזיה גמורה בשבילי... אני חושב שבעקרון לא עשיתי שם כלום, בסופו של דבר... לגבי השאלה השניה, אני לא יודע:)

H20

New member
עשיתי את המבחנים האלה

בכיתה ב'. עברתי. מצטערת, אין לי מושג לגבי תקפותם בגליאים מבוגרים יותר, אבל סביר להניח שבן-אדם מוכשר יישאר כזה.

זה מסוד הדברים שמספרים

רק לקב"ן

lepidus

New member
הייתי בתוכנית מכיתה ג' עד ו' (כולל)

יום בשבוע במכללת בית ברל, במקום לימודים בבית ספר! היה ממש כיף! אחלה אנשים, מכל הארץ. אני חייב לציין שבתור ילד בן 10 ללמוד עם אנשים שגרים במקומות אקזוטיים* זאת היתה חוויה. אגב, באתר של המחלקה למחוננים מסבירים בדיוק את ההבדל שבין ה"מחוננים של בוקר" לבין ה"מחוננים של אחה"צ", למתעניינים. אקזוטי = כל מה שאי אפשר להגיע אליו באופניים או אוטובוס בין-עירוני

Natasha Baby

New member
אני מעוניינת לדעת ....

מה ההבדל בין מחוננים של בוקר למחוננים של אחה"צ????

Natasha Baby

New member
לי עשו את המבחנים כשהייתי בכתה ב'

ובכתה ג' כבר עברתי לכתת מחוננים (אז זה היה נסיוני..אין לי מושג מה קורה עם זה היום). ביה"ס 'גרץ' בת"א אם מישהו מכיר. בקשר ליכולות שלי כיום (בגיל 27 המופלג..
) - לא מזמן עשיתי מבחן IQ בשביל השעשוע והמליצו לי שם להצטרף למנסה....אז כנראה שה-IQ לא משתנה עם הזמן, או עם מי-החמצן... ...

lepidus

New member
אז אני מבין שנראה אותך בקרוב במנזה?

לפי מה שכתבת, את בהחלט ב"קבוצת הסיכון" :)

Natasha Baby

New member
../images/Emo13.gif אני מקווה מאוד...

יש כאן שאלה שלי שעדיין לא נענתה- האם עליי לעבור עוד מבחן או שמנסה יעשו לי ככה ג'סטה לאור הרזומה שלי?

lepidus

New member
את צריכה לעבור עוד מבחן...

מכיוון שאת המבחן הקודם עשית לפני גיל 15. מצד שני, לפי מה שכתבת את כנראה ב"קבוצת הסיכון" להצליח גם במבחן הבא. :) אנחנו בוחנים בת"א, ירושלים, ב"ש וחיפה בתשלום סמלי. לפרטים אודות הבחינה הבאה, אנא בדקי באתר.

Natasha Baby

New member
רגע...אז למעשה הם טוענים שה-IQ

משתנה??? ותודה על התשובה- אני אכן אבדוק את הקישורים

lepidus

New member
לא בדיוק

הבעיה היא שאי-קיו של ילדים מחושב על פי השיטה של גיל מנטלי / גיל כרונולוגי, שכמובן לא תופסת אצל מבוגרים, כך שמגיל 15 המבחנים הם על סקלה אחרת. אבל, מעולם לא פגשתי ילד מחונן שלא גדל להיות בוגר מחונן.

Natasha Baby

New member
../images/Emo67.gif תשובה הגיונית...

האמת שאני זוכרת עד היום...כמה מהשאלות של המבחן השני לאיתור מחוננים שעשו לי (מבחן בע"פ)....

DarlingAdam

New member
עברתי בכיתה ב',

ונכנסתי לאחת התכניות האלו של יום בשבוע. די טראומטי, האמת. מאז גם פיתחתי חרדת מבחנים קלילה שבטח לא תאפשר לי להוציא יותר מ-50 IQ בבחינה חוזרת ;)

למעלה