שאלה לי אליכם

אוף אני

New member
שאלה לי אליכם

אם נגיד... אני אשאל כמה שאלות בקשר לכמה דברים כמו על סוגי יצורים וכל מני דברים כאלה... תוכלו להסביר לי?

אוף אני

New member
קודם כל, אני נקבה.

הממ.. אוקיי. יהיה לי יותר קל להסביר קודם על מה זה כדי שתענו כמו שצריך. אני כותבת סיפור בסיגנון די אנ די כזה שיש קבוצה של אנשים שצריכים לעשות משימה כלשהי. אבל הבעיה היא ש.. אני לא מכירה כל כך את היצורים שנגיד הם יפגשו או ילחמו נגדם. קיצר לשאלה הראשונה, הממ.. הם נכנסים בתוך עיר לאיזה פונדק שהוא אפל ומלא אנשים שעוסקים בדברים אפלים. אני צריכה בעיקרון לתאר את האנשים שנמצאים שם ובעיקרון את הקוסם. אז אני צריכה כמה סוגים של אנשים/ יצורים אפלים שיכולים להיות בפונדק. אני צריכה בעיקרון תיאור (אם יש תמונה זה יהיה מעולה!) והשם של מהו בעצם, כלומר תפקיד, אם הוא מאמין במשהו ומראים את זה אז במה וכל זה.. זה טיפה הרבה אבל אם תוכלו לעזור לי אני ממש ממש אשמח ! :)

Nihau

New member
קודם כל את "אוף אני".

אוקי, בואי נראה מה הבנתי מההודעה שלך: 1. יש חבורה של אנשים שצריכה לעשות משימה. 2. הם נכנסים לפונדק אפל בתוך עיר שאיננה בהכרח אפילה באופייה. 3. בפונדק יש כמה אנשים שיש לתאר אותם. 4. חשוב במיוחד הוא הקוסם. 5. הקוסם צריך בנייה חזותית, חברתית, דתית וכמובן קסם. 6. יש יצורים שצריך לפגוש ו\או להלחם בהם. דברים שחסרים בהודעה: 1. מי חברי החבורה, מאיפה הם מכירים ולמה הם ביחד עד כאן. 2. למה הם בעיר ולמה הם נכנסים לפונדק הזה ספציפית. 3. איזה סגנון יצורים נחוץ לך? עירוניים? עשויים קסם טהור? שילוב של חיות פרא ואנשים ששולטים בהם?- מאיפה הגיעו היצורים? 4. מה האמונות הרווחות בעולם שלך? 5. מה מעמד הקוסמים באופן כללי?

אוף אני

New member
הממ אוקיי

חברי הקבוצה הם שני בני אדם, אלפית, בן מחצית, גמד והגיבור של הסיפור שאיכשהו נכנס לזה.. (לא משנה כרגע). הם בעיר כי שם התחיל הסיפור, שם הגיבור היה צריך לפגוש אותם ומשם הם אמורים לקבל משימה שתוביל אותם למטרה הסופית.. (זה רק ההתחלה של הסיפור.. עדיין לא ממש החלטתי מה תהיה המטרה הסופית אבל זאת לא הפואנטה של הסיפור). הם נכנסו לשם כי שם הם אמורים לפגוש את הקוסם הזה שידריך אותם למשימה הראשונה שלהם. היצורים... טוב לא יודעת, אם הייתי יודעת לא הייתי שואלת, איזה יצורים יהיה פשוט סביר לפגוש בעיר שקטה יחסית ורגילה, אבל בצד האפל שלה? אני לא יודעת איזה אמונות, איזה אמונות יש? הממ.. איזה מעמדים של קוסמים יש?

סנדרין

New member
איזה יצורים? אמונות? קוסמים?

כל מה שאת יכולה להעלות בדמיונך.

מירטל

New member
אלה שאלות שאת צריכה לשאול את

עצמך אם את השה"מית של הקבוצה.

Nihau

New member
הנחתי שהיא כן.

זה עדיין לא מונע ממנה לבקש ולקבל עזרה יותר מהותית מ"תחשבי לבד"

מירטל

New member
לא "תחשבי לבד" כמו "תחליטי לבד"

אחד הדברים שיצא לי לבנות הייתה עיר מרובת גזעים שהגזע היחידי שלא התקבל בה היה מינוטאורים - בעיר כזו יכולת למצוא באיזור "מסוכן וחשוד" כמעט כל גזע אפשרי בעוד שבערים אחרות מקומות שאירחו רק גובלינים היו נחשבים לסיכון לכל קבוצה.

מירטל

New member
בדרך כלל, אווירה בפאב או במקום ..

חברתי אחר תקבע לפי הרבה דברים, אבל הגזעים שיושבים בפאב לא ממש משפיעים על האווירה. פונדק מלא אורקים יכול להיות ידידותי ובאותה מידה פונדק מלא אלפים יכול להיות מפחיד ומאיים, במילים אחרות, האווירה לא ממש תלויה בגזעים וביצורים, אלא יותר בתגובות ובדברים אחרים : 1. אור שאינו מתאים ואינו מאפשר לראות פרטים בצורה ברורה : בעיקרון, מקום אפל וחשוך עם פינות שבהם אנשים זרים יכולים להסתתר יפחיד ויעניק תחושה לא טובה, ואילו מקום מואר שהדמיות יכולות לראות את כל האיזור ואת כל הנוכחים יהיה מרגיע יותר. 2. יכולות ראייה - פונדק שבו רוב האנשים יהיה גלויי פנים יעניק לך הרגשה רגוע יותר, ואילו אנשים שמסתירים את פניהם על ידי גלימה/קסדה/ רעלה יעניק לך תחושה של אנשים שלא בטוח שאפשר לסמוך עליהם. 3. תגובת הקהל לכניסת הדמויות - קהל שמפסיק לדבר ברגע שהדמויות נכנסו ונועץ בהם עיניים יעניק תחושה לא נוחה לדמויות, אנשים שממשיכים לדבר אחד עם השני יתן לכם תחושה יותר טובה. 4. תגובות האנשים - האם הם מוכנים לדבר עם הדמויות? האם הם נגשים ויוזמים שיחה או נמנעים מלדבר עם הדמויות גם כאשר הן מנסות לדבר אליהן?

מירטל

New member
אני לא ממש זוכרת, אבל...

זו הייתה עיר מסחר ותעשיה די מרכזית - מי שהגיע לשם היו אנשי מקצוע או סוחרים, היא נשלטה בצורה תיאוקרטית ושיוויונית לגמרי על ידי כנסיה של ארבעה אלים, כאשר כל אל אחראי על מקצוע אחר ועל תפיסה אחרת של חיים.

NacroMittler

New member
מזכיר לי עיר אלפית שתכננתי

אהל לא יצא לי לשחק שם. העיר הזו היא הבירה של האומה האלפית והיא נשלטת ע"י ארבעה מקדשים לאלים אלמנטליים, כשכל מקדש אחראי על תחום שלטוני אחר (מאין גירסה של הפרדת רשויות).

אוף אני

New member
אמממ.. לא הבנתם אותי

אני לא בעלת קבוצה או משחקת בזה (שיחקתי קצת פעם אבל לא ממש יוצא לשחק בזה עכשיו) ואני לא מכירה. אני כותבת סיפור...

NacroMittler

New member
קצת עזרה

תנסי לדמיין לעצמך איך נראה הפונדק, ואז תעלי את זה לכתב. אל תתארי עדיין את האנשים, רק את הפונדק. לפי התיאור שלך הוא בוודאי יהייה אפלולי וצפוף, ריח של בירה (או משקאות חזקים יותר) יציף את האוויר יחד עם עשן סיגרים אולי... שוב, תשתמשי בדימיון. עכשיו, לאנשים המאכלסים את הפונדק. הדבר הראשון שאת צריכה לשאול את עצמך פה היא "מי האנשים אשר מאכלסים את העיר?" האם העיר היא עיר אנושית לגמרי (אם כן, מה הסבירות לראות שם בן-גזע אחר), האם היא עיר מעורבת וכו... עכשיו, כשאת יודעת מי חי בעיר, את יכולה לנסות לדמיין את השוליים האפלים יותר של האוכלוסייה. שוליים אלה כוללים ביריונים, שודדים, פיראטים (אם זו עיר נמל), נרקומנים, שיכורים ושאר ירקות... אם העיר היא מעורבת (מבחינת גזע) האנשים הנ"ל הייו בני גזעים שונים, לפי התפישה שלך של גזעים פורעי חוק (לפי העולם המוד"י-לא אלפים). פה נכנס עניין הקסם. אם הקסם הוא מאוד נפוץ בעולם שלך/באיזור הזה של העולם אז מן הסתם ישבו שם גם מכשפים אפלים עם אי אילו יצירי כפיהם המעוותים, יצורים קסומים שונים ומשונים וכו וכו וכו... מבחינת אמונות שונות וסוגי קסם שונים, פה זה תלוי אך ורק בדימיון שלך. אדם יכול לסגוד לאדמה עלייה הוא חי, לאל נסתר וחסר פנים, לפסלים של חיות בר נדירות, או למשהו יותר מוחשי (כמו האלים במיתולוגייה היוונית). בכל אופן, זה תלוי בך. אותו דבר עם קסם. הקסם יכול להתבסס על יסודות, על כוח ארקאני כלשהו או על ניסים אלוהיים (אם את מסתמכת על מו"ד, ההפרדה בולטת) או על שדים עתיקים וחזקים. וגם פה אפשר להרחיב. אם ניקח את דוגמאת השדים, האם המכשף מזמן את השד וכופה עליו את רצונו או שהוא גוזל את כוחותיו ומשתמש בהם כשלו (שכן השדים נכלאו כולם ע"י האלה סולילנקה אשר שיעבדה את כוחם לשימוש היומיומי של בני האדם). בנוסף, קוסמים לא זוכים לאותו מעמד ויחס בכל עולמות הפנטזייה (ואפילו לא בכל החברות באותו עולם). קוסמים יכולים לשלוט בעולם ולהיות מוערצים ע"י פשוטי העם. יכול להיות שמסדר הקוסמים הוא מסדר סגור אשר בוחר בקפידה את חניכיו ומנתק אותם כליל מחייהם הקודמים, או שהקוסמים הם קבוצה של אנשים נרדפים ומנודים, וכולם מפחדים מהם. בשורה התחתונה, את לא צריכה לחפש את התשובות הללו על דפי הפורום. כל מה שכתבתי, זה דוגמאות מאוד מוכרות ודיי נדושות, והם נכתבו לצור *הדגמה* בלבד. את יכולה כמובן להשתמש בהם כמו שהם, אבל נראה לי עדיף (בשבילך) שתעברי עלייהם ותשתמשי בהם להשראה. לפני שאת ניגשת לכתיבת הסיפר עצמו, תעצבי תמונה כללית של העולם, תתמקדי אח"כ באיזור בו תתרחש העלילה, ושימי את הדגש על מה שנראה לך חשוב. אחרי שתעשי את זה, אפילו ברמה הבסיסית ביותר, יהייה לך הרבה יותר קל לזרום עם העלילה. היה לי פעם קישור למאמר בדימונס שנקרא (אני חושב) "כל אחד הוא עולם ומלואו" אבל משומה אני לא מתליח להכנס למאמרים של דימונס כדי להוסיף לינק... מישהו יכול להוסיף אחד כזה? מקווה שעזרתי, אמיר

אוף אני

New member
ממש ממש עזרת תודה!

אבל אם תוכל אולי להרחיב קצת על הקטע של הקסם? כלומר, מה זה אומר קסם המתבסס על יסודות או כוח ארקאני או ניסים אלוהיים או שדים עתיקים וחזקים? (את הקטע של השדים נראה לי הבנתי אבל את השאר לא כל כך :() תודה ^^

ננסק

New member
קצת אודות קסם

(Nacro, כתבת יופי של הסבר) כשאת יוצרת עולם עם קסמים, את צריכה להחליט איך הקסם שבו עובד. בהארי פוטר למשל יש כמה חוקים ברורים: אתה חייב להיוולד עם יכולת מיוחדת, כדי שתוכל להטיל קסמים (מוגלגים לא מסוגלים להטיל קסמים, לא משנה כמה יתאמצו). חוק נוסף הוא שחייב להיות לך מטה קסם, אחרת לא תוכל לעשות כמעט כלום. החוקים של העולם שלך צריכים להיות ברורים לפחות באותה מידה, מומלץ שיותר (הקסם בהארי פוטר מאוד *גרוע* מבחינה הגיונית). הנה כמה דוגמאות: קסם יסודות: כל דבר בעולם מורכב ממספר יסודות בסיסיים, בדרך כלל אלו הם אדמה, אש, אוויר ומים. מה זה קסם? שילוב מיוחד או השפעה על היסודות האלו, כך שתהיה תוצאה ייחודית כלשהי. איך עושים את זה? אולי הדרך היחידה לעשות את זה היא במעבדה, עם שיקויים וחומרים מיוחדים. אולי יש אנשים שנולדים עם נטייה ליסוד כלשהו, ומסוגלים להשפיע עליו אם הם לומדים לרכז את כוח מחשבתם בכל מני משפטים מיסטיים שהם אומרים (לחשי קסם). אולי זה עובד כמו בסדר הספרים של כישור הזמן. קסם הוא אנרגיה: הקסם הוא למעשה סוג של אנרגיה, Arcane energy. אולי הוא נמצא בכל מקום, וקוסמים פשוט יודעים איך להפוך אותו לחום (כדורי אש), או אפילו חפצים (יצירת כיסא יש מאין). אולי הוא מרוכז בחלק מהמקומות באופן יוצא דופן, ואלו הם מקומות עוצמה חשובים. אולי קוסמים "ממלאים" את עצמם באנרגית קסם, ואחרי שהם מטילים כמות לחשים מסוימת הם מתעייפים וחייבים לנוח לפני שיוכלו להטיל שוב. קסם מגיע ממקור עליון: בני אדם לא מסוגלים להשפיע על המציאות לבדם, אבל חלקם זוכים לקבל קצת כוח אלוהי (או כוח של שדים!) בו הם משתמשים כדי ליצור\להרוס דברים בעולם. אולי מדובר בכוהן של אל כלשהו, ואולי אדם שנולד עם נשמה טהורה זוכה ביכולת הזו מלידה. אולי מכשפים משיגים כוח על ידי כריתת בריתות אפלות עם יצורים שטניים, והם מסוגלים לזמן לעזרתם יצורי שד מפלצתיים ולשלוח ברקי-אש שמשחיתים אנשים אחרים. הקסם מבוסס על הכוחות הגדולים שמעבר לבני התמותה.

NacroMittler

New member
ד"א

ציינת שהסגנון בו את רוצה לכתוב הוא סגנון די אנד די. השאלה האם את מתכוונת למו"ד המשחק או לסגנון פנטזייה. אם את מדברת על המשחק, אז שם מדובר על Arcane magic ועל Divine magic, שני האחרונים של ננסק. אני, באופן אישי, חושב שההפרדה הזו הגיונית, לעומת זאת יש פה אנשים שיחלקו עליי.

למעלה