תמונות ויתר פירוט
קודם כל ברוכה הבאה. בעניין הסיפור שלך - כמה דברים:
יצורים - Ignorance is bliss. נפל בחלקך היתרון שבחוסר ההיכרות עם מפלצות וגזעים מוכרים ותוכלי לנצל זאת להמצאת יצורים ומפלצות משל עצמך - מה שאני, למשל, כבר הייתי די מתקשה בו. אני יודע שזה לא כל כך פשוט לשלוף יצורים משום כלום, אז קישרתי בקישורים למטה אוסף מרשים של תמונות של יצורים ממו"ד. תוכלי לשאוב מהן השראה ולכתוב על מה שעולה לך בראש גם מבלי להכיר את הנתונים הסטטיסטיים.
הברנשים האפלים בפונדק - הדרישה הכללית המגבילה מאותם יצורים היא היכולת לשלם לבעל הפונדק. המונטיקור המפלצתי, למשל, אפל ככל שיהיה, לעולם לא יחשב לקוח הולם. למקרה שאת מעדיפה להיצמד לגזעים והמפלצות "הרשמיים" בעולם, להלן כמה יצורים "אפלים" שאולי יוכלו להיות בפונדק. תוכלי למצוא עליהם די הרבה מידע באינטרנט (גוגל): אלף אפל (Drow); איליטיד או מצליף מוח (Ilithid או Mind flayer); ליץ' (Lich); ערפד (Vampire). סביר להניח שרובם המוחלט של הפונדקים למעט אולי בערים הממש ממש ממש גדולות, לא יהיו כל כך מסבירי פנים עבור יצורים שכאלו ולכן אולי תעדיפי שחלק גדול מהקהל האפל שלך ימנה, כפי שהצעת בעצמך, על הגזעים היותר מקובלים (בני אדם, חצי-אורקים, אלפים, חצי-אלפים, גמדים, ננסים וזוטונים). אחרי הכל, אתה לא חייב להיות מפלצת כדי להיות אפל - מספיק שתהיה נקרומנסר (קוסם מוות), כוהן של אל מרושע, שכיר חרב חסר רחמים או סתם פריק גותי מתבגר.
קסם - אני רוצה להוסיף מעט להסברים המוצלחים שמעלי: סוגי הקסם שנתקלתי בהם עד עכשיו בספרות ובשיטות משחק:
כוח מנטלי - מבנה שונה של המוח/הדעת מאפשר לבעל הכח המנטלי לקלוט מסרים נסתרים, לקרוא מחשבות, לכפות את רצונו על אדם אחר, לבלבל, למחוק זכרונות ואולי אפילו טלקינזיס (הזזת חפצים מרחוק). דוגמאות: ד"ר אקסוויר או ג'ין מ-X-Men, אורי גלר (כן בטח) ועוד...
כישרון חבוי - כח פנימי, בד"כ כזה שעובר בירושה, מאפשר לבעל הכישרון ליצור אפקטים שונים ומשונים - בד"כ בעלי אופי דומה. דוגמאות טובות: המכשף מ-D&D, כישור הזמן, חפצי הכח.
הרצון והמילה - תת מחלקה של כישרון חבוי - כזה המצריך איסוף של כח מיסתורי (רצון) ושחרור שלו ע"י ה(מילה). דוגמא: הבלגריאד והמלוריאן.
פורמולות - הרכבים של מילים ארכאיות, תנועות מסובכות וחומרים מוזרים, אשר מצד אחד יכולים לעבוד עבור כל יצור חי ומצד שני דורשים השקעה של שנים על גבי שנים של לימודים ואימונים. דוגמאות: הקוסם של D&D, רומח הדרקון ואמבר (במיוחד החלק השני).
ניסים - תיעול של כוחות נשגבים או אלוהיים ע"י מאמין או משרת נאמן של אותם כוחות. דוגמאות: הכוהן מ-D&D, מרפאי ניסים תמהוניים בארה"ב, עובדי שטן ומגרשי שדים למיניהם: רבנים קבליסטיים (אם כי הם נוטים יותר להגדרת הפורמולות), כמרים נוצריים, רופאי אליל ועוד.
השבעות - זימון או שימוש בכח של יצורים ממישור אחר ע"י כריתה או מימוש של הסכמים מיסטיים עם אותן בריות. זימון שדים או רוחות או אש גהינום או ווטאבר. דוגמות: ספרים של מורקוק (אלריק ממלניבונה), או לאבקראפט (Cthulhu myth), הסרט The Craft (בערך)...
יסודות - תת מחלקה של השבעות הקשורה ל-4 היסודות האירופאים הקלאסיים: אדמה, מים, אויר ואש (ולב - Go Plannet!) או הסיניים: אדמה, אש, מים, עץ ומתכת. - כוחות מוכרים: זימון יסודנים, כדורי אש, גשם... דוגמאות: Heroes of might & magic 3, ובערך חפצי הכח.
שמות - עוד וריאציה של השבעות. שימוש ב"שם האמיתי" של דברים/אנשים/יצורים נותן למשביע כח על אותם דברים/אנשים/יצורים. דוגמאות: ארץ-ים, עוץ לי גוץ לי, קבלה ועוד...
טקסים - צורת כישוף מאוד מגוונת המתאימה גם לשמש כקבוצת צד עבור כמעט כל שיטת קסם אחרת. המאפיינים הכלליים: ביצוע פעולות חוזרות, הגיית מילים חוזרות, והקדשת מידה לא מבוטלת של ריכוז במשך זמן רב יחסית (החל מרבע שעה וכלה בשנה או יותר) במקום טהור או נקי מהשפעות זרות כגון מקדש, מצבה, מעגל קסם (משורטט בגיר או חקוק על הרצפה) וכיוב'. דוגמא: טקסים מאגיים פגאניים.
רונות - כתב קסם המשתלב גם הוא יפה עם צורות קסם אחרות או עובד באופן עצמאי. דוגמאות: מחזור שער המוות, מאגיה נורדית...
חפצי קסם - נסיכה של כוחות על טבעיים בחפצים שונים כגון: טבעות, מטות, שרביטים, שיקויים, בובות וודו, כלי נשק, פסלונים, מטאטאים או כל חפץ אחר (שטיחים, כפיות, נרות - you name it). ניתן לשלב בקלות את הדבר עם כל שיטת קסם אחרת - "השקעה של קסם בחפץ" אך לפעמים זו שיטת קסם עצמאית כגון אלכימיה. דוגמאות: חורף העולם, Kyrandia2...
שינוי צורה - יכולת שלפעמים נחשבת קסומה ולפעמים טבעית עבור יצורים מסויימים. הפיכה לחיות שונות, שינוי פנים, הצמחת טפרים וכיוב'. פיו... קרה לכם שרציתם לכתוב הערה קטנה וסיימתם עם סאגה מתמשכת חוצת זמן ומרחב?