שאלה לי לעם!

Curly

New member
שאלה לי לעם!

מתי התחלתם להקשיב למוסיקה שחורה? מה השפיע עליכם? ומה הקשבתם קודם? אחת שמתעניינת בבני עמה ןחבריה לחדר
טל

BoR|S

New member
אוקייז...

אני מקשיב למוזיקה שחורה משנת 1996 ככה, מה שהשפיע עלי היה נוטוריוס בי איי ג´י (הידוע כביגי) ועד היום הוא הראפר האהוב עליי. מקודם הייתי מקשיב למוזיקה אלקטרונית בעיקר (shiva space technology) וכמובן לרוק רוסי שזה הדבר שאני מקשיב לו מאז ומעולם (kino, ddt, nautilus pompilus, mashina vremeni). בריא על כולכם! (הבוריס עם הקו)

Made in ISRAEL

New member
תשובה מפשוטת העם

בהתחלה הקשבתי להכל (אמטיוי וכאלה) ואז איכשהו גיליתי שיש ראפר בשם אמינם שלימד אותי שאני לא צריכה לשים זין על אפחד וזה נורא עזר לי בחיים ועוזר גם עכשיו וככה השמיעה שלי והערכה שלי למוזיקה התפתחה... FUCK DA WORLD MICHAL

ken kaniff

New member
1996

כן, התחלתי לשמוע היפהופ לפני חמש שנים. אפשר להגיד שזה בעקבות "הנסיך המדליק מבל אייר" הסדרה האלמותית וממה שהשמיעו אז ב-MTV. הדיסק הראשון שהיה לי הוא The score של לא פחות מהפוג´יז - אחלא דיסק בשביל דיסק ראשון ואחלא דיסק בכלל. הדיסק הבא של היפהופ שהיה לי, הוא מהשנה שאחרי זה - 1997 - Big Willie Style של ביג וויל סמית´. עסק שחור התחלתי לשמוע במקרה לפני שנתיים - פתחתי את ערוץ 1 של הכבלים - איפה שמשמיעים גלגלצ - במקרה ביום חמישי אחרי 12 והייתה תכנית נחמדה. על מומי לוי גם עליתי בלי כוונה לפני בערך שנה וחצי. ואני בפורומים בסביבות השנה וכמה חודשים. ליאור

BIGO-G

New member
לפני הרבה זמן

תמיד שמעתי אבל לא הגדרתי שאהבתי את זה, כי אמרתי מוזיקה סתם ביזבוז זמן אבל הדברים שזרקו אותי עמוק לבוץ של ההיפ הופ היו ההשפעות הבאות: הפוג´יס בוב מארלי קוליו עם גנגסטא פרדייז ביגי סנופ דוג מייס

ICANNt

New member
גנגסטא פרדייז באמת סימן את התפנית

בשביל הרבה מאיתנו, כמו מה שאמינם עושה להרבה מבני ה 13-14 היום אני זוכר שההורים שלי קנו לי את הדיסק של קוליו מחו"ל באותה תקופה וגם אבא שלי שמע LL COOL J

L. sata

New member
נכון... ../images/Emo9.gif

אני זוכרת שפעם פעם יצא הסרט לקולנוע "סיכון מחושב" אז הלכתי וראיתי ומאוד אהבתי את גנגסטא פרדייז אז במקום לקנות את הדיסק של קוליו קניתי את הסאונדטראק של הסרט (מה לעשות, הייתי קטנה ואז לא ידעתי מה זה אלבום) ואז בכלל חרשתי על כל השירים בדיסק ואז לקחתי מבת דודה שלי את הדיסק של פוג´יס וככה ל2pac והלאה והלאה... ועקרונית התנדנדתי בין ראפ לבין מטאל וככה בשנה האחרונה התחלתי יותר לשמוע ראפ.

L. sata

New member
ואני חייבת להוסיף

שידיד שלי השפיע עלי חזק מאוד, כל הזמן הוא היה בא אלי ופשוט מפוצץ את המחשב שלי בשירים וככה התחלתי יותר להתעדכן ולהתעניין...

mc buhara

New member
i see you גם השפיע חזק

שתי שירים שהביאו אותי חזק לכיוון של הראפ אבל לפניהם היה את הדיסק של ווילסמית´ מ92 כמדומני זה שהיה עם ג´זי ג´ף שהיה בו את בום בום שייק דה רום הייתי שומע אותו 24\7 כשקיבלתי את הקלטה

BIGO-G

New member
עוד אבני דרך חשובים ששכחתי

ביסטי בויז, אהבתי הגדולה סייפרס היל מאוד מאוד. ושירי ראפ ממשחקי נ.ב.א לייב הקדומים 95 96 97.

Mad-DawG

New member
שוב אני מתרפק על העבר

ושולח את כולם לפורום IOL לקרוא דיון בנושא, אחד הדיונים הכי כיפיים שזכורים לי!
http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=2235433&msg_id=2235433&free_txt=aaaaa וזה רק ההתחלה, היו 15 דפים של חוסר שירשור מדהימים בנושא, תריצו חיפוש ותראו איזה יופי! מתי אלין התחילה? http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=2236625&msg_id=2236625&free_txt=aaaaa מה היה הדיסק הראשון שלכם? http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=3189239&msg_id=3189239

Gershenman

New member
אצלי זה היה ככה...

בהתחלה שמעתי ויל סמית´-באותה תקופה אחותי וילדים מהשכבה שלי שמעו ראפ-באותה תקופה אחותי שמעה עסק שחור ומדי פעם אני שמעתי. אחר כך קצת נרגע ויל סמית´. ואז בחופש הקודם כתבה קטנה על אמינאם באיזה עיתון-שמה סיפרו על השיר סטאן.רצתי להוריד,ומתתי על זה,ויחד עם דה ריל סלים שיידי שהיה לי קודם ראיתי שאמינאם אחלה והחלטתי להוריד את האלבום ה"חדש" שלו(האלבום הראשון שהורדתי).נדלקתי על זה-לא הפסקתי לשמוע.ואז התעניינתי בדרה,דרך אמינאם.הורדתי את האלבום שלו,מתתי גם על זה,וכל ההופעות אורח שמה(במיוחד סנופ דוג) סקרנו אותי.וככה-מידע קטן מאוד של איזה 5 ראפרים הידע שלי התפתח-הכל מהופעות אורח שסיקרנו אותי..לגמרי שכחתי מעסק,עד שמצאתי קלטת של אחותי,והייתי שומע מדי פעם(ההורים לא הרשו לי להישאר) ואז פעם אחת הזכירו את הפורום מוזיקה שחורה ב IOL, ומיהרתי לבדוק... ו....ככה אני במוזיקה השחורה וככה אני פה היום.. GERSHENMAN הסיפור הזה נשמע ממש לא הגיוני וטיפשי,אני יודע-אבל כל עוד התוצאה שלו היתה טובה...

HaWk34

New member
יו זה היה מזמן....

אני מקשיב למוזיקה שחורה כבר מגיל צעיר לאללה כיתה ב´ או ג´ ששמעתי את אם.סי. האמר ואת פרש פרינס (בום שייק דה רום) אז קניתי קלטות של אמטיוי ראפ וזה מה שהייתי שומע ואז כל הגאנגסטה ורגאיי פה רגאיי שם ואז קוליו סקילו... אה והביאו לי דיסק של שירים כאלה שהם מעיין מוזיקה שחורה שירים כאלה מר. רייט לא זוכר איך קוראים להם והתמכרתי לזה... ואז בכלל מצאתי מישהו שגם אהב את זה ואז זה התפתח לגמרי ולא הייתי מפסיק לשמוע... אם קראתם - השתעממתם... פיס

A&A

New member
אני אפילו לא ידעתי שאני אוהב את זה

הייתי שומע לי את עתיפה של ממתק... בלי להבין בכלל שזה ראפ וידעתי בע"פ אחרי תוכנית וחצי את השיר של הנסיך המדליק... אבל מה לעשות שבגלל החברים הייתי מחוייב שלמוע טרנסים והאוסים ואז בכיתה ט נפל עלי אח שלי 2gt וזרק עלי את טופאק בהפוכה לפנים עם changes ואז לאט לאט אני יותר ויותר אוהב ראפ שנה שעברה הלכתי לי לפסטיבל הבירה בנמל וראיתי שכתוב בתוכנייה ראפ, התלהבתי פצצות ואז פתאום קלטתי שזה בעברית... התלהבנו עוד יותר!ועוד מאז החזקתי מחי מיום ליום של סאב The-A

**yoav**

New member
אז ככה...

אצלי זה התחיל לפני איזה חמש שנים כשאח שלי היה שומע בון ת´אגס וסייפרס היל, יום אחד הוא הפסיק לשמוע את הדברים האלה ולקחתי לו את כל הדיסקים ונדלקתי הדיסק הראשון שאני השגתי היה all eyes on me של טופאק, אח"כ ה - greatest hits. ולאט לאט התחלתי להיפתח יותר למוזיקה הזאת, ויש לי עלי כל הקטע התחיל בערך לפני חמש שנים כשאח שלי היה שומע בון ת´אגס וד הרבה מה ללמוד... לפני זה הייתי שומע בעיקר רוק וגראנג´, דברים כמו נירוונה, מטאליקה וגאנז אנד רוזס שעד היום אני חולה עליהם!!!

m.n

New member
אני הכי חדשה פה....

אני שומעת מוסיקה שחורה רק חודשיים בערך... הכל התחיל כמובן מסבלימינל כשהתחלתי להקשיב לו ולהתחבר למסר שלו וממש נדלקתי על זה והוא זה שהשפיע עליי במילים שלו אבל אני לא כל כך שומעת מוסיקה שחורה מחו"ל כי אני פחות מתחברת למסר..

צחי טל

New member
אני.....

בהתחלה קנו לי מתנה את הראשון של וורן ג´י וההיתי חורש אותו ולא ידעתי מזה ראפ אז..קנו לי גם את אחד הדיסקים של ג´אמירוקווי והוא היה חביב ונחרש בכל זאת ומלפני שנתיים וחצי שהתחלתי להקשיב לעסק שחור התחלתי לאהוב יותר את המוזיקה ואחרי שנה נכנסתי חזק לעסק! וכמובן מאז שגיליתי את יואל ז"ל התפתחתי פלאים בזכות הפורום הזה

*בובה*

New member
אולי לא הייתם מאמינים אבל...

אני פעם הייתי מטאליסטית לאיזה שנתיים...ולפני התקופה "השחורה" (תרתי משמע..) היייתי שומעת הרבה שבק ואל אל קול ג´יי וטו פאק לפעמים ופוגיז ודברים בלי שום קשר...ואז כשנחת עלי ששחור זה מסריח וראפ זה הדבר האמיתי...יצאתי מזה וזה קרה בערך לפני שנה וחצי שהתחלתי להיכנס לזה יותר

Curly

New member
שאלה לי !

לי מטאליסטית אומר!!!! אני לא חושבת ששקב וטו פאק זה ממש רוק! אני מכירה את המוסג בלאק מאטל שזה רוק אבל מוסיקה שחורה שייך באופן בלעדי לראפ, היפ הופ וזרמיו השונים. אולי אני טועה, אבל ככה אני רואה את הדברים טל

למעלה