קצת עזרה
תנסי לדמיין לעצמך איך נראה הפונדק, ואז תעלי את זה לכתב. אל תתארי עדיין את האנשים, רק את הפונדק. לפי התיאור שלך הוא בוודאי יהייה אפלולי וצפוף, ריח של בירה (או משקאות חזקים יותר) יציף את האוויר יחד עם עשן סיגרים אולי... שוב, תשתמשי בדימיון. עכשיו, לאנשים המאכלסים את הפונדק. הדבר הראשון שאת צריכה לשאול את עצמך פה היא "מי האנשים אשר מאכלסים את העיר?" האם העיר היא עיר אנושית לגמרי (אם כן, מה הסבירות לראות שם בן-גזע אחר), האם היא עיר מעורבת וכו... עכשיו, כשאת יודעת מי חי בעיר, את יכולה לנסות לדמיין את השוליים האפלים יותר של האוכלוסייה. שוליים אלה כוללים ביריונים, שודדים, פיראטים (אם זו עיר נמל), נרקומנים, שיכורים ושאר ירקות... אם העיר היא מעורבת (מבחינת גזע) האנשים הנ"ל הייו בני גזעים שונים, לפי התפישה שלך של גזעים פורעי חוק (לפי העולם המוד"י-לא אלפים). פה נכנס עניין הקסם. אם הקסם הוא מאוד נפוץ בעולם שלך/באיזור הזה של העולם אז מן הסתם ישבו שם גם מכשפים אפלים עם אי אילו יצירי כפיהם המעוותים, יצורים קסומים שונים ומשונים וכו וכו וכו... מבחינת אמונות שונות וסוגי קסם שונים, פה זה תלוי אך ורק בדימיון שלך. אדם יכול לסגוד לאדמה עלייה הוא חי, לאל נסתר וחסר פנים, לפסלים של חיות בר נדירות, או למשהו יותר מוחשי (כמו האלים במיתולוגייה היוונית). בכל אופן, זה תלוי בך. אותו דבר עם קסם. הקסם יכול להתבסס על יסודות, על כוח ארקאני כלשהו או על ניסים אלוהיים (אם את מסתמכת על מו"ד, ההפרדה בולטת) או על שדים עתיקים וחזקים. וגם פה אפשר להרחיב. אם ניקח את דוגמאת השדים, האם המכשף מזמן את השד וכופה עליו את רצונו או שהוא גוזל את כוחותיו ומשתמש בהם כשלו (שכן השדים נכלאו כולם ע"י האלה סולילנקה אשר שיעבדה את כוחם לשימוש היומיומי של בני האדם). בנוסף, קוסמים לא זוכים לאותו מעמד ויחס בכל עולמות הפנטזייה (ואפילו לא בכל החברות באותו עולם). קוסמים יכולים לשלוט בעולם ולהיות מוערצים ע"י פשוטי העם. יכול להיות שמסדר הקוסמים הוא מסדר סגור אשר בוחר בקפידה את חניכיו ומנתק אותם כליל מחייהם הקודמים, או שהקוסמים הם קבוצה של אנשים נרדפים ומנודים, וכולם מפחדים מהם. בשורה התחתונה, את לא צריכה לחפש את התשובות הללו על דפי הפורום. כל מה שכתבתי, זה דוגמאות מאוד מוכרות ודיי נדושות, והם נכתבו לצור *הדגמה* בלבד. את יכולה כמובן להשתמש בהם כמו שהם, אבל נראה לי עדיף (בשבילך) שתעברי עלייהם ותשתמשי בהם להשראה. לפני שאת ניגשת לכתיבת הסיפר עצמו, תעצבי תמונה כללית של העולם, תתמקדי אח"כ באיזור בו תתרחש העלילה, ושימי את הדגש על מה שנראה לך חשוב. אחרי שתעשי את זה, אפילו ברמה הבסיסית ביותר, יהייה לך הרבה יותר קל לזרום עם העלילה. היה לי פעם קישור למאמר בדימונס שנקרא (אני חושב) "כל אחד הוא עולם ומלואו" אבל משומה אני לא מתליח להכנס למאמרים של דימונס כדי להוסיף לינק... מישהו יכול להוסיף אחד כזה? מקווה שעזרתי, אמיר