שאלה לי לעם!

אני התחלתי לפני 3-4 שנים

עם חברים שהביאו לי לשמעו את ה-36 צימברס של ה-וו , והdpg ואז נידלקתי על זה והמשכתי עם השבק , ואחרי תקופה מסוימת זה די נמאס לי ואז חבר שלי הביא לי לשמוע את ישראלים עצבניים וחזרתי לשמועה ומאז ועז היום אני מאזין באושר ואושר גיא-- מה עם קוקו??

sivani

New member
אני התחלתי לשמוע בערך לפני שנה...

התחלתי לשמוע קצת מהכל, בעיקר ביגי וד"ר דרה, ונורא אהבתי אז התקדמתי ואני שומעת כמעט הכל בעיקרון.

inbalit

New member
התחלתי לשמוע לפני בערך....

חמש שש שנים את השבק עם דיסק שקיבלתי מאחי, התחלתי לשמוע אח"כ ביסטי בויס, באסטה ראימס וכ"ו יותר מאוחר גילתי את הראפ הצרפתי, קצת ראגי, ויותר מאוחר התחלתי לעינין הרבה יותר, זה מה שהישפיע עליי בעיקר love and love inbal

slim girl

New member
אצלי זה ככה...

אהבתי תמיד את GANGSTA´ PARDISE ואהבתי את שב"ק ס בתקופתם = אבל לא באמת נכנסתי עוד לכל הקטע.... תמיד אהבתי - אבל לא ממש נכנסתי לזה... ראיתי את סלים עם הקליפ THE REAL SLIM SHADY ואחי - שתמיד אהב ראפ מאז שאני זוכרת, ושאוהב את סלים התחיל להסביר לי בקשר אליו.. וככה התחלתי לאהוב את המוזיקה שלו ולאט לאט התחלתי לשמוע גם שירי ראפ אחרים ומאז אני אוהבת מוזיקה שחורה..... יותר נכון - היפ הופ. גאז ובלוז - תמיד אהבתי את זה......

תגובה על כל מה שכתבתם...

מארחבא חברים! מה העיניינים? אז קראתי מלא הודעות שהשארתם לגבי איך התחלתם להתעניין בהיפהופ ועזרתם לי מאוד להוכיח טענה שרבים ו"טובים" מנסים להכחיש-שבק ס עשו את ההיפהופ הישראלי. כל כך הרבה אנשים נחשפו לסגנון בזכותם ולא יעזור כלום-שבק בנו את הסצינה הזאת. וכנ"ל לגבי מלעיזי נימי-הוא הביא לתודעה של הציבור את תרבות הלבוש של ההיפהופ והפך את המכנס הענק שלו לדבר "מגניב" ולגטימי-אז תראו קצת כבוד,מה גם שהוא אחד משלושת הראפרים הכי טובים בארץ {מי השניים האחרים???} תעשו כבוד-מני.

בועית

New member
לפני שנתיים שלוש בערך...

אצל ידיד שלי בהתחלה לא הבנתי כלום והוא היה מסביר לי מילה מילה ומתרגם התחלתי עם dmx(שלאחרונה ההערכה שלי אליו פחתה) מת´ודמן רדמן לוריין היל.... כל מיני כאלו אבל בעקרון תמיד אהבתי מוזיקה שחורה אבל לא כל כך ידעתי מה אני מחפשת אז רק שיצא איזה להיט אל העולם (רדיו, אם טי וי) הייתי מכירה ושומעת. והיפ הופ ישראלי רק בחצי שנה האחרונה - מאז שאני עם בלאב.

zeus.

New member
סיפור חיי

טוב הסיפור שלי הוא דיי דומה לכולם אני התחלתי משתי שירים 1. בום בום שייק ת´ה רום של וויל סמית´ 2. שיר ענק בשם סבוטאז´ של הביסטי בויז וככה זה התחיל אחרי זה היה את הנסיך מבייל אייר שהשפיע עליי יותר ויותר ויותר בתקופה הזאת התנדנתדתי בין וויל סמית´ והביסטיבויז ואז התחלתי להיתפתח בהתחלה סנופ דוג דיסקי היפ הופ הורי למיניהם ואז הגיע הרגע השמיייח בחיי נתגלתי ל-Jay z ול-dj clue ודרך clue והדיסק הראשון שלו גיליתי את dmx וזהו אז נידבקתי לגמרי ב"מחלה" ראפ דרך אגב אני קצת שונה כי אף פעם לא היתחברתי ל-2pac ו-big לא יודע למה אבל ככה זה.

HaWk34

New member
יו עכשיו קלטתי שאני כמעט 10 שנים...

בזבוז על מוזיקה....

ng גבאי

New member
אוףףף אני לא מצליח לוח זמנים

מאז ומתמיד אהבתי היפ הופ אבל לא הייתי מודע לכך שזה סיגנון בפני עצמו תמיד היתלווה לזה משו במזרחית (אתניקס ושלום אסייג, נייגל האדמור עם חומוס מטמטם) או ברוק (שבק) או סתם קטע אלקטרוני ישן של אח שלי שהיו דופקים שם כמה קטעים של ריפרופ (בניגוד אלייכם אני ממש לא חסוף לאם טי וי) ואז הגעתי לבית ספר שלי ששם נפגשתי עם איתמר שהתחיל לזיין לי תמוח על הלהקה של אח שלו (tact) שמוציאה עוד שבועיים תדיסק שלה (זה הייה בכיתה ז עכשיו אני בי"א) אמנם (עוד לפני שהוא הגיע לארץ) דקטור דיי קצת לימפ ביזקיט ושאר להקות ממוסחרות ומשם נשאבתי לתוך הסגנון ולתוך הקהילה .. נקודת המפנה שלי בסגנון האזנה שלי (הייה פעם מזרחית וטראנסים) הייה ערב חישגוזים 2 שהבנתי בו שייש קהילת היפ הופ חייה ובועטת ביגוד אלייכם אני אבל נכנסתי מהעיברית לאנגלית (= סוף טוב הכל טוב

לא שזה מעניין מישהו...

אבל אני התחלתי מהיט אם אפ, אני את ילדותי העברתי בב"ש שם די אהבתי רוק לפני שנתיים עברתי לראשון והחברים החדשים שלי התחילו לטחון לי ת´מוח עם ראפ, אני שהכרתי אז רק את באסטה את טופאק וקליפים באם טי וי קניתי את הדיסק של וויל סמית´ (ביג ווילי סטייל) אבל אי אפשר לומר באמת ובתמים שאהבתי ראפ עד שפעם באתי לחבר שלי והוא אמר לי שיש שיר של טופאק שהוא כל הזמן מקלל בו וסתם שם לי אותו , אז התלהבתי מהעצבים בשיר וסה"כ זה שיר די יפה וחזק ואני עדיין די אוהב אותו אז השאלתי ממנו את הדיסק הכפול של טופאק ואז גם התחלתי לשמוע וו טאנג ונדלקתי על ODB בערך באותו הזמן גם הצטרפתי לפורום איי או אל המיתולוגי בערך בעמוד 500+- בשם המיתולוגי שלי ## Ol´ Dirty B@$T@@rD ## ואז די נמאס לי מהשם ההוא אז עברתי לשם הנוכחי שלי במיוחד שנדלקתי קשות על NWA והם עדיין אחת מהלהקות האהובות עליי , אני לא נמשך לראפ הכבד של ראפרים כמו קומון או מוס דף או גורו אני הרבה יותר מעדיף ראפ קליל למרות שיש בי חיבה די גדולה לדלטרון. אז תודה לשני חברים טובים שלי יוני - Busta rhymes שפעם כתב בפורום בימיו המוקדמים וליוסי שגם כן כתב באיי או אל המיתולוגי בזכות שניהם אני שומע ראפ Alex

fuq

New member
הדיסק הראשון של השב"ק

בן דוד שלי השמיע לי את זה ונגנבתי רצח ואז התחלתי לפתוח אם טי וי ולקחת מבן דוד שלי קלטות ודיסקים. זה היה בערך כשהייתי כיתה ד´ אני חושב

הדיסק הראשון שלי היה........

של וורן ג´י REALTY=Take a look over your shoulder ובהתחלה חרשתי עליו אחרי זה זה די דעך...... אבל מתי שהתחלתי מאוד לאוהב היפ הופ זה היה בזכותך שבק ס´ והדיסק שלהם בעטיפה של ממתק ואחר כן קניתי את הראשון שלהם ומאז אני מעריץ אותם ואז התחלתי להתעניין בהיפ הופ וראפ ולקנות יותר דיסקים ורק בשנה האחרונה התחלתי לאהב את זה עד הסוף והצטרפתי לפורום מוזיקה שחורה ובאתי לג´י פעם ראשונה בשבועות וקניתי דיסקים והתעניינתי

2gt

New member
DAYTON FAMILY

אני לא יודע אם מישהו פה מכיר אותם אבל זה התחיל אצלי ב 1994 כשחבר של אח שלי היה מזיין לכל החברים שלו על מוזיקה של "כושונים" והוא הדליק אותי עם זה. בהתחלה שמעתי את DAYTON עם האלבום FBI והשיר WHAT´S ON YOUR MIND שזה שיר פשוט גנגסטה הכי פצצה שיש (מומלץ!!!!!). במקביל גם התחלתי לשמוע טופאק והייתי שומע אותו המון אבל המון בוא נגיד שהוא היחידי שהייתי שומע בערך 3 שנים. ונראה לי שאני מכיר את טופאק יותר טוב מאמא שלו. אח"כ התחלתי לשמוע את כל השאר: DRE SNOOP DMX וכו´ הרשימה טובה וארוכה. וכל מקום שהייתי הולך אליו כל מסגרת שהייתי נכנס בה הייתי סוחף אחרי מלא אנשים לתוך העסק. והדוגמה החיה זה אבי A&A

lena r

New member
מאז ומתמיד

אהבתי היפהופ אבל לא במובן שהייתי שומעת רק את זה נהנתי מזה בדיוק כמו מכול סוג אחר של מוזיקה. נכנסתי לעניין יותר חזק לפני איזה שנה, אבל רק היפהופ באנגלית יענו לא ישראלי. לפני איזה חצי שנה בערך חברה שלי הביאה לי את הדיסק של סאבלימינל ותקעתי עליה כאלה מבטים של "למה לעזאזל את מביא לי את זה. זה ישראלי!" טוב נו תסלחו לי כול אחד והיציאות המפגרות שלו. ועכשיו זה ניהיה אשכרה רק היפהופ ישראלי. אני חושבת שזה די רע להיות סגור רק לסגנון מוזיקה אחת. אתם לא?

Curly

New member
אוייש לא אמרתי על עצמי!!!

טוב אז ככה אני תמיד הקשבתי לפופ ודברים חמודים כאלה שקל לרקוד להם. בערך לפני 3שנים חברה טובה שלי התחילה להקשיב לרוק והבי מאטל ואני התחלתי להמשך לזה גם כן. עד לשנה שעברה בחנוכה כשהלכתי עם נלה לג´י פעם ראשונה ופשוט איתהבתי קשות. אני אוהבת את זה כי כיף לרקוד לזה ואני מאוד אוהבת לרקוד. אני כמובן גם אוהבת רוק וקצת כבד וגם פופ לפעמים אבל לרקוד אני אוהבת היפ הופ. תודה אל ההקשבה וסליחה אל ההמתנה. טל

חבר לשעבר מהכושים העבריים בדימונה

מי מכירה את טים מהכושים העבריים ? פעם ראשונה ששמעתי אצלו בבית עם החברים שלו זה היה את האלבום של סנופ ומאז נדלקתי, הקלטתי ולקחתי איתי לבא, הייתי עושה ריצות לילה עם ווקמן ושרה את כל הראפים של סנופ דוגי דוג (במיוחד השיר השלישי) שכתבתי את כל המילים שלו על דף.... אח"כ זה עבר לשירים של AALIAH ז"ל וSOUL 4 REAL... אר אנד בי ולא לשכוח את החמודות של סאלט אנד פפה, שאחי הביא לי תקליט מאמריקה שהם יצאו עם השיר פוש איט ... אללילות... וכמו שאומרים באנגלית: WHEN U GO BLACK U NEVR GO BACK...

Mיקי_

New member
זה ישמע מוזר. וגם קצת ארוך.

אני נסעתי בגיל 4 לוושינגטון (המדינה, לא הבירה) ושם הכרתי יהודי מדהים ששמו היה דיוויד הוא נתן לי קלטת שחורה בה היו קטעים של ג´אז פאנקי כזה... ואני שמעתי אותה לאוכה ולרוחבה של אמריקה, וכשחזרתי המשכתי לשמוע את זה, ואחרי נידנודים בלתי פוסקים מצידי, החלו לקנות לי גם כל מיני אמניי ראגיי שאין לי מושג מי הם, או מאיפה הביאו לי אותם (ומצטערת על כל רגע שהם נעלמו לי) ואני הייתי מאושרת. אני חושבת שעד גיל 7 כל מה ששמעתי היה ראגיי ג´אז והרבה הרבה רוק... (ישראלי, וזר) רק שהקלטות שהיו שלי, היו שחורות, והרוק היה של אחיי, קלטת הרוק הראשונה שהייתה לי הייתה של משינה, ואחריה הגיעה אלונה דניאל ונוער שוליים, עד שבגיל 10 גיליתי את הביטלס ונטשתי את כל סוגי המוסיקה שאי פעם שמעי לה, לטובת התמכרות ארוכה ארוכה, כך שאבדו לי כל קלטות הג´אז והראגיי שלי, ונעלמו לאין חזור... הסיבוב השני שלי עם המוסיקה השחורה היה כשהפוג´יז קמו, שהוביל אותי לכל מיני סוגים של ראפ היפ הופ וFאנק אבל אחרי שהפוג´´יז התפרקו אני החלטתי שאני לא רוצה יותר לשמוע מוסיקה שחורה. וחזרתי לי אל שורשי הרוקיסטית, התחלתי לשמוע מוסיקה אלקטרונית וכ"ו עד שלפני שנתיים חזרתי לסיבוב השלישי (ואני מקווה שהאחרון שלי, כדי שאשאיר לתמיד) במוסיקה השחורה שהוא העשיר ביותר, שכולל ראפ היפ-הופ ראגיי ראגא ראגא-מאפין, סול R&B, קצת גאנסטה SHIT ג´אזועוד ועוד ועוד... אבל אני מצידי עדיין שומעת הרבה רוק, על כל גווניו, ומכל ארצות עולם, כי בדיוק כמו מוסיקה שחורה, זה השורשים שלי... אוהבת Mיקי

בועית

New member
כן כן אמא שלי שמה סטטוסקופ בבטן

עם nwa חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח באמת נשמע מוגזם

goldi san

New member
עסק שחור ומומי לו מהגיל הרך

אני ממש זוכרת ששמעתי ספיישל וו טאנג קלאן בעסק שחור, כשהם היו ההרכב החם (חיחי) בשטח (חיחיחי). נו, אהבתי פוג´יז, ברור.

למעלה